Инсеминација

Дискусија во 'Бременост' започната од Maarina, 26 декември 2012.

1. Sofi000

Sofi000 Активен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Zdravo dali gi ima Profertil vo Zegin ili nekoja druga Apteka sto ne e online?

2. Bjanka1992

Bjanka1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    145
    Mozis da proveris vo Sistina aptekata

3. Lemon_juice02

Lemon_juice02 Активен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2026
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    14
    Девојки, cyclogest е за превенција од прокрварување пред и во бременост. Односно го одложува добивањето на циклус. Знам дека е прашањево наивно, ама морав чисто за потврда, за да не си правам бајрам на умот :/ Утре е ден за тестирање, полудечу.

4. Ѕвездичка ⭐️

Ѕвездичка ⭐️ Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2025
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    50
    Прогестеонска подршка е ја зајакнува матката за можна имплатација...јас два пати ги користев и да ми доцнеше циклус додека ги ставав иако не успешни беа инсиминациите...

5. Carebear28

Carebear28 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2022
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    59
    Јас имав 4 инсеминации и со сите примав циклогест и добивав точно на 14-от ден после инсеминацијата, така да ако ти доцни барем 1 ден се надеваам дека ќе видиш || ❤️

6. Lemon_juice02

Се зачлени на:
    1 јануари 2026
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    14
    Хммм, збунка сум пак... Ете, вашите одговори само потврдуваат колку е се индивидуално и колку е уникатен процесов... Фала ви девојки за брзиот одговор и убавите желби, убавини да се враќаат :)

На Carebear28 и Ѕвездичка ⭐️ им се допаѓа ова.
  7. Lemon_juice02

Се зачлени на:
    1 јануари 2026
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    14
    Ок, 14 дена по инсеминација, тестот понегативен не можеше да биде, а ме утепаа два дена тахикардии и замор, па и фина главоболка од сабајле, стрес чуда прави :( Секако циклус нема уште заради cyclogestot. Ќе направам утре и бета чисто пошто бараат негативен во Newborn за понатамошен план. Се надевам ќе се радуваме повеќе следен месец :) Како оди кај вас?

8. Ѕвездичка ⭐️

Ѕвездичка ⭐️ Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2025
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    50
    Исто беше и кај мене... ете со 2 не успешни иуи сега ќе поднесам за ваучер за ин витро се надевам ќе одобрат...

На Lemon_juice02 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lemon_juice02

Се зачлени на:
    1 јануари 2026
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    14
    Ќе одобрат, нема зошто да не одобрат. Само да сме силни и трпеливи(колку се може), се друго ќе се намести. Good luck :)

На Ѕвездичка ⭐️ му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lemon_juice02

Се зачлени на:
    1 јануари 2026
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    14
    Туку сакав да ве прашам, кои хормони сте ги испитувале во процес до бременост? Јас имам иницијатива за проверка, но матичната цело време ми вика дека не гледа зошто би ги испитувала, циклусот е на време, редовни овулации... Ама ме јаде црвот дека треба на своја рака да проверам, да го тргнам и тоа од глава... Која лабараторија, цена?

11. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.224
    Допаѓања:
    15.549
    На ГАК 50 денари е хормон.

12. MariaSky

MariaSky Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2025
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    10
    Istoto i mene mi se sluci so maticnata sakav da ispitam amh ona mi vika nema potreba…
    Koga na Gak mi dadoa da ispitam (se ispituvav tamu) i amh mi e ponisko za godinite taka da zemaj ispitaj si za tvoe dobro i ne slusaj maticni

13. Енена

Енена Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2026
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    10
    Ве молам за совет каде може да се направи спермограм со ДНК фрагментација? И колку би коштал тестов отприлика?

14. Caffetin

Caffetin Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2025
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    8
    Здраво девојки.

Продавам една кутија Летразан, неотворена, бидејќи веќе не ми е потребна. Цената е 1300 ден, рокот 11.2027. Ми беше препишана како замена за Кломифен. Доколку на некоја е потребно, пишете ми порака, ќе се координираме.

15. Caffetin

Caffetin Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2025
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    8
    AMH Vo Avicena beshe okolu 4500 den, obidi se so maticniot da zemesh upat, na klinika mislam beshe pomalku od 500den samo ne sekogash imaat reagensi. Zapni malku, kaj mene ispadna 0.69 na 35 godini - ama veruvam deka e pogreshna vrednost, poradi nisko Vit D.

Последна измена: 7 мај 2026 во 19:54
  16. Caffetin

Caffetin Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2025
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    8
    Za devojkite so slab mashki faktor - spermatozoidi se proizveduvaat na okolu 3 meseci, toplo vi preporachuvam da zemete Profertil za mazi iako e relativno skapo. Barem 4-5 meseci za da ima nekoja promena.

Jas imav nisko AMH, mashki faktor dopolnitelno, se obidovme so 2 inseminacii i 1 invitro neuspeshni, posle skoro godina dena obiduvanje, si bidna prirodno

Posledno shto doznav e deka TSH mi e malku visoko, za asistirana reprodukcija se bara od 1 do 2 i pol, ama retko obrnuvaat vnimanie na toa.

Jas piev Femibion 1, vit D x2 (deficit, ne na svoja raka), Vit K, Omega 3, Vit E i Ubiqinol 400mg na den i posledno Eurhyrox (zaradi povishen TSH).

P.s. i da ima DNA fragmentacija, Profertilot kje ja sredi so zinkot i selenot. Razmisluvav i nie da pravime, ama nemashe potreba, profertilot deluva na generalen kvalitet na sperma.

Srekjno na site

Последна измена: 7 мај 2026 во 20:03
  17. MariaSky

MariaSky Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2025
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    10
    kako toa pogresna vrednost? inace vekje ispitav amh na gak na granica mi e

18. Caffetin

Caffetin Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2025
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    8
    Ako vit D ti e mnogu nizok, AMH znae da dade pogreshna vrednost. Kaj mene vit D beshe vo deficit i ginekologot mi kaza deka so reguliranje, Amh moze da e malku povisok, vo smisla 0.1 ili 0.2 povisok - ne e kojznae shto, ama smiruva dusha podatokov.

19. Minax

Minax Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2025
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Posledno pravevme vo plodnot okolu 9.000 den

На Енена му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Caffetin

Caffetin Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2025
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    8
    Polovi hormoni na 3ti den od ciklus

Estradiol, Prolaktin, Progesteron, Tiroidni hormoni (TSH, T4 i T3), ne mozam da se setam koi drugi, ama odat kako paket. Na toa Vit D obavezno (ne go davaat, a mnooogu e biten), AMH i toa e toa.

Dopolnitelno, zoshto kaj nas traeshe okolu 3 godini procesot, od nashi 33 godini:
    HSG (rendgen na matka), hiv, hepatit (tie gi baraat za in vitro), polovi hormoni ne postari od 6 meseci, spermogrami (okolu 3 mislam bea), kariotip (za mir vo dusha), trombofilia (posle invitro go pravev), i mi ostana ushte insulinska rezistencija da proveram (znae da napravi problem, a go zanemaruvaat), ama nemashe potreba Otkako gi napraviv procedurive, nekako vidov deka se e ok, vo megjuvreme i stresot se namali i si bidna prirodno

Zavisi kakva licnost si i koi informacii ti trebaat za mir vo dusha, ama sepak si treba proaktivnost, doktorive imaat mnogu pacienti, a ne sum naishla na personaliziran pristap do sega.

Toa e od mene (nas), srekjno na site

На Енена му/ѝ се допаѓа ова.