Да се напив пола Нифлам. Цел ден ме болеше и како поминуваше денот се појака беше болката и не се издржуваше веќе. Се консултирав со матичната она ми дозволи тоа да се напијам. Денес пак ме боли ама е неспоредливо со тоа вчера. Ти како си имаш ли некои симптоми?
Nemam nikakvi simptomi ovie 2 dena..osven blag pritisok kako pred dobivanje..i od vreme.na vreme poveke pa pomalku..kako i da e ke doznaeme uste malku..ti simtomi?
И јас исто и плус тт што си ја имам постојано и имам некој исцедок како креч бел. Леле ајде уште малце остана. Туку се мислам кога да го правам тестот дали среда или четврток?! Ти со каков план си?
Toj iscedokot krech bel da ne ti e pd utrogestanot..i ja iam mislam deka e od nego pa ne znam kako se racuna..kako sakas mislam deka ako e pozitivno i cetvrtok i sreda ke pokaze lekarov posle 14 dena mi rece...ama ne znam dali denot na insem. Se broi kako prv?
Ама јас не примам ништо само фолна пијам. Леле едвај чекам Ајде до петок да распалиме со позитивни тестови
Абе какво разочаруење јас не ни размислувам на таа тема. Тука завршуваме ние со оваа група и преминуваме кај трудниците. Ич не го мислам тоа...
ZenCki, moze li od utrogestanot da pokaze lazno pozitiven test i dali dodeka se prima moze da dobieme? Onaka si prashuvam
Не може лажно позитивен тест да покаже Утрогестанот, а за добивање многу ретко додека се прима, обично се добива по прекин на Утрогестанот.
Ama si sakala predvreme da napravis a ajde ke izdrzime tik tak tik tak A inaku kako gi broite denovite..primer denot na inseminacija se broi kako prv ili od utredenta? Jas pravev minatiot petok na 17ti..denes e 26ti..koj den mi e? 10ti ili 9ti?
Jas brojam od utredenta Искрено не туку сама си вртам во глава некои теории од типот: „Што би било кога би било“... Јас тест треба да правам на 04.12.2017 (нареден понеделник), а самата инсеминација ја правев на 20.11.2017г. И сега во глава бура на идеи: „Дали да ставам вагиналета утрото пред тест“??; „Дали може да ми покаже лажно позитивен од терапијата“? Бавно минуваат деновите, нестрплива сум. Кичмата ме уби вчера еве и сега од рано наутро... на моменти пецкање и притисок во јајниците, подуеност. Останува да чекаме. Барем една инсеминаторка да успее
Девојчиња, ден плус/минус не влијае на резултатот. Ептен рано да не го направите, за ден муабет не правиме
И мене ми се малер домашните, освен една црта ништо друго не сум видела! Во лабораторија во понеделник, да немам дилема. А така ми кажа и докторката. Можеби премногу се анализирам и премногу се замарам ама од денес имам постојани благи болки во стомак, како напнати јајници и кичма. Се плашам да не не дочекам ден за тест. Да не ме предвари мојава, м? Ми падна моралот некако... Кај другите некои симптоми?