Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инсеминација

Дискусија во 'Бременост' започната од Maarina, 26 декември 2012.

1. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.014
    @Baby^ каде ги правеше ти инсеминациите?примаше ли стимулација?

На Бибка04 и Lara 27 им се допаѓа ова.
  2. Baby^

Baby^ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    259
    Во Ремедика сите 4-ри. Една инсеминација на кломифен бев една на природен циклус.

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.014
    Јас само во Ремедика не бев стимулирана.само амп.прегнил примив.другите беа сите со кломифен и прегнил

4. Бибка04

Бибка04 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    250
    ејјј што збориш, па во ист ден сме ја правеле, можеби и на истиот стол хехехе .. 4 комада си поминала значи, готово губам надеж дефинитивно...јас по цел ден за ин витро читам последниве неколку дена, првпат се запознавам со се околу тоа..и мене натаму ми оди правецов, морам да сум реална, а ионака сум!... сепак фала за убавите желби мила и јас ти возвраќам дупло... претпоставувам симптоми никакви немаш, јас минатата бев со грчеви овој период..сега ништо не се случува, само некое пецкање од време на време ама може да е и од што лежам претежно па нагло станувам..незнам веќе..уф!|(8-|

сега гледам дека во Ремедика си била..ништо од заедничкиот стол,јас Систина :wasntme:

Последна измена од модератор: 20 јуни 2018
  5. Baby^

Baby^ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    259
    Хехе да во различни болници сме биле.. немој така пошто има доста со успешни инсеминаии ти посакувам да си една од нив :) и јас осечам повремено пецкање во левиот јајник не знам дали може да е од прегнилот или нема везе со тоа, а фолекулчињата пред постапката проверивте дали се прснати ? Јас овој пат не кога ке влезам и седнам на тој стол се заборавам а пред да влезам ке си набројам сто се сакам да прашам :)

6. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.848
    Девојки инсеминација во ремедика на природен циклус колку е?Ви благодарам

7. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.014
    10 000 den

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Бибка04

Бибка04 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    250
    ееее знам истата сум... а баш тоа го мислев за вторава и само што легнав го прашав Ќе проверуваме ли дали се прснати ама ми рече Абе 100% се, немај гајле!! и на тоа остана...иако многу брзо некако ми ја направи овојпат, не ни сетив..мислев уште спекулумот ми го мести а тој завршил работа.. малце се разочарав ми се виде ко аљкава работата некако...а и чуден беше ко да не му беше денот :?::^):( затоа немам надеж за успех,меѓу другото (facepalm)

9. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.796
    Допаѓања:
    94.323
    Стајте ме и мене на список месецов:$
    Јас почнав со стимулации,по пола Мерионалче навечер,вчера имав 4 антрални фоликули и ми земаа крв за хормони,па во Понеделник сум на
    преглед пак,да се види што-како.
    Планирам само една иуи,мислев дека колку повеќе-толку поголема шансата,ама д-рот ми рече не,така да не би да се измачувам,ако не бидне,следен чекор ми е ифв.
    Здравје само,ке не бидне сите:inlove:

Стискам палци за сите,па ке се бодриме заедно:hug:

На 0ли, Lavica2602, Бибка04 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Mene prvata mi bese neuspesna, naredniot mesec napravivme odma vtora inseminacija i toa na docna ovulacija. Jas bev mnogu skeptik. Uspesna bese sega sum 28ma.nedela:) Taka da moj sovet e sa pojdes na privatno, da smognete sili i da ne se otkazuvate od eden obid. :)

На L*G, Thallia, Martka и 3 други им се допаѓа ова.
  11. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.796
    Допаѓања:
    94.323
    Фала на советот @Lavica2016 :hug:
    Знам дека кај тебе втората беше успешна,и сега си растиш мешко.
    Јас сум на приватно и сега,не живеам во Мк,тука иуи ги покрива осигурување,до х3 обиди,само проблемот кај нас е лош спермограм(подвижност),па затоа си викам да не губам време..
    Ајде да ја пројдам оваа здравје Боже,па за натака ке покаже времето.Поздравче:hug:

12. Baby^

Baby^ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    259
    И јас излегов не задоволна ради тоа што дента од сабајлето имав еден чуден исцедок и пред да ја направиме му виам докторе вака и вака ај сега ке видам што е и ми вели кандидааа ее сега ке ја направиме инсеминацијава вагинално ок ? Да не ја прошириме инфекцијата и само ја шприцна онака многу подолу не високо во матка и се изнервирав си викам ете кога не сака да биде се нешто ке испадне кај најде баш денеска да се шојави инфекција да не може да се заврши како што треба. После си викам ако сака да биде ке биде што дека прошлите три беа високо и легав цел ден пак ништо.. и затоа и јас не се надевам ич овој пат..

13. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.014
    Еден совет од мене за сите вас кои чекате резултат од инсеминации.
    Никогаш не кажувајте дека не верувате, секогаш чувствувајте се и замислувајте се дека сте бремени се додека не добиете циклус.најлесно и најбрзо поминува времето тогаш.мора да сте оптимисти и во малиот процент на успешност да се надевате.можеби баш вие сте тие 15 % од успешните и позитивни инсеминации.во медицината 2 и 2 никогаш не се 4.и затоа нема правила.треба само да верувате силно дека ке успеете во вашата замисла.Добра ноќ и замислувајте убавини(fingers):inlove::*:$
    П.С. патилец ви го советува ова:)

На KonstantinaM, L*G, Thallia и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Drzam sreka od se srce da e pozitivna :hug:

15. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.848
    Девојки од приватниве клиника која е наефтина за инсеминација во околината на Ск.Фала ви ❤❤❤❤

16. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Mislam deka i sistina i remedika.e 10,000 denari. Toa e cena za provedurata dodeka terapijata.pred.i posle.e baska.

17. Бибка04

Бибка04 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    250
    за првата така се однесував и после ми беше страшно криво и разочарувачки..затоа сега не сакам да си ги подгревам надежите..решив ако останам трудна дури тогаш ќе се однесувам така..знам дека имаш најдобри намери
    Како е тоа на доцна овулација?? фоликулите покасно созреале или вие така намерно направивте неколку дена покасно од претходниот пат??? ти честитам на блажената состојба, да си тераш понатаму без проблеми:hug:

Лавице ти се воодушевувам на срдечноста и наклонетоста кон нас овде паталициве..иако си си завршила работа, ти и понатаму си активна овде со совети,информации и поддршка...браво!! секоја чест:bow::):f:

Последна измена од модератор: 21 јуни 2018
    На Thallia и Baby^ им се допаѓа ова.
  18. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Ne ne bese namerno sto pravevme na docna ovulacija, tuku mene taka mi se pogodi. Poradi podolgite ciklusi sto gi imav (voobicaeno ako ciklus trae 28 dena mene mi traese 35/40 dena) taka se pogodi da ovuliram na 21ot den od ciklusot (voobicaeno ovuliraat na 14ot den).
    Se pogodi bas periodot okolu nova godina i praznici. Ne deka ne odmarav no zaradi praznicite setanje navaka nataka ne go.mialev toa tolku:) mislam deka okolu 12ot den imav maku sokrvica i pretpostavuvav deka e toa vgnezduvanjeto na embrionot vo matkata. utredenta napraviv test bese pozitiven.
    Bidejki e makotrpno i site pominuvame niz ovie raboti vi posakuvam so poskoro da uspeete :)

На ***Troja, Andonia, Baby^ и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Бибка04

Бибка04 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    250
    Ти благодарам мила...дај Боже да е така и сите да се радуваме со вести како твоиве..со лесно да ти е се!:hug:

не ми отишла претходно целата порака од мене..сакав да ти се заблагодарам за убавата поддршка :hug:

Последна измена од модератор: 21 јуни 2018
    На Baby^, Alishan30 и Lavica2016 им се допаѓа ова.
  20. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.014
    Ти благодарам мила:hug:поддршката секогаш ке ја имате од мене.затоа и сум тука на форумов:*

На Бибка04 му/ѝ се допаѓа ова.