Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инсеминација

Дискусија во 'Бременост' започната од Maarina, 26 декември 2012.

1. Baby^

Baby^ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    259
    Ти благодарам мила..

2. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.848
    Девојки како правите за боледување по направена инсеминација и дали ви дава матичниот др или гинеколог и како ги отварате.

3. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Jas za dvete inseminacii ne odev samo denta koga bese pravena inseminacijata. Nema potreba os boleduvanje.

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Baby^

Baby^ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    259
    Бидејќи е невозможно да земам боледување поради Х причини во фирмата.. вчера правев инсеминација попладнето си одмарав денес само си зедов слободен ден цел ден си одмарам а утре сум на работа.. ако сака секако ќе се фати така мислам .. и цела недела да не станам од кревет ако господ кажал месецов да не биде нема да биде.. мое мислење ..

На dunika, Lavica2602, em4e_baby и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Ama za inseminacija kazuvaat i doktorite da se prodolzi so normalno funkcioniranje. Jas ne otidov na rabota zasto imav blagi bolki posle inseminaciite..no od utredenta se bese najnormalno.. vie glejte i denes i utre da se gushkate so maz ti i so gospod napred :)

На Baby^ и Martka им се допаѓа ова.
  6. Baby^

Baby^ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    259
    Da ke bideme vredni da ne ostavame samo na inseminacijata.. znaci mislis bi trebalo i utre da mi e ploden den taka? Pregnil primiv vo ponedelnikot vo 22h vecerta ako folekulite pukaat posle 34do36 casa posle pregnilot togas puknale vo sredata okolu 10h sabajle po nekoi moi presmetki... inseminacijata bese vo 15h vo sreda.

7. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Kade ja pravese inseminacijata ako ne e tajna? Site folikuli li bea puknati? Ne moze da se znae tocno koga pulnale. Jas na primer stavav pregnyl vi 20h vo sreda u petok vo 12 pravev inseminacija.
    Nema pravilo, ne moze da se znae koga tocno ke fati dali odma ili utredenta.
    Prvata inseminacija mi zavrsi so biohemiska..vtorata eve ja kvacam :)
    Srekno i samo pozitivni. Gledaj da ne citas mnogu po net i ne baraj simptomi bidejki gi nema bash:)

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Baby^

Baby^ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    259
    Vo Remedika ja pravev, ajde srcka ke izdrzis odmaraj si, cuvaj se, kamo da ti se pridruzam neka bide i kaj mene pa mislam nema da se pozalam ni od machnini ni od nisto bitno da fati daj boze.... :)

Za folekulite da site 4 bea puknati koga ja napravivme inseminacijata.

Последна измена од модератор: 23 февруари 2018
    На Lavica2016 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    686
    Здраво женски да прашам дали некоја примала инекции после кломифенот тие инекции ги давале за инвитро ама мојов доктор ни предложи да ја примам пред инсеминација за поголеми шанси после нив прегнил две инекции па инсеминација имам 3 фоликули од кломифенот два се 13 и еден 16 ваљда добро кажав :))) не ми се смејте ако утнав нешто :)

На kukla21 и fina erika им се допаѓа ова.
  10. maaitka

maaitka Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    456
    Допаѓања:
    3.999
    Здраво. Сакам да прашам дали некоја после инсеминација терапијата да е со ДАБРОСТОН. Јас го пијам скоро две недели и мислам дека ќе ми пукне стомакот, многу грчеви имам и болки за менструација. Дали има некој вакво искуство?

11. Baby^

Baby^ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    259
    Јас сега правев инсеминација, само фолна ми препорача докторката, но еднаш претходно сум пиела дабростон и мислам дур не ги прекинеш нема да добиеш, ако евентуално добиеш прекини ги... за грчеви колку што памтам немав.. дали знаеш после колку време од инсеминацијата може да се испита бета? Позз

На maaitka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. maaitka

maaitka Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    456
    Допаѓања:
    3.999

Мене ми закажаа на 8 март така да точно после 3 недели од инсеминацијата ќе правам, а на 7 март да ги прекинам апчињата. Инаку можеш после 10-12 дена но подобро е после 3 недели според докторот. Се надевам дека ќе имаме ||

На jagoda777 и Baby^ им се допаѓа ова.
  13. Baby^

Baby^ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    259
    Чул те Господ да ги видиме двете цртки.. мене на 7 ми Март ми е 14 дена од инсеминација.. ајде на 8 ми март може ќе го имаме најубавиот подарок

На maaitka и jagoda777 им се допаѓа ова.
  14. Rock star

Rock star Активен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2018
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    21
    Здраво девојки, да го споделам моето исккуство :) останувам два пати бремена од кој првата бременост не беше во ред со плодот па мораше да правам киретажа, додека пак вториот пат имав спонтан абортус а сега еве година по спонтаниот не можам да останам трудничка. Сакам да одам на вештачко оплодување но мојот доктор вели прво со инсеминација бидеќи сум останувала бремена да се пробало со тоа. Инсеминацијата сакам да ја правам наредниот месец но некако се плашам од поради претходнот искуство :( која е процедурата дали може да ми кажете. Поздрав до сите :)

15. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    А дали ги правевте сите анализи после два спонтани? Инсеминација е исто како гинеколошки преглед нит боли нит е непријатно и трае 3мин толку :) Затоа да не се мислиш и да си направиш инсеминација со што нормално пред тоа ќе мораш фолекуметрија да се следат фолекулите и стимулации да примаш,но тоа сигурно докторот ти го кажал :)

16. Rock star

Rock star Активен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2018
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    21
    Фала на одговоор, да имам правено испитување кај мене и спермограм и спермокултура кај мојот сопруг беше се во ред и имам и овалуација ја имам следено. Но ајде со господ напред наредниот месец пробувам секако. Поздрав

На Sparkles27 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. *Sara*

*Sara* Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2017
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    399
    Девојки, кои се условите за инсеминација во систина, какви подготовки се потребни претходно?

18. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.443
    Допаѓања:
    172.250
    Чисти брисеви , хормонски статус за тебе, инфективни скрининзи за двајцата , спермограм. Не постари од 6 мес

Последна измена од модератор: 1 март 2018
  19. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.079
    Допаѓања:
    40.441
    И проодност на канали треба да има за инсеминација.

@*Sara*

На Bubce38 и *Sara* им се допаѓа ова.
  20. maaitka

maaitka Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    456
    Допаѓања:
    3.999
    Здраво на сите. Пак да прашам нешто бидејќи дури утре ќе одам на доктор. Јас пијам ДАБРОСТОН и треба да ги прекинам на 07.03 ама денес кога бев во тоалет на бришење ми покажа бледо црвено а колку што разбрав од овие апчиња додека не ги прекинеш нема да има циклус. Правев инсеминација пред 15 дена. Дали има некој вакво искуство и дали тоа значи дека нема бременост?

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.