Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инсеминација

Дискусија во 'Бременост' започната од Maarina, 26 декември 2012.

1. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Ќе не биде многу нормално мора инаку тешко нејзе :D:D:D Јас му се мислам што да праам неам памет ццц,пауза за одмор па да истерам уште две но без стимулации да заштедам некое динарче,останав без одмор годинава :rofl::rofl:
    Па здравје Боже после ако не бидне у меѓувреме пак на ин витро

На Martka и dunika им се допаѓа ова.
  2. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.796
    Допаѓања:
    94.324
    Ааа @srekice јас не сконтав дека имаш ифв правено.
    А дијагноза/пречка имате ли?
    Прави си иуи на клиника,поефтино е нели.
    Јас не сум во Мк,овде се бесплатни х3 иуи до бременост,ама затоа Ифв кошта ѓавол ипол и не е покриено ништо,само стимулациите фаќаат мин 1000ка|(

3. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.348
    Поздрав и од мене,од денес сум нов член на форумот.Ве читам веќе неколку месеци додека ги подготвував документите за инсеминација и да ви кажам дека навистина ми помогна форумот,едноставно не знае човек од каде да почне.Овој месец ја правам првата инсеминација и оваа недела сум на фоликулометрија,во вторникот на 9-ти ден ми измерија водечки фоликул од 12 мм ама ендометриумот ми е многу тенок 3 мм.Пиев кломифен од 5 ден на циклусот и докторката ми препиша естрофем 2 мг на ден до петок кога ке мерам повторно фоликули.Ме интересира дали некоја од вас имала несакани дејства од естрофемот,како што прочитав се пие и по 3*2 на ден.Мене ми се појави оток на левата пазува па не знам дали може да е од естрофемот?Дали има некоја замена за овој лек?:(

4. L*G

L*G Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2017
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.363
    Добредојде и побрзо да заминеш во труднички муабети.
    Јас правев втора иуи, климифенот никогаш не ми влијаел на тенчење ендометриум, на 15 ден ми беше 11мм, немам искуство со естрофем но мора да го пиеш за да здебели ендометриум, а отокот може не ти е од него, прочитај контраиндикации во упатство

5. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.348
    Во упатството покрај несакани дејства од потешкотии во дишење ,крварења се спомнува и оток како можно задржување на течности.Во консултации со мојата матична докторка може да е и некаква физичка повреда ,така да утре ке одам на ГАК и да ја прашам докторката дали има врска лекот,ако не ќе си терам па што сака нека биде.Сепак едвај чекав да почнам со инсеминации и сега ова...:(
    Фала на прекрасните зборови и јас посакувам на секоја од вас да си го гушка ангелчето!:)

6. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Еве и јас да се пријавам за овој месец прва инсеминација... Трет ден со кломифен денес, во понеделник одам на фоликулометрија па да видиме што ќе испадне. @Sienna_MK на ГАК ли ќе правиш? Кај кој доктор?

На Alishan30, dunika и srekice им се допаѓа ова.
  7. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    @Sienna_MK Добредојде на темава.Со лесно и со среќа процесот.
    Најубаво да си ја прашаш докторката за ендометриумот бидејќи мене ми беше 7мм и докторот ми кажа дека е на граница па пиев 4*3 естрофем и плус инекција и плус дабростан.Прашај си пак кога ќе отидеш за да имаат време да реагираат и барај пак да го измерат.Со среќа :*

А инаку јас во петокот нели направив тест и беше негативен и си завршив со апчињата и во неделата добив.И само тогаш имав и понеделник и вторник ништо апсолутно,денес тук и тамо минимално.А на таа "хормонажа" очекував чудесија да искачаат но чудно многу.Моите вообичаени циклуси се по 6 7 дена (facepalm)(facepalm)(facepalm)

Последна измена од модератор: 18 јули 2018
    На Alishan30 и Thallia им се допаѓа ова.
  8. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.348
    Чао девојки,
    Тhallia јас сум на ГАК кај Милка Трајанова,она ми ја води инсеминацијата,но секогаш има други докторки покрај неа што гледаат во исто време.Мене не ми смета :).Утре ќе одам да се консултирам со неа бидејќи ендометриумот е многу битен не се само фоликулите. Мене циклусот ми трае по 7 дена со постепено намалунање од некаде 4 ден. Како и да е јас не се откажувам :D.Со среќа и на вас девојки јас ќе си пишувам тука,некако се навлеков ;):*

На Thallia, dunika и Meckicja им се допаѓа ова.
  9. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Endometriumot i te kako e biten vo celiot proces. Mesecot koga ja pravevme prvata inseminacija i koga piev klomifen i mene mi bese 7.5 taka nesto endometriumot i piev estrofem. Imav biohemiska toj mesec. Naredniot mesec ne piev klomifen ama od prirodni pomagala za endomtrium jadev ananas sekoj den, cveklo i po 2 brazilski orevi. Togas mi bese 11 endometrium.i imam uspesna iui.
    Srekno :)

На ***Troja, Alishan30, srekice и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Пишувај ни, со среќа и со успех да ни биде, па дај Боже за брзо да се најдеме сите во Труднички и Мајчински муабети :hug:
    И да, добредојде на форумов :)

На srekice му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.348
    Еве ме мене повторно, денеска ја направив првата инсеминација на ГАК со 23 мм фоликул на левиот јајник и 4 мм ендометриум.Ме гледаше друга докторка што се најде во амбуланта бр.29 и ми предложи дури во понеделник ако сакам да правам.Искрено не сум задоволна затоа што не ми ја покачија дозата на естрофемот кога имам тенок ендометриум а стискаат раменици дека не е доволно задебелен.Не ми препишаа ни прегнил ни ништо само така ја направив.Продолжувам да го пијам естрофемот и останува да се погушкаме уште малку со сопругот бидејќи имам неколку мали фоликули на десниот јајник. :) Кај мене беше и малку болна процедурата бидејќи требаше со штипалка да ми до држат грлото за да ми ја вбризгаат спермата.Премногу докторки се таму,имам впечаток дека само се шетаат,ќе прегледаат по две-три пациентки и ќе заминат на пауза.Ова е моето искуство,секогаш треба да постои надеж но барем да знам дека они си ја завршија работата како што треба.
    Лавице јас сакам цвекло многу и ананас така да тоа останува плус,јас секако дека не смеам да си се дозирам со лекови :D.Само со убава мисла треба да сме додека сме на ова патување!:sun::sun::sun:Слободно ако има прашања што знам ќе одговорам ^_^

На Alishan30, dunika, srekice и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Rock star

Rock star Активен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2018
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    21
    Здраво девојки, јас пред три месеци се спремав за инсеминација бев стимулирана со кломифен од третиот ден од менструација два пати на ден и имав слаб ендометриум и докторот ми даде Ciklo proginova само белите три пати на ден, потоа бев на мерење на фолекули имав одлични фолекули и докторот ме остави природно да пробам да забременам и успеа и еве сега сум 11 недела бремена и ендометриумот беше одличен. Со среќа на сите што сaкаат бебенца ќе дојдат на свет само верба и позитивни мисли :*

На Alishan30, dunika, srekice и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.348
    Браво Rock Star да си имаш лесна бременост!!!Јас верувам дека ако сака да биде ќе си биде,може во меѓувреме и нешто ќе се смени со мојот ендометриум.Дај Боже сите да забремениме како тебе:hug::hug::sun:

На Meckicja и Martka им се допаѓа ова.
  14. Rock star

Rock star Активен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2018
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    21
    Ти благодарам многу Sienna_MK да даде Господ и кај тебе позитивни резултати и најмногу да се радуваш :*

15. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Ti drzam sreka, navistina od se srce ti posakuvam da gi vidis 2te posakuvani crtki. Edinstveno sto ne mi se dopaga e sto ne ti stavile pregnyl i plus endometrium ti bil 4 a sepak ti ja napravile.inseminacijata. Epten neprofesionalno od nivna strana. Ostanuva da se gushkate so mazhe, teraj terapija, jadi gi rabotive sto ti gi kazav..i stiskame palci :)

На Sienna_MK и Martka им се допаѓа ова.
  16. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.348
    Фала девојки,да си имате лесна бременост па и јас да ве стигнам:angel::) Ќе пишам за две недели а до тогаш само љубов и позитивна мисла (highfive):l::*

На dunika, Meckicja, Martka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Со среќа @Sienna_MK стискаме палци за тебе, за две недели да се израдуваш со две цртки.:hug:
    @Rock star лесна бременост да си имаш :hug:
    Јас сум во понеделник на мерење фоликули па да видиме што ќе ми кажат.

На Rock star, dunika, Sienna_MK и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.203
    Jadi I med I po dva brazilski orevi dnevno I oni se dobri za endometriumot

На Sienna_MK му/ѝ се допаѓа ова.
  19. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    @Sienna_MK Со среќа.Не се оптеретувај сите сме сведоци на многу чудни ситуации за кои немаме објаснување но сепак се случуваат.Дај боже Господ и кај тебе да поработи на случајот и уште веднаш овој месец да ги видиш двете цртки :*

@Rock star со лесно да ја износиш бременоста мила:hug::hug:

На Rock star, dunika и Sienna_MK им се допаѓа ова.
  20. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.796
    Допаѓања:
    94.324
    @Sienna_MK со среќа мила,сега уживај,прави се како и предходно,само без алкохол и не кревај претешко.Се надевам ке си видиш || цртки:angel:

@Rock star убава и лесна бременост:f:

На Rock star, Thallia и Sienna_MK им се допаѓа ова.