Ние двајцата сме иста крвна груп, ама години што лутавме и пред бременост, никој не ни спомнал дека тоа влијае. Со втора инсеменација и погодена терапија, останав бремена.
Vakcinata se prima zaradi toa sto pri slednata bremenost moze da se slucat komplikacii pa duri i smrt na bebeto zatoa sto samiot organizam ke go napadne fetusot. Pri prvata bremenost moze da navlezat kletki od bebeto vo krvta na majkata i kon tie ke se sozdadat antitela koi pri sekoja naredna bremenost ke go napagaat fetusot. Ama seto ova e ako tatkoto e Rh pozitiven a majkata Rh negativna RH pozitiv i RH negativ.. Moze da dovede do bremenost.. No posle nekolko dena od bremenosta organizmot na Majkata go otfrluva deteto.. Go gubi od ich nishto.. Zatoa shto ako ti si RH negativ i ti dadat krv so RH pozitiv tvojot organizam tezhnee da ja isfrli primenata krv.. I doagja do komplikacii.. Taka i ova.. RH pozitiv i Rh negativ parot nikogash ne moze da imaat svoj zachetok..kaj mene jas sum Rh negativ Soprugot Rh pozitiv
Ама чекај малце. Ти пиша дека двајцата сте Нулта позитив. И како неможе да имаат деца тие што се различен фактор. Тетка ми две ги роди, здрави прави момци се по 30 години. Само што примаше инекцијата. Се ова што напиша го знам, ама ти пиша дека сте двајцата позитивни , а не различни. Затоа и ме збуни.
Jaс мислам дека имаш нешто испомешано. Инекцијата се става доколку еден од партнерите е RH negativ, или бебето е негатив-мајката позитив. Во случај кога двајцата пратнери се со + крвна група, нема потреба од инекција.
Да,другарка ја примаше инекцијата, маж и негатив а она позитив.Ако се и двајцата позитив нема потреба од инекција.
Затоа се збунив и јас. Ние сме двајцата иста крвна група и рх фактор и никој ништо не спомнал за никаква инекција.
И моите родители се двајцата нулта позитив па еве ме здрава, жива, никаква инекција немаат примано....
Kako mi kazaa taka i vi kazav ama ne se otkazuvam sleenata inseminacija ke ja pravam gore vo oktovri se kacuvam gore pa tamu ke probam pak taman ke pauziram 2 mesec. Ovde resiv ni po doktori po nisto ne odam veke 5 godini lutam i se izmoriv
Zdravo na site ,jas sum nova clenka i sakav samo da go spodelam moeto iskustvo so inseminacijata ,mojot den za inseminacija bese na 22 Avgust ,lezev 4 dena megutoa vcera se vrativ vo teretana normalno pretpazlivo i bez golemi tezini megutoa vo vrska so bolkite osekam nesto na desnata strana megutoa nemozam da go svrstam vo bolka ,mozebi prvite dva dena poveke kako peckanje koga bev stanata i koga se dvizev i na nekolku pati kako przenje megutoa vcera i denes poveke e kako konci da mi se izvadeni i da mi se tegni mestenceto koga se dvizam poveke ili koga malce napor ke oseti na primer od tegneje.Neznam so da ocekuvam ,jas sum mnogu pozitivna i sakam da veruvam deka ke bidi uspesna taka da na site vi posakuvam mnogu sreka i samo bidete pozitivni ❤️
Kako sto I mislev deka ke bide...4ta NEUSPESHNA INSEMINACIJA.Odime.sledno na in vitro pa sto ke bide ke videme