Фала мила секој совет добредојден ми е,се надевам господ сите ќе не израдува со мали ангелчиња во 2018
Тоа докторот ќе ти каже он ќе те следи. Зависи кај секој е различно. Јас правев на 14 ден од циклус. Ти ќе си отидеш кај др пред циклус и ќе ти каже он кога што како...
Мојата инсеминација беше лани во септември.Во септември добив и на првиот ден и се јавив на матичниот гениколог и ми даде упат на 14 ден од таа менстуација на ГАК.Отидов во соба 36 мислам ако сега нема промена,и ми видоа убав фоликул и ми закажаа одма утредента и ми направија во просторите на 3ти спрат,полежав едно пола саат и си продолжив нормален живот и си одев на работа иако ми е физички активна и после 14 дена позитивен резултат,иако во 6 та недела завршив со спонтан.Тоа е моето искуство.На сите ви посакувам среќа.❤❤❤
@Acka22 и мене месецов ми е прва инсеминација и во еуфорија сум Ти посакувам успешна прва инсеминација
@Acka92 i @Sparkles27 samo za dobro neka e i so pozitivni misli do pozitivni testovi da ni dade dedo mraz toa sto najmnogu go sakame
На гак само се мислам кај кој гинеколог....се мислам помеѓу Тофовски и Трајкова ако не грешам мислам беше
zdravo devojki nareden mesec ke pravam inseminacija pa me interesira dali ima nekoja so policisticni jajnici so uspesna inseminacija?
Здраво девојки Овој месец требаше да правам инсеминација . Мм се разболе , високо АСО esherihia colli, пиеше ospen , а citeral двајцата пиевме . Е сега . После оваа јака терапија спермата дали ќе биде квалитетна , незнам дали воопшто да размислуваме за инсеминација или да чекаме месец два ?? Ваше мислење ? Нешто од искуство што ќе ме посоветувате .?
Почекајте малку, направете нов спермограм , па продолжете. Одморете малку од терапија, нека поминат празнициве , чист воздух на планина и продолжете со инсиминација
И јас би почекала барем еден месец. Ама најдобро е да се консултираш со доктор, да каже кога е најдобро да се прави.
Бев на терапија кломифен месецов и мерев фолекули. Супер водечки два фолекули имав на десниот јајник и докторот ми препиша стоп инекција. Кога го прашав и сега кога ќе правам инсеминација он ми одговори ајде еднаш си останала бремена да пробаме природно и ми рече за инсминација треба да се примаат некакви инекции. Е сега не запамтив како се викаа, но ми кажа за некои инекции и дека друга терапија наместо кломифен даваат. Ме збуни, дали знаете за каква друга терапија се работи и припрема за инсеминација а да не е кломифен?
Доколку се разбираш може повеќе инфо? Мене ми рече ако овој месец не бидне ќе одиме со тие инекции...аман више се инекции годинава примам уфф
Devojki srekna nova godina, se nadevam na site ke vi se ispolni golemata zelba za bebce. Nova sum na forumov, vcera (bas na denot na nova godina pravev) inseminacija-prva... ve citam podolgo i zatoa resiv da vi se priklucam, cisto za poddrska Generalno ne bea uvideni nekoi problemi - proodni kanali, dobar hormonalen status, normalna sperma, normalna ovulacija....no bidejki se obiduvame podolgo od godina dena doktorot mi preporaca inseminacija, zatoa sto kako sto kaza postoele idealni uslovi za toa (tri folekuli od po 19mm - so stimulacija klomifen, endometrium 7mm, me bocna so pregnil i utredenta ja napraviv inseminacijata).....sega ostanuva samo da cekam