Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инсеминација

Дискусија во 'Бременост' започната од Maarina, 26 декември 2012.

1. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.079
    Допаѓања:
    40.441
    Кој ден од инсеминација ти е?

2. maaitka

maaitka Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    456
    Допаѓања:
    3.999
    Точно 15 дена

3. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Napravi si test utre najubavo. Proveri bhcg vo avicena ili synlab.

4. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.079
    Допаѓања:
    40.441
    Исто како @Lavica2016 би ти препорачала тест преку крв и да си го известиш докторот. Ако има бременост, а се појавува крварење може ќе треба да ти појачаат терапија. Јас кога останав бремена со ивф имав крварење (фази од исцедок до обемно крварење) и бев покриена со дополнителна терапија.

На Meckicja и maaitka им се допаѓа ова.
  5. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    686
    Женски јас да ви кажам дека мојата инсеминација бидна сега ке чекаме две недели за резултатот одмарање нема мора да се работи :)))единствен совет од док.беше да не кревам тешко:muscle: друго се нормално (fingers)

На fina erika, dunika, Baby^ и 11 други им се допаѓа ова.
  6. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Odmaraj sega, sto poveke relaks, gledaj serii, kafinja so drugarki, filmcinja i ostalo :) ne citaj po forumi i internet i je baraj simptomi:)

На jagoda777 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Cestitki imaj si lesna bremenost..

8. razmazenaaa

razmazenaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2014
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    13
    • Ве молиме пишувајте кирилица.
    Zenicki mn se razocarav nemam sila vekje 4 godini ne mavtaat po.ginekolozi kako nema porblem.se privatno se oddadovme od pari.Ne zalam za parite kolku za solzite i bolkata vo dusa 2 godini ne maltretiraa prirodno deka prolaktin pokacen dr problem nemase,se simna prolac...na moja inicijativa pocnav so insem vo remedika kaj Dimitrov. Posle 2 insem i veter u magla slucajno sosema drug ginekolog od predgodnive mi otkriva polip na matkata sto pravel blokada kako spirala da imam...Napeaviv operacija go odstraniv isto kaj dimitrov remedika i sega otidov na 2ro mislenje vika so koj pamet na polip ti pravel 2insem...sega neznam kaj da odam kaj kogo da prodolzam da pocnam pak se od pocetok nemam verba vo nikogo...ve molam za pomos da mi ja vratite barem malce dovervata i nadezta

На fina erika му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Види се со неколку доктори и одбери го оној кој најмногу ти одговара. Моја препорала Ивановски, Систина :)

На fina erika му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.848
    Се сложувам со кукла.И јас лутав како лудача додека не си ја треснав главава малку и ти го препорачувам Др Митко Ивановски и јас после долго лутање мислам го најдов овој др во вистинска смисла на зборот.Појди консултативно за мислење па понатака ќе си одлучите.Поздрав секое добро

11. Baby^

Baby^ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    259
    Мила што направи? Испита бета ?

На maaitka и jagoda777 им се допаѓа ова.
  12. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    686
    Женски да ве прашам ме буни нешто инсеминацијава
    Примив прегнил на 28.02 попладне а инсеминацијата е направена на 02.03 од сабајле.
    Има ли шанси да сме ја утнале овулацијата ?

13. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Zosto takvi misli? Pred inseminacija sigurno te gledaa na eho dali se puknati folikulite? Plus i sigurno imavte odnosi dente utredenta..
    Ajde odmaraj i ne se zamaraj so takvi raboti:)

На jagoda777 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    686
    Да ме гледаше и пред самата инсеминација и се виде течноста пукнале сите 3 ...така рече

Фала ти за советите треба некогаш и некој да ме искара ,стварно читам разни работи на нет и споредувам а не треба :*

Последна измена од модератор: 7 март 2018
    На maaitka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849

Eee ama ti kazav deka ne treba da citas nisto..ni simptomi ne baraj..uzivaj maksimalno setkaj kafe.mafe so drugarki i ke pominat denovite :)

На maaitka и jagoda777 им се допаѓа ова.
  16. maaitka

maaitka Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    456
    Допаѓања:
    3.999
    За жал јас добив во неделата не дочекав да испитам така да се спремам за нова инсеминација, ама морам од ново со резултати од хормони и брисеви.

Се согласувам потполно со вас. Читај си книга или филмови не мисли на инсеминацијата. Очекуваме да ни кажеш добри вести стискам палци

Последна измена од модератор: 9 март 2018
  17. Baby^

Baby^ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    259
    И јас правев инсеминација и исто така дента кога требаше тогаш и добив.. сега месецов ништо а Април здравје пак инсеминација.. пошто преку еден месец треба да се прават за фондот ако во случај се одлучиме за ин витро..

На maaitka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Flower123123

Flower123123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2016
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    624
    Здраво на сите, ве читам подолго време па се решив да пишам. Мојата мака и иста ко вашата, 2 години чекаме бебе кое не доаѓа, па се решивме за инсеминација. Имаме правено испитувања лани и се е ок и со мене и со мм така да имам надеж дека ќе има позитивен резултат од инсеминација. Се ми е јасно за процедурата за инсемин, само сакам да ве прашам, еве ќе се јавам утре ќе закажам разговор со д-р., но што треба да имам спремено од документација пред да почнеме со процес инсемин.? Понатаму д-рот ќе ме води претпоставувам за инекции и лекарства. И не прочитав, со успешна инсеминација, отпосле настанат спонтан - кои се причините за тоа, дали е од тоа што е од инсеминација или друга причина.
    И ако може да ми предложите д-р и клиника, фала ви многу и со среќа на сите :)

19. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Ne znam sto imate ispituvano so soprugot. Dali ste imale bremenost so spontan ili ne?
    Prvicno treba da odnesete spermogram so spermokultura, hormonalen status i druga dokumentacija sto ste ispituvale. Pojdete na razgovor ke ve upati podetalno ponataka doktorot vo zavisnost od situacijata. Probajte ao inseminacija ne gubete vreme :)
    Jas bi vi go preporacala doktor Lazarevski od Sistina, isto taka dobri zborovi imam slusnato i za doktor Ivanovski od Sistina..isto i doktor Trajkovski e vrven no ne znam vo koja bolnica e toj.
    So sreka:)

На Flower123123 и Martka им се допаѓа ова.
  20. Flower123123

Flower123123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2016
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    624
    Имам 31 година и немам бременост, ни спонтан ни ништо. Значи, 2 години пробуваме, последната со испитувања - хормонален статус, спермограм, имаме документација од уролог дека е се во ред, пап тест.
    Фала многу за препораките :) Фала многу :)

На Lavica2016 му/ѝ се допаѓа ова.