На инсеминации дали на некоја и имаат проверено прогестерон на денот како што им проверуваат на ивф ?
Zdravo devojki, dali denta posle inseminacija ste imale bolka vo dolniot del na stomakot ili na ednata strana kaj jajnikot ? Dali e normalno ?
Даа, мала болка дента па појака ден, два после инсем. Мислам дека е нормално, до сега три пати исто ми беше
Здраво девојки, што мислите кои вагиналети се подобри Utrogestan или Cyclogest? Штотуку добив позитивен тест правевме инсеминација и ги користев Cyclogest, дали да набавам повторно од нив или да сменам на утрогестан? Предходно имам користено Утрогестан но небеа успешни инсеминациите
Здраво девојки, после речиси година дена обиди последователно секој месец и ниеден успешен обид се мислиме за инсеминација па ве молам за мислење каде е најдобро и ма што да бидам спремна. Хормони испитано се и се е во ред, примам еутирокс за тироидата со редовни циклуси и овулации следени и кај матичната и со тестови а сопругот има проблем со подвижност односно само 25% и со пиење на цела витаминска терапија после 3 месеци контрола но промена никаква, параметрите исти до број. Би ми значело многу мислење ♥️
Брисеви направи си и ХСГ. Сменете доктор за сопругот , ако мислите дека не е погодена терапијата. Повеќе протеинска храна и овишје зелечук. Јаткасти плодови. Кофеин, цигари и алкохол да се намали или исклучи скроз.
Се применуваме, и јаткасти плодови и исхрана, никој од нас се пуше, не пие, кафе едно на ден максимум и сепак ништо. Брисеви правам редовно како и он сите испитувања а ХСГ до сега немам. Може да ми кажете нешто повеќе за постапката?
Здраво Би сакала да прашам дали после неуспешна инсеминација сте имале навечер грчеви на јајниците. Поџџ
Isto me interesira sto mislite dali za inseminacija e bitno kaj koj doktor ja pravite ? Ako moze da dadete preporaki za doktor od koj ste zadovolni i inseminacijata bila uspesna
Циклогест според мене се подобри, не ме иритираат долу, бели се за разлика од утрогестанот и можам да го обсервирам исцедокот за инфекции. Плус се 400мг и доколку е тоа препорачаната дневна доза, подобро е еднаш навечер отколку два пати по 200 утрогестан да ставаш. Битно е за да правилно се одреди терапија за стимулација, да се следи и темпира денот на стоп инекција или ден на инсеминација, а самата постапка, како процедура, кој ќе ја вбризга спермата внатре, според мене не е толку битно. Пример ако добар доктор те следи на ГАК, а инсеминацијата ја направи некој специјализант, според мене не е толку значајно.