Фала ви. Се надевам сите ќе имаме добри вести Феминки. Едно прашање за сите што правеле инсеминација во систина што следува во тие 12000 ден што ти наплаќат.
Здраво девојки нов член сум на форумот а го следам неколку години.Правев прва инсеминација на 26ти август на природен циклус без стимулации и без стоп инекција.Од 27ми ставам утрогестан од 200 мг два пати дневно и според извештајот треба да правам тест преку крв на 16ти септември т.е.21 ден по инсеминацијата.Ми рекоа да ставам утрогестан до тестот.Е сега јас читав дека нема да добијам од утрогестанот и правев домашен тест денес на 17 ден и е негативен.Прашањето ми е дали да продолжам со терапијата затоа што мислам дека ако бев бремена денес ќе покажеше на тестот?
Здрабо девојки, се спремам за инсеминација нареден месец..па би сакала да прашам дали некој има правено кај Лазаревски Систина, како поминал и колку чини..заборавив да прашам.
Здраво првиот пат кога правев инсеминација ја правев на 07.03.2016 а на 21.03.2016 кога правев бета беше позитивен значи тоа се 15 дена од инсеминација,бидејќи и така се договоривме со докторот да ми земат крв на 15 ден и беше позитивен така да кај тебе е веќе 17 ден и е негативен или е рана бременост или не направи преку крв најсигурно веќе на тестовите не им верувам. Јас ја правев кај него првиот пат кога забременив човекот е профи пред се чини 12.000 денари плус ехо 2300 преглед 2100 итн.итн. останав бремена кај него со првата инсеминација нормално со терапија.Се надевам ти помогнав малку
Ти благодарам за одговорот за жал тестот од крв беше негативен, па ќе одиме на следна инсеминација.Те читам постојано и се надевам дека наскоро ќе ни се пофалиш со две цртки.
Здраво девојки дали некоја има искуство со инсеминација со др Тофоски од ГАК? Која е процедурата за да се прави инсеминација на ГАК односно што испитувања ќе треба да направиме јас и сопругот за да стигнеме до инсеминација? И кај кој др правеше на клиника? Фала однапред
@MaDa прочитав утрово дека правиш кај Тофовски, ама немам искуство кај него. Јас бев кај Трајковск/Трајанова. Претпоставувам дека веке еднаш си била на консултации кај него или ако не си била, ќе треба да закажеш преку матичен(да земаш упат за клиники кај него) за да се договорите, да ја погледне моменталната состојба. Услов пред инсеминација треба да да имате испитено хсг, т.е. доказ дека каналите ти се преодни + спермограм. Но за денот на инсеминација треба да имате документи од тебе и мажот ти дека немате Хив и Хепатити, и да имате реалтивно понов спермограм. Ви посакувам многу успех и во набрзо време да се пофалиш со II едит: Кога ќе земеш упад за кај Тофовски, земи си ги сите документи од порано. Хормони од 3 ден, микробиолошки брисеви... Се што веке имате. Претпоставувам дека ги имаш испитено овие работи што планираш да правиш Инсеминација.
Јас бев кај него и ми рече ајде да почнеме ама ќе дојдеш 11 ден од циклус. Не ми кажа ништо повеќе какви документи ми требаат. Иначе имам хсг пошто ми правеше лапароскопија пред 4 месеци. Е сега не знам што друго ќе ми треба.
Девојки, се спремам за втора инсенинација, кај Петановски во Ремедика. Првата ми беше на клиника кај Тофовски, неуспешна. Денес баш ме виде Петановски и има пораснат фоликул, вечер примам инекција и во четврток инсеминација... Некое мислење за Петановски, посветува ли внимание (јас 2 пати сум била и вака ок ми е) ? Тнх
zdravo zenicki , nova sum na forumov,pa bi bia srekna ako spodelite iskustva so mene i ako mi kazete kakvi vpecatoci imate od inseminacija napravena na klinika ? ii kade predlagate d se napravi fala vi mnnnnnn
Здрави членки. Еве и јас да ви се приклучам на темава. Во брак сум две години а активно почнавме со зачнување точно една година. Пред некое време матичниот гинеколог ми сугерираше да направам ХСГ. Излезе дека имам превртена матка. По тоа се упатив кај д-р Митко Ивановски во Систина и направив хормонални испитувања. Генерално беа добри но има еден хормон, АМХ кој што ми е со многу мала вредноста. Решивме да правиме инсемимација. Моментално сум во период кога пијам хормони по шема а на 18ти Октомври ќе одам кај д-р Митко за да види дали е создаден услов за инсемимација. Многу сум исплашена и загрижена бидејќи сѐ ова ми е толку непознато, од тој тип на луѓе сум што не сакам да чепкам по интернет и да се исплашам уште повеќе. Тука ми е најсигурно, си даваме подршка и се советуваме затоа и решив да го споделам со вас моето искуство
Zenicki lavici imam edno prasanje do vas dali nekoj ima iskustvo so lazarevski za inseminacija jas do sega imam praveno 3 edna kaj kuzevska edna kaj tatijana i edna kaj dimitrov sega sakam laj lazarevski ve molam koj imal iskustvo neka kaze
Jas ke pravam mesecov kaj nego..no seuste ne sme pocnale so nisto... mislam @fina erika imase dobro iskustvo kaj nego.. srekno!
Ни Кузевска ниту таа Татијана мада прв пат слушам за таа докторка Лазаревски ти е број еден јас кај него ја правев првата инсеминација и беше успешна од прв пат мада бременоста заврши трагично како и да е терапијата што ја примав и неговиот надзор се покажаа добри,топло ти го препорачувам сега сум повторно кај него па ти посакувам среќа.
Девојки, неколку прашања во врска со инсеминацијата. Дали за нејзино извршување е потребно парот да биде во брак? И колку се движат цените низ приватните клиники и ГАК?
Ние правевме во Систина, и нѐ чинеше 10 000 денари. А не ни побараа никаков документ дали сме венчани.. Или можеби ги споредија презимињата..