Iskreno ne seuste poso pravev insemenacija na 21 i sega se dvoumam dali da pravam utre bidejki fakticki utre se paga 14 den a mi e strav porano da pravam dane e negativen, smaceno mi e do negativni testovi. Inace ciklus isto taka treba da dobijam maximum do utre pa ke vidam vo tekot na denot dali ke mi dojde ili ke treba da pravam test. Ke stiskame palci za pozitiven test ❤️
Mila kako si,deneska ni e posleden den i sr nadevam deka ke uspeeme,dali imas nekoj simptomi,jas sabajle imav mn blagi bolki za dobivanje i grdite malku me bolat
Dobra sum fala na prasanje a ti? Denes imav nekolku minutna uzasna bolka rekov gotovo probi ama mn kratko traese i se smiri. Gradite me bolat postojano od ko napraviv insemenacija nz dali e poradi vaginaletite ama gi osekam celo vreme kako da mi se poteceni a i jajnicite isto bez prekin reagiraat te leviot te desniot. Test ne napraviv seuste, sestrata od nju born mi kaza deka najdobro ke pokazi preku krvna slika i mi preporaca naredna nedela da odam da pravam. Kupiv test go gledam i se se mislam dali da si ja probam srekata
Dobra sum i jas,imam malky bolki vo jajnicite kako da.ke.mi dojde ama.brzo mi.gi snemuva a gradite ne me bolat.Jas sum kaj Lazarevski i on mi rece na 15 den bhcg.jas utre imam zakazano da pravam
Napraviv test ima bleda rozeva vtora linija. Nz dali e pozitiven ili ne? Vase iskustvo? Ke kupam nov utre pak ke proveram no bar da sklopam oko vecerva
Blagodaram Mila. ❤️ Ne gubi nadez mn e rano na 15 den da pravis bhcg. Mene vo New born mi kaza da napravam na 21 den od insemenacija i dokolku i togas ne pokazi, a ako nemam ciklus da odam povtorno po 2-3 dena da proveram. Ne gubi nadez moj sovet ti e na 22 den da pravis bhcg. @BellaBibi ti blagodaram ❤️
Fala mila ke se nadevam.ovie vo sistina vikaat na 15 den,mene mi ide tocno ama eve sega mi kasni 2 dena.nz dali da primam uste utrogestan...tebe ti posakuvam so lesno se da ti bide
Fala ti ❤️ Vcera razgovarav so sestrite od New Born mi kaza da primam utrogestan se dodeka ne im potvrdam bremenost, (mislat na bhcg) koga ke im potvrdam ke mi dadat instrukcii za ponatamu. Dokolku dobijam ciklus togas da prekinam so vaginaleti. Ne sum doktor za da davam soveti no vo samiot lek pisuva da ne se prekinuva na svoja raka i da se konsultiras so lekar.
Ако е бета негативна 15 дена после инсеминација, тоа е тоа, жал ми е. Не може допрва да се случува имплантација. Да беше домашен тест во прашање, може ќе имаше некоја надеж, но преку крв ако имаше нешто ќе покажеше некој пораст. Доцни од прогестеронот што го примаш. Прекини утрогестан за да добиеш и фокусирај се на следен обид кој статистички има поголеми шанси да биде успешен. Секое добро!
Moja koleska na 21 den od insemenacija imala na granica (primer ako bhcg e 150 nea i bilo 150) i posle 3 dena skoknalo na 1000. Momentalno sinceto i napolni 1 godina. Insemenacijata i bremenosta i ja vodese doktorot Vladimir od New born i toj i objasnal deka sekoe telo e razlicno i deka ne vazat za site istite pravila. Apsolutno ne sakam da davam lazna nadez nitu da pametuvam za nesto sto ne se razbiram (ne sum doktor), no kazuvam za tugo iskustvo. Nisto ne gubi ako poceka uste nekoj den a vaginaletite nikako prekinuvanje na svoja raka. Dokolku imas nekoj nedoumici @mericka razgovaraj so doktorot sto ti pravel insemenacija.