Бев вчера да проверам на гинеколог, 11 ден од циклус 13 цм фолекулите и се мали... сега повторно ќе одам во петок да видиме дали има напредок. Но, автоматски ова ги намалува шансите за успешна инсеминација.
Вообичаено имам 17-18 ден... меѓутоа со ПЦОС тешко се одредува кога. Дај Боже до петок да растат, ама песимист сум за овој пат. Минатиот пат имав 4 фолекули по 20 мм и пак неуспешно заврши инсеминацијата
И јас да пријавам неуспешна инсеминација. Следно одам на ин витро, но немам појма од која клиника да почнам. Како да изберам и клиника и доктор и метода и дали се потребни дополнителни испитувања...
Ќе одиш на консултација кај 2-3 ца доктори и ќе видиш со кого ќе кликнеш. За испитувања не знам што имаш испитано до сега.
Dobar den devojki Vi pisuvam kako nekoj sto go pominal ovoj pat i posle 5 godini po site obidi co site nasi kliniki konecno uspeavme…. Znaete I samite deka kaj komplucurani dijagnozi kaj nas doktorite krevaat race ve polnat so hormoni i terapii na kraj sekoj rezulrat da bide porazuvacki Kako ambasador i koordinator na klinika vi Ceska kade sto jas uspeav ,vi stojam na raspolaganje za sekakov vid na informacija I kontakt … Izvinete na dolgiot post
Дали може некој да ми препорача доктор во систина за инсеминација? Знам дека има таму неколку многу познати доктори што се со многу пациенти,колку време се чека за термин?