Фала ти драга ❤️ Буквално цела недела бев сигурна дека ќе добијам и прв момент кога помислив дека можеби нема беше денот кога требаше да добијам по апп и градите престанаа да ме болат со тој интензитет. Тек тогаш отидов по тест.
Zdravo zenski i jas sum 11 ti den od inseminacija, do 7 Mi den imav bolki vo jajnicite, a gradite sekoj den se poveke me bolat, Cestitki Anajlin i uzivajte zega
Гледаш како бидна. Истото ми се случуваше и мене. На ден за добивање две цртки. Ти посакувам лесна бременост
Направени неколку теста на 14 ден од инсеминација, еден покажа слаба втора линија, другите негативни, болки како за добивање и по неколку часа добив како розово кафеав исцедок.Уште не ми е јасно за втората слаба линија како се појави . Се префрлувам во тема инвитро, оваа беше петта и последна
Здраво, ме интересира кога сфаќате дека е време да пробате со инсеминација? Колку време пред тоа се ибидувате природно да останете бремени? Јас бев кај матичната виде два месеци по ред дека имам овулација, кај сопругот испитано се исто се е во ред, хормоните ми се исто така ок ама ете веќе 9/10 месеци никако да одтанам бремена. Со првото пред 2 горини одтанав времена после 2/3 месеци пробување. Каде сте правеле вие во Скопје и од каде сте задоволни?
Направи хсг, многу често после пораѓај, царски, спонтани итн. знае да има запушување на јајцеводи, да си сигурна дека и тие се проодни.
Хсг обавезно направи си, да не дошло до некое запушување. И пратете фолекули како растат, да погодите отприлика време кога би пукнале.
@BellaBibi @BayernKa Благодарам на совет, ќе видам да направам и тоа. А што ако излезе дека се запушени? Што се прави потоа?
Обично ако има мало запушување од контрастот под притисок се добива прооднос на јајцеводите. Ако не се средува лапроскопски.
Zdravo devojki deneska mi e 10 den od inseminacija,prvite denovi imav grcevi vo desniot jajnik no sega nema nikakvi simptomi osven sto mokram cesto i imam mn gasovi..dali ima nekoja da ceka rezultati da broime zaedno pobrzo da mine
Zdravo na site. Sakav da prasam dali koga se pravi inseminacija istiot den ja proveruvaat spermata? podvizna ili ne? Imame napraveno ineminacija vo Sistina nisto ne ni rekoa (spermogramot odamna napraven) Fala odnapred ❤️
Istiot den ja procistuvaat spermata i gi ostavaat najbrzite i najdobrite spermatozoidi pa ja paravat ispeminacijata istiod den
Isto i jas brojam denovi projdeni se 13 dena od insemenacija i jas sum cela poduena bukvalno imam custvo deka jajnicite ke mi eksplodiraat. Se nadevam na pozitiven sihod
8 mii den od inseminacija, so grcevi vo jajnicite i gasovi. Me fati nastinka, pa se trudam i paracetamol samo ednas dnevno. Ne se nadevam, ama si cekam. Dali znaete za podnesuvanje na vaucer kolku rastojanie treba da ima pomegju inseminaciite? Posakuvam kaj site da ima pozitiven rezultat!