@Бибка04 ајде стискам палци за виисока бета и големо меше Мене здравје неделава ме чека инсеминација,уште вечер една боцка и утре на контрола и да видиме шо викаат хормоните од некни. На кој ден од циклусот е вообичаено постапката,и уште една недоумица имам-дали количината на семена течност игра улога?!? Примерокот за спермограмите колку што памтам беше многу помала количина од онаа за време на однос
првата ја правев на 14ти ден, вторава ми е на 15ти..хехе тоа со количината на сперма малце ме насмеа, а како знаеш колкава количина имало при однос,сепак во тебе влегува... мислам дека не е до количината колку што е до подвижноста...нели само еден брз пливач е доволен да сврши работа Не се секирај, само опуштено (колку и да звучи лесно да се каже)..фала ти на убавите желбички па да се радуваме заедно
Хахах па @Бибка04 влегува ама и истекува коа ке станам,таман работа цела да остане во мене Претерав со детали,ај доста е
хахахахахахахахахахахахаха е да и ти си во право, не помислив на тој детаљ... иначе, колку за утеха, шприцот кој го вбризгува при инсеминација е тенок и малечок, и јас првиот пак некако се зачудив ама тоа е ајде ќе бидееееее
Спермата ја прочистуваат пред да ја вбризгаат и само најјаките остануваат за инсеминацијата. Со лесно на сите што чекате и на тие што допрва ќе ја прават инсеминацијата и пуштам среќа за висока бета кај сите!
Ете не почека до утре на вештерката и се брзаше па дојде денес.. да и се сневиди! Цел ден ме мачи но вечерва околу 19 часот проби што мислите кога да испитам хормони во вторник или среда? Бибка душо стискам палци за тебе да не израдуваш бар ти дај боже!
оф бре миличка те молам немој да паѓаш, нема откажување никогаш!! имаме проект и додека не го оствариме нема да прекинеме !! те гушкам најсилно и ќе те бодрам и понатаму иако знам дека тоа кратко ќе трае зашто набрзо ќе се радувам за тебе
Ти благодарам, тогаш во среда да идам да испитам хормони и продолжуваме понатака... Ти благодарам срцка, не никако откажување летово да завршиме со испитувања и здравје на есен продолжувам.... ајде ти чувај ми се .. чекам висока бета! Те гушкам
@Baby^ жал ми е Не губи надеж,борбата продолжува.не се обесхрабрувај. Бог им ги дава најтешките битки на најсилните Силно те гушкам
Така е мила мора да продолжиме понатака ќе изгубиме само доколку се откажеме.. со нови сили во месец јули.. бакнежи до тебе !
Еве ме и мене.Бев денес и имаме две одлични фоликули но ендометриумот тенок 7 мм па ми вбризга докторот инекција за задебелување ,инсеминација во четврток имам некое убаво претчуство за овој пат.
Јас немам проблем со ендометриумот генерално секогаш е 10 или 11 мм но сега ради кломифенот се тенчи ,па за да не биде климава ситуацијава за секој случај ја примив инекцијата.Инаку ананас си јадам редовно
I mene sekogas mi bese endometrium okolu 10/11. Prvata inseminacija so klomifen bev i se istenci a 7.9 i mi dade da pijam estrofem. Naredniot mesec nemav stimulacija nikakva.
Во април кога правев ендометриумот на 11 ден ми бесе 4мм а инсеминацијата ја правев на 13 ден.Тогаш ми зголеми естрофем на 3*2 да пијам.Сега таа доза од старт ја пијам и денес ми ја зголеми на 4*3.Инекцијата во забелешка на листот ми стои како GCSF а како и е целосното име незнам ,ја стават на ист принцип како и инсеминација што прават директно вбризгување во матката и си полежав уште 20 минути после.
чим е исто ко инсеминација значи безболно, дека мене иглата ми е во глава дека инекција нели.. фала на одговорот и имај си убав ден! @Baby^ ме заболува стомак, како пред добивање... ми се плаче не е фееееер!!