Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инсеминација

Дискусија во 'Бременост' започната од Maarina, 26 декември 2012.

1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.443
    Допаѓања:
    172.250
    Затоа и му пишав.
    Вади дијагнози од ракав .
    Брисевите немало врска дали се позитивни или не. Не пречеле на забременување . Глупости !!

2. Flower123123

Flower123123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2016
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    624
    Simptomi nemoj da baras, tie se pojavuvaat ponataka nakaj 6ta nedela (grcevi kako pred dobivanje, gadenje, povrakanje, glavobolki i sl). Bi ti preporacala utre da.napravos bhcg. Drzime palci:)[/QUOTE]

Фала многу на одоговорот, само што дадов крв, па покасно резултати, фала :)

На Lavica2016 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Фала многу на одоговорот, само што дадов крв, па покасно резултати, фала :)[/QUOTE]

Cekame da ne izraduvas :)

4. ajaja95

ajaja95 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    353
    во однос на отворање на боледување, дали со денот на инсеминација може да се отвори или зависи од случај до случај?

5. lizaname

lizaname Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2014
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    185
    Во вторникот ја правев првата инсеминација, сега иде периодот на чекање Jas од вторник одам на одмор до тогаш ке биде 1 недела од инсеминација е сега ништо не ми кажаа оди си најнормално сакам да ве прашам нешто конкретно да ми препорачате

6. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.796
    Допаѓања:
    94.323
    Функционирај си најнормално,повеќе течности и протеини,и не кревај претешко ;)

На Thallia и lizaname им се допаѓа ова.
  7. Flower123123

Се зачлени на:
    28 септември 2016
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    624
    Cekame da ne izraduvas :)[/QUOTE]
    Негативен резултат од инсеминација, прекинав со терапијата што ја пиев во текот на тие две недели, и после два дена ми дојде и преку крв немаше бета, тоа беше пред 10 дена, и еве денес имам розев исцедок, бевме активни со мм ама незнам што е ова, дали е последица од инсеминација или дел од мензис или нешто трето. Во секој случај продолжуваме понатаму со сите сили што ни преостанаа :)

8. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    ^ Каде правеше инсеминација @Flower123123 извини може имаш пишано поназад ама да не листам... Ние сме со намера нареден месец да правиме па ќе видиме како ќе биде, сега мора да лечиме прво бактерии во сперма... :(

9. Flower123123

Се зачлени на:
    28 септември 2016
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    624
    Инсеминација правев кај Др Лазаревски во Систина, понатаму пак би продолжила кај него, здравје ако не биде природно :) Со лесно :)

На Lavica2016 и Thallia им се допаѓа ова.
  10. Бибка04

Бибка04 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    250
    што бидна???

еве и јас да се пријавам, 6 ден од инсеминација (втора).. за првата и боловање земав, за оваа решив да не се замарам премногу за пак да не паднам :doh: иако пак мислам... така поминува денот... важно не лежам нон стоп и не се однесувам како болна..најнормално си вршам домашни работи, ручек, миење садови итн... кај вас како?? правела ли некоја месецов?? :?::whew::smirk:^_^

Последна измена од модератор: 19 јуни 2018
  11. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Јас сум со намера здравје Боже овој месец... прва инсеминација

На dunika и Бибка04 им се допаѓа ова.
  12. Бибка04

Бибка04 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    250
    супер! со успех да е!!! ќе те измачува малце чекањето, 2 недели ко цела вечност.. :?:
    А каде планираш да ја правиш ако не е тајна?

13. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Ме измачува ова чекање дури да дојде денот за правење, тоа си велам полесно ќе го поднесам...
    Ќе правам на Државна инаку, ти каде ги правиш?

14. Бибка04

Бибка04 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    250
    Систина! а си на некаква терапија или на природен циклус? ..животов последнава година на чекање ми се сведе:||(

15. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.014
    @Бибка04 јас 4 инсеминации имам направено.2 во иста установа а 2 на различно место.Минатиот месец ми беше последната 4 та за жал неуспешна.Сите различно ги доживеав.и боледување земав.и лежев и не работев тешко.без стрес.и обратно одев на работа и не ја мислев.ананас се убив од јадење-велат помагал.ниту еднаш не се посомневав и секогаш верував дека сум бремена се додека не добиев.и ми даваа стимулации.и без стимулации бев.секогаш по 14 от ден добивав.само мисли позитивно,јас иако не успеав познавам женички кои и со инсеминација постигнале позитивен резултат(fingers)

На Thallia му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Бибка04

Бибка04 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    250
    ти благодарам мила за одговорот и многу ми е жал што си поминала толку долг пат и секогаш со разочарување :( Што и да кажам е излишно, после сето тоа! ... дали си решена за ин витро? јас веќе сериозно почнав да се загревам за тоа бидејќи годините ни малку не ми се во прилог за било какво пролонгирање:whew:

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.014
    Се направив и почнав да собирам документи за инвитро.главно сите ги имам освен спермограмите,нови хормони,4Д ехо и пап тест.здравје на есен ке почнеме процедура за инвитро.5 ипол години изгубив чекајќи по испитувања и болници.
    Ти посакувам успех и да не треба да собираш документи за инвитро.ти пуштам среќичка да успееш:*

18. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Не сум на терапија, се уште сум на почеток на циклус, за некој ден ќе одам кај матичниот гинеколог да видиме што ќе ми каже... баш добро кажа, последнава година и мене само на чекање ни се сведе... :(
    @Alishan30 од срце ти посакувам успех за ин-витро, од прво да ти успее, и в година со малечко во прегратка :* (и повеќе од едно дај Боже!)

На dunika и Alishan30 им се допаѓа ова.
  19. Бибка04

Бибка04 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    250
    фала ти од се срце, секако си посакувам да бидне веќе еднаш и да се скрати малтретирањево, па да не ја почнуваме ин витро прикаската ама тоа е... со Господ напред, како треба ќе биде... дај Боже да се радуваме сите во најбрз рок :*:*

реков дека нема да се понашам ко болна и ќе живеам нормално ама еве пак денов во лежење го поминав и со глупави изговори го откачив маж ми за да прошетаме на гости...знам смешно ќе звучам ама му викам многу пат има до таму, ќе имам тручкање со колата... не сум нормална знам :worried:(facepalm)

Последна измена од модератор: 19 јуни 2018
    На Thallia му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Baby^

Baby^ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    259
    Јас правев месецов, денес ми е 7 ми ден од инсеминацијата 4та по ред, и пишто негативни три поминаа се навикнав на тој резултат и заборавив дека чекам резултат хаха јас денес си зимав упат за хормони за хепатит в с и хив спремам документи за ивф.. ти посакувам успех мила втора и последна да е!

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.