Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инсеминација

Дискусија во 'Бременост' започната од Maarina, 26 декември 2012.

1. Marry M

Marry M Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2020
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    28
    Devojki molam za mislenje!
    Na 21jan treba da dobijam, denes imav rozov iscedok, dali e rano za implantacisko krvarenje?
    Nekoj so slicno iskustvo?

2. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.182
    Допаѓања:
    22.054
    Па не ми личи на рано, мислам дека е таман.

3. Anonim94

Anonim94 Активен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2025
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    36
    Здраво на сите,

Сакам да го споделам мојот случај и да прашам дали некој со слично искуство може да ми даде совет или да сподели свое искуство.

Во месец октомври направив прва инсеминација со кломифен и примив инекција еден ден пред процедурата. За жал, таа инсеминација беше неуспешна. Во ноември направив пауза, а во декември ја направив втората инсеминација, која се случи на 23 декември.

Од 26 декември до 9 јануари користев вагинални таблети Cyclogest. Мојот редовен циклус требаше да започне на 4 јануари, но денеска е 16 јануари, а од 4 јануари досега имав само еднаш неколку капки розова крв.

Немам никакви други симптоми, освен што понекогаш чувствувам болка во долниот дел од стомакот. Искрено, имам страв да направам тест бидејќи ми е многу тешко кога гледам негативен резултат.

Дали на некој од вас му се случило нешто слично? Би ми значело многу ако го споделите вашето искуство и
    ли совет.

4. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.970
    Допаѓања:
    1.706
    Kakov strav, napravi test a i preku krv ispitaj. Kako ke doznaes ako si trudna ako ne napravis test???

5. Unnu Hajme

Unnu Hajme Нов член

Се зачлени на:
    16 јануари 2025
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Zdravo, sakam da prasham dali nekoj ima iskustvoz so doktorkata dr.Snezana Bulik vo Sistina, i Newborn so dr.Tatjana

На АселМаликМедови му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Betty Bety

Betty Bety Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2016
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    7
    И ја да пријавам 3та неуспешна инсеминација..;(
    До сега имам 2 правено во NewBorn и една во Ремедика, а се мислам дали за 4тата во Систина кај др.Лазаревски да си барам термин..

7. Manevce

Manevce Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2021
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, sakam da prasam dali inseminaciite se pravat posle dva meseci ili moze posle eden za vaucer
    Znam deka e smeneto no mi kaza sestrata od NewBorn deka priznavale za vaucer i posle eden mesec samo da ne bilo mesec za mesec

8. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    815
    Според правилник е 2 месеци, се друго ти е ризик дека може да ти најдат забелешка. Ако го прифаќаш тој ризик, поднеси преку еден, но како што кажа и сама, немој месец за месец. Со среќа!

9. Elisabel

Elisabel Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2023
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    22
    Здраво на сите , сакам да ви кажам дека со години ве читам и благодарение на сите вас се борам и продолжувам понатаму после секој неуспех, ќе ја споделам и јас мојата борба. После 2 години неуспешни обиди да забременам природно се решив да почнам со испитувања, и со мене и мојот сопруг се беше во ред, па така во Мај 2024 година направив прва инсеминација кај Др. Органџиски која беше неуспешна, од преголема желба со сопругот решивме да направиме ИФВ на приватно. Инвитрото го правев крај на Август за жал неуспешно, исто кај Др Органџиски. После неуспешното инвитро по препорака отидов во Њу Борн на консултации кај Др Хаџи Лега кој според сите мои испитувања ме советуваше да продолжиме со инсеминации, па така во Ноември ја направив мојата втора инсеминација ( кај нив прва) која исто така заврши неуспешно. Повторно сега во Јануари ја правев и третата инсеминација исто така неуспешна. Ми остана уште една која здравје треба да ја правам крај на Март. Мојата борба сеуште трае и да има моменти кога се чувствувам силно ни има и моменти кога премногу ми е тешко, но вие сте тие што после секој неуспех ми давате волја со вашите позитивни искуства и вашата храброст. Се извинувам на долгиот пост, ве следам и ви посакувам на сите кои што сте во исчекување што побрзо да си ги видите посакуваните || .

На KittyAgnes, Betty Bety, Nala1806 и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.182
    Допаѓања:
    22.054
    Мислам дека почнува да ми пробива.
    Колку време после неуспешна иуи сте добиле? Утре ми се точно две недели и не пијам никаква терапија, а имам розево тук таму...

11. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.185
    Допаѓања:
    19.359
    После неуспешната добив точно на денот како што добивав.

На Цвет88 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Elisabel

Elisabel Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2023
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    22
    Јас добив точно на денот за добивање, со сите 3 ИУИ.

13. Elen4e89

Elen4e89 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    272
    Допаѓања:
    544
    На првата добив после еден ден доцнење, на втората после два дена доцнење.

14. Nina007

Nina007 Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2022
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    11
    Здраво
    Ве молам за искутво и цела процедура на инсеминација? Дали се усшени како оди процесо?

15. Ketrin Blue

Ketrin Blue Нов член

Се зачлени на:
    6 јули 2024
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    5
    Здраво на сите, правев 4 инсеминација 18 јануари, на 1 февруари бхцг преку крв помалку од 1,20. Веднаш истиот ден ги прекинав естрофемот и циклогестот, кога да очекувам циклус? Прв пат сум на стимулиран циклус, немам искуство.

На KaleD му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MaloTo Marte

MaloTo Marte Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2025
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Здраво на сите правев прва инсиминација вчера сабајле поминав добро ми ставија и инекција Овитреле прашањето ми е дали е нормално послем некое време истиот ден да имам малце розевкаста крв при бришење а денес имам само така благи болки во стомако фалави многу имајте убав ден

На KaleD му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.182
    Допаѓања:
    22.054
    И јас имав без грижи

На MaloTo Marte му/ѝ се допаѓа ова.
  18. MaloTo Marte

MaloTo Marte Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2025
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Фалати многу ми олесна малце

19. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.182
    Допаѓања:
    22.054
    Опушти се ..
    Нормално е да има промени доле, сепак не е обичен преглед
    Мене пример ужасно ме болеше кога го ставија материјалот, а нит инструменти нит ништо друго осетив.

На MaloTo Marte му/ѝ се допаѓа ова.
  20. VMJ13.

VMJ13. Активен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2024
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    15
    Здравоо на ситее, сакам да ве прашам дали некоја има искуство за инсеминација во Newborn кај д-р Татјана? Ми рекоа дека треба да се прави но од државново немам некое добро искуство па ме интересира за во Newborn како сте задоволни? Прва инсеминација ми е не знам што да очекувам…:worried::l: