Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инсеминација

Дискусија во 'Бременост' започната од Maarina, 26 декември 2012.

1. Baby^

Baby^ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    259
    Мила како пред добивање ти?

2. Baby^

Baby^ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    259
    И цвекло било добро за ендометриумот.. мене никогаш не ми кажуваат колку мм, ми е :@ еднаш сама кога ги прашав ми кажа 11 и од тогаш не ми кажале а јас кога ќе влезам не знам што попрво да прашам некако ке се забркам и се заборавам...

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Бибка04

Бибка04 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    250
    срце јас немам никакви...освен мали пецкања.. незнам веќе дали е тоа така или ми е на психа |(:?:

4. Baby^

Baby^ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    259
    На колку време добиваш? Јас во понеделник треба да НЕ добијам :)

5. Бибка04

Бибка04 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    250
    срцка јас се ориентирам по тоа дека нели 14,15ти ден од инсеминација за резултати ..па се надевам дека нема да добијам тогаш.. тоа би било среда/четврток.. овие неколку дена најдолги ќе се :whew::whew::whew:

6. Baby^

Baby^ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    259
    Најдолги се ајде ке издржиме ;) ако не добиеме среда, во четврток сабајлечки испитуваме бета некоја промена во градите/брадавиците да не имаш?

7. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.014
    @Baby^ и @Бибка04 ви посакувам многу среќа.и ние тука чекаме да бидете и двете со позитивен резултат:hug::hug:

На dunika, Thallia, Бибка04 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Бибка04

Бибка04 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    250
    градите малце ме заболуваат ама нема друга промена ако мислиш на потемна боја.. затоа сум тажничка, очекувам и јас да сменат боја ама :(:(:(:(

9. Baby^

Baby^ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    259

Ти благодариме ♡ <3 ако се деси некое чудо за мене хехе како што велат чуда се дешаваат па ајде да веруваме :)

10. Бибка04

Бибка04 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    250
    Фала и од мене срцка, ме разнежни ептееееен, прекрасна си!!!... а и јас се надевам на чуда ко што вика бејби знаат да се случуват.. па нек не плесне и нас едно.. :*:hug: не за друго, малку и вас да ве одмориме:D

Срц ти некакви промени во градите???... (не бе нема крај ова со исчекувањава и неизвесностата)

...и дали мериш базална??
    .јас ја баталив пред некое време (секако од разочарувањава) ама сабајлево сепак измерив|(:$

Последна измена од модератор: 23 јуни 2018
    На Baby^ и Alishan30 им се допаѓа ова.
  11. unigue30

unigue30 Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2018
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    132
    здраво вака јас сега ќе правам инсеминација со стимулација со инекции дали некоја од вас има правено да ми каже колку пари чинат инекциите а воедно и цела процедура на приватно.јас ке правам во плодност битола

12. Baby^

Baby^ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    259
    Немам мила некоја промена што до сега сум ја немала ми се малку отечени али како секој пат до сега пред добивање бојата или да ме болат на додир брадавиците не :( базална немам мерено ни тоа. Тебе колку ти покажа базалната сабајле? не знам ова да полудиш последните денови аууу ...

Здраво јас инсеминациите ги правев во Ремедика и е 10 000 ден прегнил инекција е 260 ден толку си плачав секој пат а кога бев на кломифен плис 107 ден за кломифенот што си го земав во аптека на друга стимулација освен кломифен не сум била.. позз

Последна измена од модератор: 23 јуни 2018
  13. Бибка04

Бибка04 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    250
    за плодност незнам ама во скопскиве е
    37.1 .. незнам дали да продолжам да мерам, разочарувањето е зае****на работа... знаеш ;(

Во Систина е 10.000... меѓу останатото што бејб ти го навела, јас примав и Гонал инекција..и тоа првично 5 комада ама после и уште еднаморав... Гоналот е 1600 ден.

Последна измена од модератор: 24 јуни 2018
  14. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.203
    Jas gi pravev na gak pred edno 4god I mnogu e poeftino tamu ne frlav pari oti znaev oti vo mojot slucaj mali se sansite da uspeh

15. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    37.1 .. незнам дали да продолжам да мерам, разочарувањето е зае****на работа... знаеш

Prodolzi da meris, pokacena temp. e dobar znak..Uste malku ajde :)

На dunika и Baby^ им се допаѓа ова.
  16. Baby^

Baby^ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    259
    Мери си и сабајлево супер е над 37 треба да е .. јас не можам секое сабајле станувам во различно време за базалната мислам треба во исто време да се мери само што ќе се разбидиш.. да ти кажам јас почнав да читам за ивф за процедурата за кои испитувања треба да ги пофториме бидејќи ни се постари од 6 м. И скроз изумив за инсеминацијава месецов и подобро ми беше хехе сега само ова мислам дал ќе добијам ил не само ги додирнувам градите дали ме болат хаха некој да ме запримети којзнае што ке помисли што се парка оваа.... :D

Последна измена од модератор: 24 јуни 2018
    На dunika му/ѝ се допаѓа ова.
  17. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Гонал една инекција е 1700 и стоп инекција околу 2000 беше.Повеќе пари за инекции и витамини него за самата постапка
    ама ќе ни се исплати

На Thallia му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Бибка04

Бибка04 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    250
    Фала Лавице:hug: 37 е сабајлево ама многу ми е ладно се преладив од петокот и вчера исто надвор бевме долго и кога се вратив едвај сум се загреала..а во петокот па бетер..и сеа незнам може и настинувам.. си помислив да не ми падна од што многу ми е ладно, незнам веќе... :?: аааах:( многу сум забегана:whew: зошто вака се оптеретуваааам :fubar:(facepalm) само вие ме разбирате овде :hug::hug::hug:

Фала ти Baby што сме заедно во ова :D(highfive) И јас почнав да се пипам ептен ,не се секирај скроз си океј...:D:D мрднати сме дефинитивно! ..за посматрање:D

На Baby^ и Thallia им се допаѓа ова.
  19. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Vnimavaj denovive, svezo e i oblekuvajte se, na seta maka uste da se razbolite fali. Uste nekoj den pa beta ajde:) stiskame palci:)

На Бибка04 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Бибка04

Бибка04 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    250
    фала ти миличка што одвојуваш време да ми одговориш и што ме охрабруваш :hug::hug::hug:

На Lavica2016 му/ѝ се допаѓа ова.