Здраво, со среќа каде правеше инсеминација? Дали ке може некој да ми ја објасни постапката, од овој месец ке почнеме после 2 год неуспех. Голем поздрав до сите
После година и некој месец во брак , многу успони и падови, губење на родител, многу плачки решив дека ќе почнеме да идеме на доктор со мм. Сите испитувања направени ( спермограм на гак, хормонски статус уреден , хсг направено и проодни канали) со сите документи отидов во систина кај доктор Лазаревски ... втората инсеминација беше успешна ... само опуштено дефинитивно ... да не ну ја мислиш на тоа ... со среќа
И да успешна е ... во 38+3 недела сум ... имаме многу клоцање , малце киселини ... и еден тон љубов ... никогаш ама никогаш немојте да се откажувате ... btw една по друга ми беа инсеминациите
Многу позитивно ми влијаат вашите искуства. Нас првата инсеминација ни беше неуспешна, па лапаро-хистеро правев, па после неколку месеци обиди по природен пат без успех сега ќе одиме на втора инсеминација кај д-р Ивановски.
Имав полип на грлото на матката, како и адхезии на каналите. Докторот ми рече после еден месец по интервенцијата може да почнеме да пробуваме.
Zdravo, farbanje kosa posle inseminacija ? Da ili ne ? Epten zapustena kosa se isfarbav i sega se podzamisliv dali trebase ...
Се можеш. Имсеменација ти е само вбризгување на сперма во тебе. Нешто како природно , ама место маж ти, со шприц ти вбризгуваат обработена сперма. Е вака, народски кажано.
Zdravo, nova sum vo forumov, samo sakam da vi dadam poddrska na site koi se spremaat za insemenacija. Imam praveno operacija na cista na jajnik I otstranet Eden jajcevod,operacija na polipi na matka.. So godini se obiduvavme za bebus. Mojata prva insemenacija napravena vo new born e uspesna, sega sum 12ta nedela . Vi posakuvam uspeh na site, samo verba vo Boga
I jas sum ist slucaj, vo juni izvaden eden kanal i polip, drugiot e prooden, ovoj mesec se spremame za prva inseminacija
Здраво за инспеминација, дали може 5 ден да е кога сопругот ке остава матријал или касно е бидејки имавме петок навечер и ни кажаа среда порано од што очекувавме не прашав во гужба беа
Да пријавам втора неуспешна инсеминација. Два пати по ред не успевам ни тест да направам, добивам точно како швајцарски саат