Ако имате прогестеронска терапија "симптомите" ви се од терапијата . Мене денес ми е 8ми ден од инсеминација, се е во ред, почнаа само градите малку да ме болат. Не се филмам многу, ќе чекам да видам дали ќе ми дојде.
Кај секоја жена мислам дека е различно, не размислувај премногу на тоа. Јас и 2 пати имав останато природно , и тие месеци воопшто немав никакви симптоми најмалку што очекував позитивен тест.
Женски, мене денес ми е 11ти ден од направена инсеминација, и утрово на бришење имав светло кафеав исцедок. Истото се случи и завчера на 9ти ден од инсеминација, после однос со сопругот. Само тие 2 пати го имав исцедокот, инаку се е нормално… Дали да се јавам во клиника да го прашам лекарот или пак да си чекам до денот за тестирање? Да напоменам, после инсеминацијата не добив никаква терапија, си пијам само мултивитамини+фолна.
Да не си се надразнила за време на однос. Почекај уште некој ден до тест. Па да не израдуваш со две жар црвени цртички.
Истражував по нетов, еве што вика Chat Gpt апликацијата. Кафеав исцедок 9 дена по инсеминација може да биде знак за неколку различни работи: 1. **Имплантациско крварење**: Ова е најчеста причина за појава на кафеав исцедок во овој период. Имплантациското крварење се случува кога оплоденото јајце се згнездува во слузницата на матката, предизвикувајќи мало крварење. Ова обично е светло розово или кафеаво и трае кратко време. 2. **Промени во хормоните**: Хормоналните промени по инсеминацијата можат да предизвикаат појава на кафеав исцедок, што е нормално и не е причина за загриженост. Ако исцедокот продолжи или е придружен со болка или други симптоми, би било добро да се консултирате со лекар за понатамошни насоки.
Zdravo devojki utre sum za sledenje na folikulite se spremam za.4ta inseminacija...nemam nekoja golema nadez me interesira za in vitro dokolku pap.testot pokaze.nekoe vospalenie dali ke Treba da se povtori pak bidejki mene mi dade samo vaginalitetki BETADINE(JOD) drugo se.e vo red veke site dokumenti drugi mi se spremni
Пап тестот треба да е уреден. Ај може со 4-та инсеминација ќе биде, нема да имаш потреба од ивф, со среќа.
Ти благодарам ❤️ и јас гуглав малце и главно тоа е тоа што го пишува насекаде. Болки немам, само градиве малку ме болат ама тоа нормално е, така да ќе видиме, ќе почекам ден за не-добивање.
Дај Боже и кај мене и кај сите што се во исчекување периодов немам некои големи очекувања, примерокот ни беше со слаб квалитет, ама ништо не е мерило, работите се случуваат кога треба да се случат.
14ti den od prva inseminacija napraviv test negativen znaci nisto posakuvam ogromna srekja i dve ubavi crticki i kaj drugite sto cekaat