Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инсеминација

Дискусија во 'Бременост' започната од Maarina, 26 декември 2012.

1. minneymouse82

minneymouse82 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2016
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    1.548
    Фала ви. Се надевам сите ќе имаме добри вести :)

Феминки. Едно прашање за сите што правеле инсеминација во систина што следува во тие 12000 ден што ти наплаќат.

Последна измена од модератор: 10 септември 2017
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Само инсеминацијата и фоликулиметриите.е

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  3. babydust

babydust Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2017
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    1.704
    Здраво девојки нов член сум на форумот а го следам неколку години.Правев прва инсеминација на 26ти август на природен циклус без стимулации и без стоп инекција.Од 27ми ставам утрогестан од 200 мг два пати дневно и според извештајот треба да правам тест преку крв на 16ти септември т.е.21 ден по инсеминацијата.Ми рекоа да ставам утрогестан до тестот.Е сега јас читав дека нема да добијам од утрогестанот и правев домашен тест денес на 17 ден и е негативен.Прашањето ми е дали да продолжам со терапијата затоа што мислам дека ако бев бремена денес ќе покажеше на тестот?

4. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Здрабо девојки, се спремам за инсеминација нареден месец..па би сакала да прашам дали некој има правено кај Лазаревски Систина, како поминал и колку чини..заборавив да прашам. :)

5. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    Здраво првиот пат кога правев инсеминација ја правев на 07.03.2016 а на 21.03.2016 кога правев бета беше позитивен значи тоа се 15 дена од инсеминација,бидејќи и така се договоривме со докторот да ми земат крв на 15 ден и беше позитивен така да кај тебе е веќе 17 ден и е негативен или е рана бременост или не направи преку крв најсигурно веќе на тестовите не им верувам.

Јас ја правев кај него првиот пат кога забременив човекот е профи пред се чини 12.000 денари плус ехо 2300 преглед 2100 итн.итн. останав бремена кај него со првата инсеминација нормално со терапија.Се надевам ти помогнав малку

Последна измена од модератор: 15 септември 2017
    На Flower123123, Meckicja и babydust им се допаѓа ова.
  6. babydust

babydust Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2017
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    1.704
    Ти благодарам за одговорот за жал тестот од крв беше негативен, па ќе одиме на следна инсеминација.Те читам постојано и се надевам дека наскоро ќе ни се пофалиш со две цртки.

На fina erika му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MaDa

MaDa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    321
    Здраво девојки дали некоја има искуство со инсеминација со др Тофоски од ГАК?

Која е процедурата за да се прави инсеминација на ГАК односно што испитувања ќе треба да направиме јас и сопругот за да стигнеме до инсеминација? И кај кој др правеше на клиника? Фала однапред

Последна измена од модератор: 12 октомври 2017
  8. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.061
    Допаѓања:
    6.550
    @MaDa прочитав утрово дека правиш кај Тофовски, ама немам искуство кај него.
    Јас бев кај Трајковск/Трајанова.
    Претпоставувам дека веке еднаш си била на консултации кај него или ако не си била, ќе треба да закажеш преку матичен(да земаш упат за клиники кај него) за да се договорите, да ја погледне моменталната состојба.
    Услов пред инсеминација треба да да имате испитено хсг, т.е. доказ дека каналите ти се преодни + спермограм.
    Но за денот на инсеминација треба да имате документи од тебе и мажот ти дека немате Хив и Хепатити, и да имате реалтивно понов спермограм.
    Ви посакувам многу успех и во набрзо време да се пофалиш со II

едит: Кога ќе земеш упад за кај Тофовски, земи си ги сите документи од порано. Хормони од 3 ден, микробиолошки брисеви... Се што веке имате.
    Претпоставувам дека ги имаш испитено овие работи што планираш да правиш Инсеминација.

9. MaDa

MaDa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    321
    Јас бев кај него и ми рече ајде да почнеме ама ќе дојдеш 11 ден од циклус. Не ми кажа ништо повеќе какви документи ми требаат. Иначе имам хсг пошто ми правеше лапароскопија пред 4 месеци. Е сега не знам што друго ќе ми треба.

10. Bibi30

Bibi30 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2017
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    1.180
    Девојки, се спремам за втора инсенинација, кај Петановски во Ремедика. Првата ми беше на клиника кај Тофовски, неуспешна. Денес баш ме виде Петановски и има пораснат фоликул, вечер примам инекција и во четврток инсеминација...
    Некое мислење за Петановски, посветува ли внимание (јас 2 пати сум била и вака ок ми е) ? Тнх

11. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    zdravo zenicki , nova sum na forumov,pa bi bia srekna ako spodelite iskustva so mene i ako mi kazete kakvi vpecatoci imate od inseminacija napravena na klinika ? ii kade predlagate d se napravi fala vi mnnnnnn

12. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    Здрави членки. Еве и јас да ви се приклучам на темава. Во брак сум две години а активно почнавме со зачнување точно една година. Пред некое време матичниот гинеколог ми сугерираше да направам ХСГ. Излезе дека имам превртена матка. По тоа се упатив кај д-р Митко Ивановски во Систина и направив хормонални испитувања. Генерално беа добри но има еден хормон, АМХ кој што ми е со многу мала вредноста. Решивме да правиме инсемимација. Моментално сум во период кога пијам хормони по шема а на 18ти Октомври ќе одам кај д-р Митко за да види дали е создаден услов за инсемимација. Многу сум исплашена и загрижена бидејќи сѐ ова ми е толку непознато, од тој тип на луѓе сум што не сакам да чепкам по интернет и да се исплашам уште повеќе. Тука ми е најсигурно, си даваме подршка и се советуваме затоа и решив да го споделам со вас моето искуство

13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Чим си под надзор на добар специјалист биди без грижи :)

На alekce83 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Nezna srnicka

Nezna srnicka Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2015
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    32
    Zenicki lavici imam edno prasanje do vas dali nekoj ima iskustvo so lazarevski za inseminacija jas do sega imam praveno 3 edna kaj kuzevska edna kaj tatijana i edna kaj dimitrov sega sakam laj lazarevski ve molam koj imal iskustvo neka kaze

На Недопирлива5 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Jas ke pravam mesecov kaj nego..no seuste ne sme pocnale so nisto... mislam @fina erika imase dobro iskustvo kaj nego.. srekno!

На Недопирлива5 и fina erika им се допаѓа ова.
  16. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    Ни Кузевска ниту таа Татијана мада прв пат слушам за таа докторка Лазаревски ти е број еден јас кај него ја правев првата инсеминација и беше успешна од прв пат мада бременоста заврши трагично како и да е терапијата што ја примав и неговиот надзор се покажаа добри,топло ти го препорачувам сега сум повторно кај него па ти посакувам среќа.

На Недопирлива5 и Lavica2016 им се допаѓа ова.
  17. Nezna srnicka

Nezna srnicka Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2015
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    32
    I jas ti ja posakuvam celata sreka znaci konecno ke idam kaj nego zdravje dekemvri

На fina erika и Недопирлива5 им се допаѓа ова.
  18. Anna-Karenin

Anna-Karenin Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    289
    Девојки, неколку прашања во врска со инсеминацијата. Дали за нејзино извршување е потребно парот да биде во брак? И колку се движат цените низ приватните клиники и ГАК?

19. em4e_baby

em4e_baby Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2015
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    839
    Ние правевме во Систина, и нѐ чинеше 10 000 денари. А не ни побараа никаков документ дали сме венчани.. Или можеби ги споредија презимињата..

На Anna-Karenin му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Недопирлива5

Недопирлива5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2017
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    3.774
    За инсеминација не бараат венчаница. Цената е околу 10000 ден.

На Anna-Karenin му/ѝ се допаѓа ова.