Исто како @Lavica2016 би ти препорачала тест преку крв и да си го известиш докторот. Ако има бременост, а се појавува крварење може ќе треба да ти појачаат терапија. Јас кога останав бремена со ивф имав крварење (фази од исцедок до обемно крварење) и бев покриена со дополнителна терапија.
Женски јас да ви кажам дека мојата инсеминација бидна сега ке чекаме две недели за резултатот одмарање нема мора да се работи ))единствен совет од док.беше да не кревам тешко друго се нормално
Odmaraj sega, sto poveke relaks, gledaj serii, kafinja so drugarki, filmcinja i ostalo ne citaj po forumi i internet i je baraj simptomi
Zenicki mn se razocarav nemam sila vekje 4 godini ne mavtaat po.ginekolozi kako nema porblem.se privatno se oddadovme od pari.Ne zalam za parite kolku za solzite i bolkata vo dusa 2 godini ne maltretiraa prirodno deka prolaktin pokacen dr problem nemase,se simna prolac...na moja inicijativa pocnav so insem vo remedika kaj Dimitrov. Posle 2 insem i veter u magla slucajno sosema drug ginekolog od predgodnive mi otkriva polip na matkata sto pravel blokada kako spirala da imam...Napeaviv operacija go odstraniv isto kaj dimitrov remedika i sega otidov na 2ro mislenje vika so koj pamet na polip ti pravel 2insem...sega neznam kaj da odam kaj kogo da prodolzam da pocnam pak se od pocetok nemam verba vo nikogo...ve molam za pomos da mi ja vratite barem malce dovervata i nadezta
Види се со неколку доктори и одбери го оној кој најмногу ти одговара. Моја препорала Ивановски, Систина
Се сложувам со кукла.И јас лутав како лудача додека не си ја треснав главава малку и ти го препорачувам Др Митко Ивановски и јас после долго лутање мислам го најдов овој др во вистинска смисла на зборот.Појди консултативно за мислење па понатака ќе си одлучите.Поздрав секое добро
Женски да ве прашам ме буни нешто инсеминацијава Примив прегнил на 28.02 попладне а инсеминацијата е направена на 02.03 од сабајле. Има ли шанси да сме ја утнале овулацијата ?
Zosto takvi misli? Pred inseminacija sigurno te gledaa na eho dali se puknati folikulite? Plus i sigurno imavte odnosi dente utredenta.. Ajde odmaraj i ne se zamaraj so takvi raboti
Да ме гледаше и пред самата инсеминација и се виде течноста пукнале сите 3 ...така рече Фала ти за советите треба некогаш и некој да ме искара ,стварно читам разни работи на нет и споредувам а не треба
Eee ama ti kazav deka ne treba da citas nisto..ni simptomi ne baraj..uzivaj maksimalno setkaj kafe.mafe so drugarki i ke pominat denovite
За жал јас добив во неделата не дочекав да испитам така да се спремам за нова инсеминација, ама морам од ново со резултати од хормони и брисеви. Се согласувам потполно со вас. Читај си книга или филмови не мисли на инсеминацијата. Очекуваме да ни кажеш добри вести стискам палци
И јас правев инсеминација и исто така дента кога требаше тогаш и добив.. сега месецов ништо а Април здравје пак инсеминација.. пошто преку еден месец треба да се прават за фондот ако во случај се одлучиме за ин витро..
Здраво на сите, ве читам подолго време па се решив да пишам. Мојата мака и иста ко вашата, 2 години чекаме бебе кое не доаѓа, па се решивме за инсеминација. Имаме правено испитувања лани и се е ок и со мене и со мм така да имам надеж дека ќе има позитивен резултат од инсеминација. Се ми е јасно за процедурата за инсемин, само сакам да ве прашам, еве ќе се јавам утре ќе закажам разговор со д-р., но што треба да имам спремено од документација пред да почнеме со процес инсемин.? Понатаму д-рот ќе ме води претпоставувам за инекции и лекарства. И не прочитав, со успешна инсеминација, отпосле настанат спонтан - кои се причините за тоа, дали е од тоа што е од инсеминација или друга причина. И ако може да ми предложите д-р и клиника, фала ви многу и со среќа на сите
Ne znam sto imate ispituvano so soprugot. Dali ste imale bremenost so spontan ili ne? Prvicno treba da odnesete spermogram so spermokultura, hormonalen status i druga dokumentacija sto ste ispituvale. Pojdete na razgovor ke ve upati podetalno ponataka doktorot vo zavisnost od situacijata. Probajte ao inseminacija ne gubete vreme Jas bi vi go preporacala doktor Lazarevski od Sistina, isto taka dobri zborovi imam slusnato i za doktor Ivanovski od Sistina..isto i doktor Trajkovski e vrven no ne znam vo koja bolnica e toj. So sreka
Имам 31 година и немам бременост, ни спонтан ни ништо. Значи, 2 години пробуваме, последната со испитувања - хормонален статус, спермограм, имаме документација од уролог дека е се во ред, пап тест. Фала многу за препораките Фала многу