Девојки, cyclogest е за превенција од прокрварување пред и во бременост. Односно го одложува добивањето на циклус. Знам дека е прашањево наивно, ама морав чисто за потврда, за да не си правам бајрам на умот :/ Утре е ден за тестирање, полудечу.
Прогестеонска подршка е ја зајакнува матката за можна имплатација...јас два пати ги користев и да ми доцнеше циклус додека ги ставав иако не успешни беа инсиминациите...
Јас имав 4 инсеминации и со сите примав циклогест и добивав точно на 14-от ден после инсеминацијата, така да ако ти доцни барем 1 ден се надеваам дека ќе видиш || ❤️
Хммм, збунка сум пак... Ете, вашите одговори само потврдуваат колку е се индивидуално и колку е уникатен процесов... Фала ви девојки за брзиот одговор и убавите желби, убавини да се враќаат
Ок, 14 дена по инсеминација, тестот понегативен не можеше да биде, а ме утепаа два дена тахикардии и замор, па и фина главоболка од сабајле, стрес чуда прави Секако циклус нема уште заради cyclogestot. Ќе направам утре и бета чисто пошто бараат негативен во Newborn за понатамошен план. Се надевам ќе се радуваме повеќе следен месец Како оди кај вас?
Исто беше и кај мене... ете со 2 не успешни иуи сега ќе поднесам за ваучер за ин витро се надевам ќе одобрат...
Ќе одобрат, нема зошто да не одобрат. Само да сме силни и трпеливи(колку се може), се друго ќе се намести. Good luck
Туку сакав да ве прашам, кои хормони сте ги испитувале во процес до бременост? Јас имам иницијатива за проверка, но матичната цело време ми вика дека не гледа зошто би ги испитувала, циклусот е на време, редовни овулации... Ама ме јаде црвот дека треба на своја рака да проверам, да го тргнам и тоа од глава... Која лабараторија, цена?
Istoto i mene mi se sluci so maticnata sakav da ispitam amh ona mi vika nema potreba… Koga na Gak mi dadoa da ispitam (se ispituvav tamu) i amh mi e ponisko za godinite taka da zemaj ispitaj si za tvoe dobro i ne slusaj maticni
Ве молам за совет каде може да се направи спермограм со ДНК фрагментација? И колку би коштал тестов отприлика?
Здраво девојки. Продавам една кутија Летразан, неотворена, бидејќи веќе не ми е потребна. Цената е 1300 ден, рокот 11.2027. Ми беше препишана како замена за Кломифен. Доколку на некоја е потребно, пишете ми порака, ќе се координираме.
AMH Vo Avicena beshe okolu 4500 den, obidi se so maticniot da zemesh upat, na klinika mislam beshe pomalku od 500den samo ne sekogash imaat reagensi. Zapni malku, kaj mene ispadna 0.69 na 35 godini - ama veruvam deka e pogreshna vrednost, poradi nisko Vit D.
Za devojkite so slab mashki faktor - spermatozoidi se proizveduvaat na okolu 3 meseci, toplo vi preporachuvam da zemete Profertil za mazi iako e relativno skapo. Barem 4-5 meseci za da ima nekoja promena. Jas imav nisko AMH, mashki faktor dopolnitelno, se obidovme so 2 inseminacii i 1 invitro neuspeshni, posle skoro godina dena obiduvanje, si bidna prirodno Posledno shto doznav e deka TSH mi e malku visoko, za asistirana reprodukcija se bara od 1 do 2 i pol, ama retko obrnuvaat vnimanie na toa. Jas piev Femibion 1, vit D x2 (deficit, ne na svoja raka), Vit K, Omega 3, Vit E i Ubiqinol 400mg na den i posledno Eurhyrox (zaradi povishen TSH). P.s. i da ima DNA fragmentacija, Profertilot kje ja sredi so zinkot i selenot. Razmisluvav i nie da pravime, ama nemashe potreba, profertilot deluva na generalen kvalitet na sperma. Srekjno na site
Ako vit D ti e mnogu nizok, AMH znae da dade pogreshna vrednost. Kaj mene vit D beshe vo deficit i ginekologot mi kaza deka so reguliranje, Amh moze da e malku povisok, vo smisla 0.1 ili 0.2 povisok - ne e kojznae shto, ama smiruva dusha podatokov.
Polovi hormoni na 3ti den od ciklus Estradiol, Prolaktin, Progesteron, Tiroidni hormoni (TSH, T4 i T3), ne mozam da se setam koi drugi, ama odat kako paket. Na toa Vit D obavezno (ne go davaat, a mnooogu e biten), AMH i toa e toa. Dopolnitelno, zoshto kaj nas traeshe okolu 3 godini procesot, od nashi 33 godini: HSG (rendgen na matka), hiv, hepatit (tie gi baraat za in vitro), polovi hormoni ne postari od 6 meseci, spermogrami (okolu 3 mislam bea), kariotip (za mir vo dusha), trombofilia (posle invitro go pravev), i mi ostana ushte insulinska rezistencija da proveram (znae da napravi problem, a go zanemaruvaat), ama nemashe potreba Otkako gi napraviv procedurive, nekako vidov deka se e ok, vo megjuvreme i stresot se namali i si bidna prirodno Zavisi kakva licnost si i koi informacii ti trebaat za mir vo dusha, ama sepak si treba proaktivnost, doktorive imaat mnogu pacienti, a ne sum naishla na personaliziran pristap do sega. Toa e od mene (nas), srekjno na site