Мене неколку дена пред инсеминација ми се движеше од 36.1 до 36.3 а на денот кога правев инсеминација измерив 36.8.Сега два дена после тоа 36.6 ми е.Инаку и мене ми е прва и подготвена сум на се иако во себе чувствувам дека ќе видиме две цртки.❤ Девојки како да се однесувам пп инсеминација гледам да мирувам првиот ден и така нев подуена ама веќе 3 ден ми е и имам за пеглање чистење дајте ми совет
Лаура јас се однесував нормално и така ми рече гиникологот и си правев се.Е сега што се однесува до чистењето по дома јас си средував пред инсеминацијата и ивф-то и после на раат до исчекување.Иначе мислам дека можеш све да правиш само да не те заморува многу,да не креваш тешко само умерено,а да пеглаш можеш но ако ти пречи стоењето нека ти помогне некој.Секое добро и ти посакувам успех
Мене докторката ми рече да функционирам сосем нормално, да внесувам доволно течности, да не се туширам со многу топла вода и се разбира тешко да не кревам. Јас и на работа одам, работата ми е со движење и стоење, само гледам да не се заморувам премногу.
Движењето помага секогаш девојки. Циркулацијата се подобрува кога сме активни,а со тоа и протокот на крв во матката,што значи правилно вгнездување на ембрионот. Некако сите се плашиме после потпомогнато оплодување,и мислиме дека ке е поуспешно ако се лежи.Докторите и науката викаат дека не можеме да и пркосиме на гравитацијата,и дека нема врска дали ке се лежи. Тежински оптеретувања,изложеност на лоши надворешни влијанија,и секаков вид на стрес се секако непогодни за секоја потенцијална трудница. Позитивна мисла нека не води сите
Добровечер феминки... Имам едно прашање до Вас треба да "не" добијам во вторник на 25ти др.ми кажа ако во случај добијам првиот или третиот ден треба да одам за да види дали имам фоликули за да може да ме стимулира со кломифен и после да ја правиме првата инсеминација дали некоја од вас била на таков преглед додека трае циклусот?
Да и нема гајле И мене првиот пат ми беше шубе, но видов дека не е страшно. Ќе си се избришеш по прегледот и тоа е тоа. Сум одела и на втор и на трет ден од циклус.
Ох леле дојде баба рога чекам да ми се јават да одам утре или задутре. @Оли имаше ли фоликули кај тебе?
Секогаш има фоликули на трет ден, така ги гледаат антралните фоликули, а еден од нив на нормален циклус ќе стане водечки, а со стимулација со Кломифен може и повеќе да пораснат. Не се замарај, како секој преглед е, ќе помине. Јас секогаш прво во вц одам пред прегледот, па веднаш по прегледот пак. Ќе видиш дека нема гајле, веќе кога одам на трет ден не ни го мислам, вообичаено ми е
Да ве прашам нормолно ли е после 6 дена од инсеминација да чувствуам грчеви и слаби болко како пред добивање...а и вчер и денес БТ ми падана пд 36.9 на 36.5 па денес 36.6..@Thallia ти како си ?
Нормални се грчевите Ќе се качи пак температурата. Од прилика на средина на лутеинска фаза доаѓа до благ пад на температурата, па си се враќа после горе.
И јас чувствувам слаби грчеви одвреме навреме, искрено се трудам да не мислам на тоа дека правев инсеминација и дали ќе биде или не, бавно минуваат овие денови во исчекување па се трудам што повеќе да сум ангажирана и да не мислам на тоа. Инаку мене базалната температура деновиве ми е 36.9-37 степени
И јас се трудам да не мислам ама овој пад на БТ и тоа што имам чувство како да во секој момент ќе добијам ме напнува...а многу е рано за да добијам дури и ништо да не биднало.
Не се напнувај, само смирено. Мерев базална континуирано две години, се имам изначитано за базална, а во моментов во овој телефон ги немам графиците од апликација каде што сум внесувала температура како околу 6-7-8 ден по овулација малку паѓа температурата, па за ден-два пак се враќа горе. Најнормално е малку да падне во тој период од лутеинската фаза (деновите по овулацијата до наредното добивање), не се замарај, можеби сега се имплантира ембрионче, не го нервирај Грчевите може се знак за бременост, не мора да значи дека ќе добиеш. Пуштам среќа да не добиеш Не се нервирај, опушти се и занимавај се со нешто за да не мислиш и за да помине времето побрзо. Земи некоја комедија гледај, читај си книга, нешто прави што ти е убаво
Бев вчера на мерење на фоликули на десен имаше 6 на лев 5 од денеска почнувам со кломифен а на 6ти сум на преглед па дај Боже се да си биде како што треба... Позз до сите ве гушкам
Девојки денес ми е 12 ден од инсеминација и се повеќе сум нестрплива.Вчера имав пак грчеви како за добивање но најмногу ме загрижи што денес БТ ми падна од 37 на 36.8.Сеуште се надевам и сум со позитивни мисли но некоја ако има искуство би било добро да ме охрабри.