Не и нема да правам пауза оти на природен циклус ги правам имсеминациите и морам што побрзо да добијам ваучер бидејќи ептен ми е низок амх
@eci85 утрогестан ставав вагинално,5 вечери.Не се сеќавам на нус-појави.Тогаш и добив на време(за жал)иако викаат доцни од него циклусот. Како и да е,убаво е да го примаш за поддршка
Мене ми кажа др да го ставам 3пати на ден додека недај боже добијам. Но многу имам апетит дали е од него и од фолната незнам
Можно е да ти е од него и јас од кринонот имав зголенен апетит се ми се соиеше и подуена вев во стомак ама не се секирај и дај боже да не добиеш..
Јас денес одам на фоликулометрија..8 фен ми е..де надевам дека ќе имам фоликулчиња Имам 2 мали се 7 и 8 мм...во Среда сум пак на мерење..
Девојки пред инсемимација Треба да испитам инсулин и витамин Д3 можело заедно да ги испитам наеднаш двете. Дали има некоја процедура за испитување како што се испитува гликемијата ден пред да се испита да си на лесна храна после 18ч да не се јаде ништо,или инсулинот нема посебни услови како и витаминот?
Фала Оли јас пазев ама морав да вечерам оти од шо пазев изгладнав ќе им кажам ако не смета тоа ќе испитам
Здраво девојки, подолг период само ве надгледувам.... Ве молам да ми дадете инфо во која болница правевте инсеминација, кај кој доктор, кои испитувања се потребни позз
Секаде е различно но нахчесѕо брисеви, маркери за хив и хепатити за двајцата, хормонски статус и хцг за проодност на канали.Јас бидехќи ги спремав за ин витро за ваучер не ми бараа ништо.Инаку во Систина одам кај Ивановски а вторава изгледа фруг ќе ми ја прави оти докторот е на семинар ама сепак пак во Систина.
Денес фоликул од 17.3 мм и ендометриум 6.6..утре на уште едно ехо во Систина и најверојатно утре вечер стоп инекција..Нека е Господ на помош на сите нас ☺
Ти благодарам мила, во мислење сум помеѓу Систина и Плодност, собирам искуства од други убави вести наскоро мила да ни јавиш
Ајде со плод да заврши Јас ситно бројам од мојата прва инсеминација. Дај Боже на 20ти да не дојде баба рога Скоро ништо не осеќам само некоја тапа болка во долниот дел од стомакот поддуеност и осетливи гради исто како што е за добивање...незнам дали се истите симптоми и за бременост или потајно да се радувам
Дај Боже да не добиеш...јас денед во Систина бев кај Кузеска и утре пак кај матичен фоликулот 17 мм се надевам ќе порасне за да примаж стоп и или Петок или Сабота инсеминација а многу сум напната
Супер се за да примиш стоп кај мене и на двете страни имаше по еден од 18мм и одма наредниот ден примив инекција. Само биди опуштена и немисли на тоа... Со среќа
Јас се загрижив бидејќи вчера кај матичен беше 17.3 а денес во Систина 17 а ендометриум кај матичен 6.6 во Систина 8 и сега утре пак кај матичен ама Кузеска рече утре секако ќе примаш Прегнил ...Дај Боже се да е ок..
@Лаура82 ајде без грижи,ке биде се,наоружај се позитива само Тоа со 3 мм разлика е прашање на различно ехо или мерење,не може да се смали,а ендометриум треба да си расте.Ајде стискам палци И @eci85 да не израдува со ||
Денес кај матичен 20 мм фоликулот и ендометриум 7.7 чекам да ми кажат во колку да примам стоп и дали утре или сабота ќе биде инсеминацијата...ви благодарам за подршката