здраво женски, дали некој имаискуство и знае дали признаваат инсеминација во друга земја за ваучер? или ќе те тераат од ново да ги правиш?
Zdravo Ve molam za mislenje Inseminacija napravena na 20.05 Stavam utrogestan 1x1 od 200 sekoj vecer vaginalno Mi kasni 3 dena no denes pravev laboquick dva testa negativni bea Dali moze od utrogestanot da mi kasni? Se javiv na Gak na sestrata i mi vika da prodolzam so terapija nema vrska utrogestan so ciklus ako trebalo da dobijam ke dobijam Iskustvo? Pozdrav
Секако тоа е прогестерон и се додека го примаш нема да добиеш.Сепак не дека не и можно ама во поголемиот дел не добиле.Испитај си преку крв за сигурно
Veke e kasno za da ispitam za krv denes☹️ Maticnata mi rece stom imam negativni testovi od utrogestanot ne dobivam Imate info na gak dali moze da se proveri beta utre sabajle?
На кој ден од циклус се почнува со стимулации? Имам закажано за на 4ти ден од циклус да одам ама не знам дали ќе биде касно за да се почне и да се фати месецов
На 4ти ден од циклус имате закажано преглед? Дали до тогаш ќе ви прекине циклусот? Мене ме закажа на 5ти ден но јас имам 7 дена циклус. Не знам со кој памет ќе ме прегледуваат дури имам крварење. Ова ќе ми биде 4та имсеминација но претходно никогаш не ме прегледувале кога сум крварела.
Да 4 ден ќе ми биде и нема да ми биде завршено ама јас закажав консултација прв пат одам не знам дали ќе ме прегледува, јас па викам да не е касно дека читав од 3 4 ден со стимулации почнувале веќе
Искрено не верувам да е доцна бидејќи ја сум одела и на 10 ден од циклусот. Секој доктор има различен принцип на работа. Со среќа.
Ќе мора да те прегледа за да види дали имаш фоликули, а потоа ќе имаш уште прегледи за да ги следи фоликулите и да знае дали и која терапија да ти ја даде за стимулации, и кога да ја темпира стоп инекцијата. Со среќа!
Фала ви бев, не ме гледаше на ехо само виде се што носев од резултати и од тоа не кажа дека има некој видлив очигледен проблем. Ми даде мала доза на кломифен па ќе видиме на контрола колку фоликули ќе има Инаку јас редовно овулирам и секогаш кога сум следела на ехо имало фоликули последно на 11 ден имав 19.5
Мене па и на ехо ме гледаше и покрај крварењето. Засега не ми препишаа терапија никаква наредна недела ќе видиме колкави ќе се фоликулите.
Zdravo na site Znae li nekoj da mi kaze odprilika na den po kolku mm rasnat folekulite. Treba da pravam inseminacija, bev na pregled vo petok imav folekul 17mm. Ne mi kazaa tocen datum, a problem mi e za izleguvanje od rab