Инсеминација

Дискусија во 'Бременост' започната од Maarina, 26 декември 2012.

1. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    16.817
    Јас пиев еднаш. ОК искуство, немав несакани ефекти. Само еден водечки фоликул имав.

На Monsterka__ му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Anifani

Anifani Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2021
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    152
    Јас пиев летриозол пред трите инсеминации (мислам 5 дена макс) некаде од 2-3 ден од циклус незз баш точно како беше, одлично реагирав,немав никакви реакции и фала на Бога третата успешна беше и еве сега бебето нана до мене :D

На Candle и Monsterka__ им се допаѓа ова.
  3. ElenaLizzie

ElenaLizzie Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2022
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    34
    Јас бев партали, со гадење, лошење, главоболки, после 4ти ден се разбудив во 4 сабајле и исповратив крваво. Пошто само 5 дена пиев, стиснав заби за последниот ден, не му се јавив на докторот за да ги прекинам и се исплатеше. Ниедна моја другарка немала проблем како мене.

На Monsterka__ му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Helena20

Helena20 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2020
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3
    Dali posle neuspesna inseminacija cesto se slucuva hormonski dizbalans? Veke 4 meseci imam neregularni ciklusi. Koristam terapija megutoa ne se sreduva, dobivam ciklus na sekoi 15 dena.(koj voedno i ne e obemen tuku trae 1 den do 2 so light krvarenje)

5. Malina@

Malina@ Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2024
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Здраво девојки
    Дали е дозволено после инсеминација ,третман на коса, или бојадисување?

6. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.858
    Допаѓања:
    24.597
    Зошто да не?
    Прави си се што си правела до сега.

7. Nikolja.

Nikolja. Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    65
    Здраво,
    Ајде да ве дружам и јас, почнав процес со иуи за второ дете. Бев на консултации кај др. Трајковски во њу борн а успат и преглед направив на 16 ден од циклус имав повеќе фолекули од кој една водечка од 18мм но ми рече нешто ендометриумот ми е тенок, па препорака од него наредните 5дена секој ден да имаме односи..ако немам позитивен тест се гледаме нареден месец за инсеминација. Ми даде шема за пиење на Летризол.. Инаку презадоволна од Др позитивен и истерува до крај професионално.. многу охрабрувачки звучеше и многу надеж ми даде. Но заборавив да прашам колку чини иуи дали некој има правено да ми каже и искуства исто така ме интересира. Позз и убава вечер

8. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    1.157
    Редовна цена мислам 18000, често им е на 20% попуст, 14400мкд плус на оваа цена е само овитрел ако ти даде да примиш, прегледи се во цената.
    Пред 2г имав успешна инсеминација кај др.Трајковски со близнаци, исто стимулирана со летразол. Со среќа!

На Mariza85 и Nikolja. им се допаѓа ова.
  9. Maybe_baby

Maybe_baby Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2022
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    4
    Здраво женски, дали може да ми кажете искуства и препораки за инсеминација, прва инсеминација ми е па ме интересира процесот, како се движат цените, од кој доктор сте задоволни. Со ПЦОС сум, имав веќе 2стимулации со кломифен и една со летрасан но залудно☹️

10. Виножито_8

Виножито_8 Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2024
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    9
    Здраво девојки, ако може информацина за инсеминација на ГАК, дали матичниот гинеколог дава упат, или...?

11. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.858
    Допаѓања:
    24.597
    Два пати правев, со упат од матичен гинеколог. Првиот пат неуспешна, вториот пат има име и година и месец ровари низ куќа.

На Rozevata, Цвет88, Mariza85 и 1 друга личност им се допаѓа ова.