Не даваат сите и не кај секого. Само две инсеминации сум ставала кринон, другите без ништо. Можеш и секој месец ама зависи со што си стимулирана, ако пиеш пример кломифен, не би ти препорачала секој месец кломифен без пауза. Ако е на природен циклус можеш секој месец слободно. Инаку ако ти е за ваучер сега со новите измени на закон, фондот бара преку два месеци не преку еден. Порано беше преку еден.
Здраво девојки, повторно јас Сега на 15.10 правев втора инсеминација.. користам циклогест вагиналети, бета ми имаат пишано да правам на 21 ден од инсеминација т.е на 05.11 ( денеска 15ти ден не можев да додржам направив тест излезе негативен, се разочарав повторно.. ќе почекам дали ќе добијам.. инаку двете инсем.се правени кај др трајковски во њу борн.. ако има потреба сакам 3тата во ремедика кај др петановска.. дали некоја правела кај докторката и искуство од таму?
Не се разочарувај одма. Направи на 21 от ден тест повторно. Јас избрзав, се разочарав, па после 6 дена позитивен тестот беше. Ете ми ја среќата, 2 месеци ќе прави. Не губи надеж. Кога најмалку очекуваш, ќе се случи!
Здраво девојки Дали можи да споделите искусво дали се успешни инсеминациите? Од кој пат ви биле успешни? И колку време пробувавте природно па се одлучивте за инсеминација?
Дали по инсеминација тие 2 недели до резултат треба да се мирува, дали смее да се средува чисти итн. ?
Видов дека имаше пишано некоја членка пред некое време дека за ваучер за ин витро инсеминациите сега се преку два месеци.. Ме интересира бидејќи денеска добив неуспешна беше 2рата инсеминација ( правена 15.10) сакам месецов да правам пак инсеминација и оваа знам дека нема да се важи за ваучер ако е неуспешна, дали не прават проблем при поднесување на документи ако имаш повеќе инсеминации, следната инсеминација за ваучер би требало во јануари да е.
Можеш нормално да си функционираш, инсеминацијата е потпомогнато оплодување, исто како однос, немаш потреба да мируваш нешто посебно. Можеш слободно ако доктор ти дозволи. Не ја приложувај таа во документите ако дојде до ваучер и готово.
Дента земав слободен ден, ама ми беше турбо на работа и сакав да одморам. Е после што генералка удрив дома аууу. Па последни неколку дена од декември, хаос и трчаници на работа имав. Па спремавме поклони за фирми, клекни стани. И на 06.01 позитивен тест.
Мене ми рекоа дека можам нормално да функционирам, само да избегнувам да дигам тешко и да не клекнувам нагло него полека. Инаку и јас имам две неуспешни инсеминации. Во декември ќе правам трета. Ќе биде ајде, нема разочарување...
Да си пријавам и тука неуспешна втора инсеминација, теткицата си дојде сабајлево. Едно прашање некоја да ми каже за ваучер преку еден месец или преку два месеци треба да бидат инсеминациите?