Можно е да се работи за имплантациско крварење. Така да смири се. Ако не па консултирај се Др. Така ќе бидеш по раат. Ајде нека е за убаво чекам утре радосни вести
Se konsultirav so sestrata na doktorot..rece utre da pravam test..se smiriv malce..ama so ke srabotam na rabota ne odgovaram hahahah
Здраво девојки, се спремам за инсеминација другата недела, па се приклучив и на темава да прашам нешто. Дали некој правел инсеминација кај доктор Панчевски во Систина и дали после инсеминација можам да си одам на работа после тоа се е најнормално ко што разбрав?
Јас правев кај Лазаревски поентата ми беше дека после таа интервенција си функционираш најнормално.Со среќа
И јас се мислев кај Лазаревски,но ете бидејќи си одам кај Панчевски па викам ајде ќе пробам кај него. Фала ти драга, ќе пишам како јас сум поминала.
Sparkles27 jas pravev kaj Lazarevski..i iskreno posle inseminacijata ocekuvav i planirav da si odam na rabota..mene iskreno me bolese i ne mozev da se vratam pa si go pominav denot doma..vo sekoj slucaj doktorot mi rece da prodolzam so normalen tek na aktivnosti
Здраво девојки , да си ве прашам , ќе правев инсеминација месецов , но мм синоќа.се разболе има покачено ASO почна со Ospen . Кажете ми милички , да го скокниме декември или да тераме работа ??
Jas prvata inseminacija lezev doma bev ne odev na rab za vtorata maticniot gin mi dade edna ned boleduvanje jas taka sakav da si posedam doma za tretata si funkcionirav najnormalno si odev na rab oti znaev oti nema sansi da e uspesna I taka I bese
И јас мн не трпам болки никакви, па најдобро е да си земам слободен ден Фала драга А зошто пред да ја правиш си баксузираш бе мила? Мораме позитивно и психички да бидеме спремни и нафурани со позитивни вибрации. Нареден пат кога ќе правиш само позитивно, ако не успее ќе се најде друго решение и така мораме да сме борци во оваа најемотивна борба
Јас би сакала да придонесам на ова тема со малку објаснување што значи Инсеминација и што можеме да очекуваме од неа ! ... со обични зборови би рекла дека инсеминација е механичко прнесување од страна на гинекологот на веќе приготвената сперма од партнерот во матката на партнерката за време на природна или вештачки предизвикана овулација (со тбл Кломифен), овој метод не може да биде применет кај сите ниту па најмалку да биде успешен! - кај мажот се применува кога ќе се утврди намалена подвижност на сперматозоидите или има пречки или е неспособен за сексуален однос, или кога со селекција на сперматозоидите се избегнува некоја наследна болест. -кај жената кога плодноста е намалена или има проблем со непропустливост на секрет кој го затвора грлото на матката или едноставно при примена со хормонска стимулација може да помогне зачнувањето! ...самата постапката на инсеминација може да биде НА РАЗЛИЧНИ МЕСТА кај женското тело според тоа како ќе реши гинекологот мислејќи ДЕКА Е ТАМУ ГЛАВНАТА ПРИЧИНА на природно оплодување со ставање на квалитетна сперма со катетер : - во матката (интраутерина инсеминација), - во јајниците (интратубарна инсеминација), - во вратот на материцата (интрацервикална инсеминација), - инсеминација пред грлото на матката. постапката е безболна, всушност е како обичен гинеколошки преглед само што се внесува тој катетер и се лежи извесен период да можат сперматозоидите ,,да допливат до јајната клетка,, ( следи продолжеток.... ) Интраутерина инсеминација како најприменет вештачки внес на сперма Спојлер само 16 % успешност на инсеминација за жени помлади од 35 години, услов е да имаме проодни јајоводи (HSG) , да спермата биде со специјална лабораториска техника добро обработена за да биде со здрави и движечки сперматозоиди концетрирани на едно место, со што се оправдува самата инсеминација и тоа најмногу за еден час од кога партнерот ќе ја донира... жената пред самата инсеминација треба да биде во бактериолошки смисол со уреден вагинален и цервикален брис, да нема асполутно никакви воспалителни процеси во матката, со чисти параметри на фоликулометрија (третирана предходно со хормони за оволутивен момент при самата инсеминација) и давање антибиотик превентивно после извршена инсеминација со лежење најмалку пола час! ако еден од овие горе наведените фактори не е запазен не доаѓа до позитивен резултат при инсеминацијата- оплодување и препорака е максимално до 5 извршени инсеминации после кои се препорачува вештачко оплодување.. ( следи продолжеток.... ) ... апсолутно не смее да се има никаква инфекција за успешноста на инсеминацијата ! Првиот тест за бременост може да се направи 14 дена по инсеминацијата ако сте нестрпливи или едноставно да се опуштите до следниот менструален циклус ал ќе го добиете или не... доколку машкиот фактор е послаб т.е. неговиот спермограм не е задоволителен би требало да се превземат некои мерки во смисол : Откажување од пушењето, конзумирање стероиди доколку ете е бодибилдер, избегнување на изложеност на зрачење, токсини, пестициди и тешки метали, помалку внес на алкохол, одржување или доаѓање до идеална телесна тежина со правилна и здрава исхрана како и појачување во исхраната на јаткасти плодови! многу е важно да се внимава на скротумот (ќесе на мадето) бидејќи топлината го забавува производството на сперма (да се избегнува седење над топла електрична печка позната навика меѓу нас) изегнување топли туширања,бањи и топли кади и што е најважно да се смени навиката на носење на слип гаќи секси тесни, напротив треба да се носи широки боксерки, како и избегнување на носење тесни панталони и фармерки.. инаку по правило, поради честите варијации на резултатите од спермограмот, се препорачуваат две едноподруго анализи во рок од 45 дена, во гениталниот тракт на жената сперматозоидите се подвижни 48 до 72 часа по ејакулација-та движејќи се со брзина од 0,5 до 3 мм во минута! ( следи продолжеток.... )
Јас правев минатиот месец кај Тофоски. Успешна од прва. Иако самиот чин не го прави др туку специјализанти. Ти посакувам успех
Draga na koj den od ciklus ke treba da odis ke ti kazat doktorite..vo zavisnost od koga ke ocenat deka bi trebalo da primis pregnyl..jas pravev na 16ti den od ciklus a pregnyl primiv na 14ti