Инсеминација

Дискусија во 'Бременост' започната од Maarina, 26 декември 2012.

1. Bube15

Bube15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2011
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    92
    Na gak e eftino i normlano no se e kako ke ti se pogodi moze da primis inekcija da otides na insmenacija za 24 casa i da ima drugi ddvojki sto cekaat pa koga ke ti dojde redot togas da napravis. Na privatnite imat podobri aparati za obrabotka na sperma brojka na spermatuzuidi po obrabotka e pogolema :)

2. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.353
    Допаѓања:
    27.679
    Немаше 24 саати од инекцијата, кога правев јас имесеменсција. Дали имаше 14-15 саати поминато.

3. Bube15

Bube15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2011
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    92
    Pa zavisi de na koj kako mu e odredeno sakam da kazam na drzavno normlano ima poveke luge a na privatno e vo tocno odreden moment. :)

4. i.ristikj

i.ristikj Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2017
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Девојки ке ве замолам некој да ми објасни,

Докторот рече дека после втора инсеминација ке поднесеме документи за ваучер.
    Конкретна дијагноза немаме. Имам 30 години со ендометриоза од 22мм и АМХ 1,98
    Тоа го рече како причина за ваучер
    Дали на некој му имаат дадено со две инсеминации и ме интересира постапката која е треба пак да отидам кај докторот? треба да ми пополни некои документи? Не ја знам постапката оклу инвитро и ми треба ваша помош плс

5. Simona21

Simona21 Активен член

Се зачлени на:
    27 септември 2024
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Imam zakazano inseminacija na Gak na 13 den od ciklus, dali pravat odma insemminacija ili nesto ispituvanja prethodno, spermogramot i hsg se postari od 6 m, dali ke bidat validni?

6. Bube15

Bube15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2011
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    92
    12ти ден од циклус еден фоликул 19 еден 25. Вечер овитреле... понеделник инсеминација..

На babymaybe123 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bube15

Bube15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2011
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    92
    Ендометриум 10

На babymaybe123 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. *Ива

*Ива Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    520
    Инфективен скрининг за сопругот ќе побараат ( хив, хепатит б и ц) друго мене не ми побараа, те гледаат прво на ехо, отвараш историја, сопругот остава материјал и ви кажуваат во колку да се вратите, сите се префини таму инаку

9. Bube15

Bube15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2011
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    92
    Po obrabotka
    Koncentracija 39 miliona
    Vkupna podviznost 98%

10. Alm.

Alm. Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2022
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    3.574
    Newborn кај Др. Трајковски или Др. Тофовски на клиника?

11. Mama_na_Darija

Mama_na_Darija Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2026
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    179
    Двајцата се професионалци, кога би бирала би го одбрала Трајковски.
    Тофовски повеќе ми е по професионален во оперативни зафати.

На Alm. му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Alm.

Alm. Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2022
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    3.574
    Голем септум? Мене гинекологот ми рече дека сум имала мал септум што не би требало да биде некаков проблем. На ХСГ се гледал, и малку на десната страна ми била насочена матката. Ама проодноста била добра.
    Најверојатно ќе почнам со инсеминации, ама прво ме интересира искрено успешноста. Каде има поголем успех за инсеминации? Каде правевте вие инсеминација што сте имале успешна? Знам дека и Др. Трајковски и Др. Тофовски се суперпрофесионални, но стварно немам веќе трпение.

И ме интересира дали за тој ваучерот за ин витро, ти прифаќаат ако имаш правено инсеминација на приватно, и дали може пример комбинирано на приватно и на државно?

13. MB993

MB993 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    211
    Не знам колку беше голем септумот но очигледно правеше проблем. Имав 3 инсеминации кај др. Татјана во њу борн. Последната беше успешна но заврши со спонтан. Се префрлив во систина кај Др. Димитров и од прва имав успешна имсеминација но повторно се заврши со спонтан. За инвитро не знам што и како треба не сум подавала документ до сега но на државно нема шанса да праам инсеминација. Не дека не им верувам на докторите туку премногу се чека. Со среќа.

14. Carebear28

Carebear28 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2022
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    194
    Јас имам 4 инсеминации кај сите во newborn и сите неуспешни, последните две беа поради ваучерот, не можам да се сетам дали терапијата беше секогаш иста :) Мое искрено мислење е ако ги собираш за ваучер оди си на клиника само заради финансискот аспект. Јас лично немав мн верба во оваа постапка, па може и затоа биле неуспешни… што и да се одлучиш ти посакувам многу среќа и две || :l:

15. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.353
    Допаѓања:
    27.679
    Кај се чека на државно за инсеменација? Два пати правев, во рок од 3 саати беше завршено. Чекав само обработка на сперма и 20 мин што лежев , откако заврши процесот.

16. MariaSky

MariaSky Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2025
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    17
    Исто и јас правев три инсеминации на државна ГАК па задоволна сум од процесот
    Чекаш само два часа обработка на материјалот
    На приватно нема обработка на материјалот ???

17. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.850
    Допаѓања:
    16.228
    Сестра ми има неколку спонтани и биохемиска и сите и рекоа заради септумот е. И тоа Кижески и Димитров и потврдија исто. Сега ќе го отстранува, Јас да сум на твое место ќе го отстранам, доста е познато дека септум прави проблем за забременување.

На Alm. и MB993 им се допаѓа ова.
  18. MB993

MB993 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    211
    Точно прво одстранување на септум па инсеменација. Џабе ќе фрлаш пари за инсеменации додека не го отстранат ништо не почнувај.

19. MB993

MB993 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    211
    Сите си имаме свое мислење и сите ја знаеме разликата помеѓу приватно и државно. Штета што немаме сите плати за на приватно но убедена сум дека 99% нема да стапнат во државните болници (на било кој оддел) доколку имаат финансии за истото.

20. MB993

MB993 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    211
    Не сум доктор постапката немам намера да ја објасувам. Кој е заинтересиран може да се обрати кај истите и да продискутираат. Мило ми е што сте задоволни од процесот.