Lazarevski ne mi odgovara na mail,a maticniot ginekolog mi vika da gi prekinam vaginaletite za da dobijam ciklus,oti ke zvonam kaj setrata pa ke vidam sto ke kazat...fala vi na site za podrska..inaku se bese vi red ubavi folikuli,endometrium 9mm,spermogram 15 ml prva inesminacija,hormoni uredni,hsg proodno,imav polin na matka go operirav vo oktomvri i rekoa sega ke bide ama eve neuspesno...odime ponatamu
Na 10 den me gledase folikometrija,na 12 den se bucnav stop ineckija vo 19 30,na 14 den inseminacija vo 12 30,posle uste 2 dena porodolzivme so odnosi.se kako mi kazuvaat taka pravam ama eve nisto
Не се обесхрабрувај. Кај мене беше успешна втората инсеминација и тоа со близнаци (не заврши ок, но имав успех). На природен циклус бевте или пиеше нешто за стимулација?
Na priroden ciklus,letoto maticnata mi dade klomifen 5 dena malku da me stimulira i napraviv hiperstimulacija dva meseca bev so krvarenje posle toa,koga otidov kaj Lazarevski od rece na ovie jajce kletki nema da davam stimulacija
Кломифен и мене ми направи проблеми со цисти по 4 и 5 см, среќа ги снема после циклус. Јас подобро реагирав на летразол и имав 3 големи фолекули. Стимулација се дава и за да се зголемат шансите со тоа што се зголемува бројот на водечки фолекули.