Na gak e eftino i normlano no se e kako ke ti se pogodi moze da primis inekcija da otides na insmenacija za 24 casa i da ima drugi ddvojki sto cekaat pa koga ke ti dojde redot togas da napravis. Na privatnite imat podobri aparati za obrabotka na sperma brojka na spermatuzuidi po obrabotka e pogolema
Pa zavisi de na koj kako mu e odredeno sakam da kazam na drzavno normlano ima poveke luge a na privatno e vo tocno odreden moment.
Девојки ке ве замолам некој да ми објасни, Докторот рече дека после втора инсеминација ке поднесеме документи за ваучер. Конкретна дијагноза немаме. Имам 30 години со ендометриоза од 22мм и АМХ 1,98 Тоа го рече како причина за ваучер Дали на некој му имаат дадено со две инсеминации и ме интересира постапката која е треба пак да отидам кај докторот? треба да ми пополни некои документи? Не ја знам постапката оклу инвитро и ми треба ваша помош плс
Imam zakazano inseminacija na Gak na 13 den od ciklus, dali pravat odma insemminacija ili nesto ispituvanja prethodno, spermogramot i hsg se postari od 6 m, dali ke bidat validni?
Инфективен скрининг за сопругот ќе побараат ( хив, хепатит б и ц) друго мене не ми побараа, те гледаат прво на ехо, отвараш историја, сопругот остава материјал и ви кажуваат во колку да се вратите, сите се префини таму инаку
Двајцата се професионалци, кога би бирала би го одбрала Трајковски. Тофовски повеќе ми е по професионален во оперативни зафати.
Голем септум? Мене гинекологот ми рече дека сум имала мал септум што не би требало да биде некаков проблем. На ХСГ се гледал, и малку на десната страна ми била насочена матката. Ама проодноста била добра. Најверојатно ќе почнам со инсеминации, ама прво ме интересира искрено успешноста. Каде има поголем успех за инсеминации? Каде правевте вие инсеминација што сте имале успешна? Знам дека и Др. Трајковски и Др. Тофовски се суперпрофесионални, но стварно немам веќе трпение. И ме интересира дали за тој ваучерот за ин витро, ти прифаќаат ако имаш правено инсеминација на приватно, и дали може пример комбинирано на приватно и на државно?
Не знам колку беше голем септумот но очигледно правеше проблем. Имав 3 инсеминации кај др. Татјана во њу борн. Последната беше успешна но заврши со спонтан. Се префрлив во систина кај Др. Димитров и од прва имав успешна имсеминација но повторно се заврши со спонтан. За инвитро не знам што и како треба не сум подавала документ до сега но на државно нема шанса да праам инсеминација. Не дека не им верувам на докторите туку премногу се чека. Со среќа.
Јас имам 4 инсеминации кај сите во newborn и сите неуспешни, последните две беа поради ваучерот, не можам да се сетам дали терапијата беше секогаш иста Мое искрено мислење е ако ги собираш за ваучер оди си на клиника само заради финансискот аспект. Јас лично немав мн верба во оваа постапка, па може и затоа биле неуспешни… што и да се одлучиш ти посакувам многу среќа и две ||
Кај се чека на државно за инсеменација? Два пати правев, во рок од 3 саати беше завршено. Чекав само обработка на сперма и 20 мин што лежев , откако заврши процесот.
Исто и јас правев три инсеминации на државна ГАК па задоволна сум од процесот Чекаш само два часа обработка на материјалот На приватно нема обработка на материјалот ???
Сестра ми има неколку спонтани и биохемиска и сите и рекоа заради септумот е. И тоа Кижески и Димитров и потврдија исто. Сега ќе го отстранува, Јас да сум на твое место ќе го отстранам, доста е познато дека септум прави проблем за забременување.
Точно прво одстранување на септум па инсеменација. Џабе ќе фрлаш пари за инсеменации додека не го отстранат ништо не почнувај.
Сите си имаме свое мислење и сите ја знаеме разликата помеѓу приватно и државно. Штета што немаме сите плати за на приватно но убедена сум дека 99% нема да стапнат во државните болници (на било кој оддел) доколку имаат финансии за истото.
Не сум доктор постапката немам намера да ја објасувам. Кој е заинтересиран може да се обрати кај истите и да продискутираат. Мило ми е што сте задоволни од процесот.