Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инсеминација

Дискусија во 'Бременост' започната од Maarina, 26 декември 2012.

1. cipiripi

cipiripi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2010
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    524
    jas pravev vo plodnost vo bitola kaj dr vlatko a citav vo drzavnite e mn poeftino mene me kostase okolu 30000 denari a vo drzavnite insemenacijata e 1700 den

2. Maarina

Maarina Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    165
    Јас 4 инсеминации правев во Плодност, две кај Д-р Влатко и две кај Д-р Таше ...
    Сите беа неуспешни за жал! Првите две инсеминации беа по 4 000 ден а вторите две по 9 000 ден ( ги покачија цените, и уште мислам дека се исти ) плус си плаќаш за прегледи и лекарства!
    За на државно немам искуство ..... баш јас кога ги правев инсеминациите на државно во Битола на правеа, а сега како што слушнав почнале ама незнам сигурно!
    п.с За Д-р Влатко само најубави зборови ....

3. bubu32

bubu32 Нов член

Се зачлени на:
    8 април 2014
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    Женски, еве и јас да се пожалам, првата инсеминација е неуспешна. :(
    денес правев тест и испадна негативен, за жал. А 10 дена ми доцни... Можно ли е да е од утрогестанот што го пиев?

4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    А каде правеше?
    Ние ќе треба изгледа да правиме, па ме интересира.
    Многу ретко читам за успех на инсеминацииве и уште од старт сум скептична. :(

5. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Јас од втората останав бремена ама тоа беше одамна.

На bubu32 и kukla21 им се допаѓа ова.
  6. bubu32

bubu32 Нов член

Се зачлени на:
    8 април 2014
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    Во ултрамедика правев јас. Всушност, мојата докторка (од кај Коруновски) ми ја правеше инсеминацијата, само ординацијата на ултрамедика ја користат, таква им е соработката. Постапкате е многу кратка, не е ништо страшно. Мене ми е чудно што уште не добивам, а тестот е негативен после 10 дена доцнење. :?:

7. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Кога прекина со утрогестанот?

8. bubu32

bubu32 Нов член

Се зачлени на:
    8 април 2014
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    пред два дена

9. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Тогаш би требало викендов да добиеш. Додека се прима прогестеронската терапија, менструацијата изостанува.

10. bubu32

bubu32 Нов член

Се зачлени на:
    8 април 2014
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    Од тоа што читав овде по форумот, така изгледа ќе биде и кај мене. Јас потајно се надевав дека нема да добијам. :)

11. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Се надевам така ќе биде следниот пат :)

На bubu32 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. bubu32

bubu32 Нов член

Се зачлени на:
    8 април 2014
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    Фала ти, Darcy :*

13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Девојчиња
    има ли нешто ново на оваа тема? Јас ако не овој, другиот се спремам за инсеминација. Некој со позитивно искуство ако има да сподели ќе ни даде стимул на сите кои планираме :)

14. JelaMila

JelaMila Нов член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Феминки правев инсеминација пред 12 дена , нестрплива сум , дилемата ми е дали да правам тест или да почекам уште два дена кога календарски треба вештерката да стигне (недај боже) ?! Мислите ли дека тестот ќе покаже точен резултат сега ?

15. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Можно е, ама да не се разочараш ако биде негативен ( зошто е рано). Почекај барем до утре. Дај Боже да се израдуваш, а симптоми имаш некои?

16. JelaMila

JelaMila Нов член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Леле незнам што да ти одговорам :) дали сугестивно од пуста желба се некои симптоми ми се појавуваат :) но она што реално го гледам а ми е промена е како никогаш до сега бело прање и постојано чувство на умор и поспаност.. Друго што ме буни е што градите никако не ми реагираат (пред циклус ми се секогаш тврди набрекнати , сега ми се како да штотуку ми завршило.. Незнам што да мислам ... гледам по коментари феминки пишуваат како едноставно знаеле дека се бремени уште на почетокот јас такво чувство немам. Како и да е многу благодарам на коментарчето и да знаеш ќе те послушам и онака трауми имам од тие тестови , непријатели ми се :)

17. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Па пиши ни:)

18. JelaMila

JelaMila Нов член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Уфф ако биде успешна првата инсеминација , ќе ви пишам и тоа секаде каде што е отворена оваа тема .. Знам колку значи да прочиташ искуство плус , јас само тоа барам .. оптимист сум и мора да биде ако не сега со следната или следната , едноставно МОРА ! :)

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    ЈелаМила - направи ли тест?

Јас добив и сега од 3 ден почнувам со кломифен до 7 ден. На 9 ден имам закажано кај Лазаревски и здравје тогаш ќе видиме како ми иде и што е следно.

Поздрав за сите кои се спремаат или чекаат резултат. Да даде Господ сите по две || да си видиме :angel:

20. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    Жени и јас нареден месец ќе правам инсеминација и многу сум позитивно возбудена се надевам се ќе биде во ред. Со среќа на сите