Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инсеминација

Дискусија во 'Бременост' започната од Maarina, 26 декември 2012.

1. MaloTo Marte

MaloTo Marte Нов член

Се зачлени на:
    Вторник
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Здраво дали е нормално денес ми е 4 ден од инсинимација боки во градите имам од време ма време стомако ме боли и сега кога бев во тоалет се бришам излегува од мене како белка од јајце густо можно е сега да овулирам или е нормално тоа прва инсиминација ми е и затоа сум во паника фалави многу имајте убав ден

2. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    21.970
    Нема што да очекуваш, тоа е тоа, таа е процедурата.
    Јас искрено ништо не очекував.
    Генерално на Гак се ок.
    Ќе ти објаснат се.
    И тоа е тоа

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Hope IT

Hope IT Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2024
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    295
    Здраво,

Јас би рекла дека успехот на инсеминацијата не зависи од докторот, но секако одбери си доктор на кој ќе му веруваш...
    Не можам да споделам лично искуство со инсеминација во NewBorn, но воопшто не се грижи – постапката е навистина едноставна.
    Инсеминацијата ми беше полесна од земање брис и може да се изведе во природен циклус или со стимулација (Кломифен/Летразол). Во зависност од одлуката на докторот, најчесто ден пред постапката или 36 часа порано се прима стоп инекција.
    За време на процесот, ќе имаш неколку прегледи за следење на растот на фоликулите и дебелината на ендометриумот. Доколку си на стимулација, можно е да ти препишат Естрофем. (Да не дојде до танчење на ендометриумот)
    Најважно е што сигурно веќе сте ја провериле проодноста на тубите.
    Дента на инсеминацијата, партнерот остава материјал за обработка (во Плодност гледам дека имаат можност и со Zymot).

https://www.facebook.com/share/p/19tzBC7CJK/

По неколку часа, кога материјалот е подготвен, докторот го вбризгува во матката, а потоа може да ти препишат Cyclogest или Дабростон како прогестеронска поддршка.

Ти посакувам успех! :l:

На VMJ13. му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    781
    Како што ти пишале членките, околу процедурата нема што да овертинкуваш, трае кратко и тоа е тоа. Јас имам правено инсеминации и на ГАК и во NewBorn и во Систина. Искрено ок беше искуството на ГАК, таму дури најдолго ме оставаа да лежам после интервенцијата.
    Newborn месецов рекламираат попуст (14.400мкд), инаку и тие имаат Zymot техника за обработка на спермата, но така е поскапо.
    Ти посакувам среќа.