Ми дојде синоќа и мене. Да очигледно тестот преку урина не е точен. Ќе закажам одма 2ра имсеминација нема откажување. ❤️
Ме интересира дали после првата имсеминација чекавте да пројде одреден период или следниот месец правевте повторно? Докторката вика дека може одма да правиме но јас се двоумам. Ќе ве замолам за совет.
Можеш да правиш веднаш со следен циклус, но доколку ти е целта за ваучер преку фондот мора да чекаш да помине еден циклус. Морав да ти образложам како оди процедурата за ваучер, но од срце ти посакувам успех и две цртки што е можно побргу.
Аспирин пиевме и јас и мм околу еден месец пред инсеменација и јас продолжив до почеток или пред почетокот негде на 9 ти месец.
Zdravo na site.Za vtora inseminacija moze mesecov pak da se proba ili preku eden mesec odi? Fala odnapred ❤️
Јас колку што сум запозната, се прави само пред или во овулација, кога фоликулот е пред пукање, а тоа се гледа на ехо. А тоа е еднаш за време на еден циклус.
Se javiv kaj maticnata taa vika moze sekoj mesec ke ti dadam upat, a sestrata sto rab so nea mi vika ako pravis invitro ponataka fondot ne gi vazi, trebalo pauza od mesec sega po novo.
Може секој месец за себе да си прави, а ако за инвитро треба преку еден, пак може преку еден да ги дади- доколку 2рата е неуспешна.
Implantacija najcesto se slucuva od 6 do 12 den posle ovulacija. Krvarenjeto mozebi bilo od inseminacijata, od instrumentite sto gi vmetnuva doktorot.
Колку има брзоподвижни? Истата дијагноза ја има и сопругот. Др го прати да оди на уролог а во меѓувреме прима витаминска терапија. Ако има брзоподвижни мислам дека инсеминацијата може да биде успешна ако се отфрлени други причини
17 дена после инсеминација (неуспешна) и уште немам добиено, обично добивам на 13 дпо. Со утрогестан прекинав уште минатата недела, во среда вечер го ставив последниот утрогестан, сабајлето испитвав бета негативна. Од што може да ми касни? Некоја со слично искуство да има?
Здраво, сакам да прашам искуство со Естрофем 2х1 5 дена. Докторот денес ми го препиша лекот, ме спрема за прва инсеминација но го читав упатството од лекот.. Какви се вашите искуства? Многу ми е страв да ги примам