Мислам дека 14 илјади плативме. Стоп инекцијата јас си ја купив и им ја однесив да ми ја стават сестрите. Ама ова Мај 2024 беше. За сега најдобро јави се и прашај.
Сега овој месец им беше со 15% платив 18.900 плус инекција 2300ден, а редновна цена ми рекоа дека е 22 000 така некако,
Da ve ohrabram uste poveke, iznosiv i rodiv bliznaci masko i zensko so inseminacijata♥️ Site da ste blagosloveni so vakva sreka
Dragi Feminki pravevme 2 invitro za 2 dete neuspesno kaj Dr Trajkovski New born.prvoto i v za 1 dete ni bede twmu i prezadovolni bevme od domtorot .ovoj pat nekako se e doktorot na brzanje,pravev histeroskopija i kiretaza cair pred inf,sega ne tera pak,ednas ni rece deka bioloski faktor e toa sto ne udpealo,posle ni vika sakam histeroskopija tuka pa da probate prirodno.nekako mnogu cudno i neidenticno mi e.ve molam spredlog za vtoro mislenje i iskustvo.inaku imam trombofilija i namalen broj na jajce kletki.fala
Пред 5-6 години со секундарен стерилитет отидов кај него врз база на позитивни мислења на форумов. Направив 3 инсеменации таму, неуспешни. Некако делуваше незаинтересиран за нашиот случај, на секое одење различни препораки и мислења ми даваше. Исто инсистираше на хистероскопија. Второ мислење и една инсеменација направив кај Петановски, трето мислење, една инсеменација и едно ин витро кај Митко Ивановски. Иако се ова беше неуспешно најзадоволна од однос и од стручност бев од Ивановски. После 2 години природно останав бремена и Митко го избрав за пораѓај. Презадоволна сум од него.
Девојкии прва инсиминација ќе ми биде па ме интересира на кој ден од циклус ја правевте и колку мм треба да бидат фоликулите ?
На 13ти ден од циклус ми ставија стоп инекција. Јас бев стимулирана со Кломифен и имав 3 фоликули. 2 беа од 20мм, 1 беше 18мм. Инсеминацијата беше наредната ден, на 14ти ден од циклус. Одприлика точно 24ч имаше поминато од инекцијата. Ако добро се секаќам мислам дека над 18мм треба да се фоликулите.
12ден од цикус стоп инекција во 10:30, инсеминацијата на 13ден во 14:30, имав 3фолекули едната 20mm другите 18 i 17mm ендометриум 8.6, денес ми е 7ден во исчекување сум па да видиме како ке заврши. Само малку ме буни времето кога сопругот го остави матерејалот помина 2ч за иуи бидејки др имаше прегледи и си почекав уште 1ч плус..
Утре ми е 11 ден имам закажано за месење фоликули, па во исчекување сум да видам кога ќе закажат инсиминација ..
Se soglasuvam, i jas imav loso iskustvo so nego godinava, bez pregled, samo so eden razgovor vo kancelarija postavuva dijagnozi od rakav so se veli, nekade niz forumov procitav deka ima drzok odnos so komplicirani slucaji za da ne se vratis i se soglasuvam ne e tolku strucen doktor kolku sto go pravi forumov.
Девојки имам прашање на 11 ден вчера фоликул 12мм, ми кажа да одам на мерење во петок на 14 ти ден и инсиминација најверојатно ќе треба сабота или недела. Дали знае некој на ГАК дали прават инсиминации за викенд ?? Страв ми е дека ќе го пропуштам циклисот ако ми сакашаѕ понеделник вторник да не помине овулазијата
А кој ти кажа дека инсеменација сабота или недела ќе треба? Доктор на Гак ќе те прегледа и ќе одлучи кога треба. Ако според тебе мислиш дека овулација ти е викендот, петок или понеделник ќе ти направат. И биди опуштена, не под стрес како и дали ќе биде. Опушти го телото. Тоа ти треба највеќе.