Инсеминација

Дискусија во 'Бременост' започната од Maarina, 26 декември 2012.

1. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Да ве прашам, дали вреди да се прават инсеминации на приватно или ок се и на ГАК,цената е енормно различна,искрено не знам дали вреди,што мислите вие? Искуства.

На bigi24 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Според мене не вреди, исто е :)
    Огромна е разликата во цената, направи си на ГАК.

На Stressed Out му/ѝ се допаѓа ова.
  3. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Здраво дали е нормално на 4 ти 5 ти ден од инсеминација да имам болки како за пред циклус во долниот дел од стомакот дури и карлично?
    Или можеби е психа...дека е прва инсеминација и дека очекувам нешто да се случи? :)

4. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Можеби од психата е.Јас немав болки само се чувствував поддуена во пределот на стомакот.Инака и јас се спремам за втора инсеминација.Ти посакувам успех прва и последна нека ти биде,па во скоро те очекуваме со новости :*:*

На Andonia и monka_bonbonka им се допаѓа ова.
  5. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Фала, ајде и тебе среќно :*

На Dance27 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Искрено, сега скоро другарка правеше 3 инсеминации на клиника. Само и мереа фоликули и одеше на денот кога ќе и кажеа да направи и 3те за жал неуспешни, не велам дека нешто не е во ред, но не и даваа никаква терапија ни пред ни после и без направен хсг и правеа инсеминации што е смешно малце а 4 години се бори со стерилитет. Девојката е од Прилеп и се изнамачи одејќи навака натака.. По 3тата инсемнинација отиде во Ремедика незнам точно кај кој др. дали Петановски или Димитров не сум сигурна, направи хсг ( мислам Систина правеше ) и со стимулација и терапија пред и по инсеминација 4-тата беше успешна. Така да незнам што да кажам, можеби е и случајност. Само ви го пренесувам нејзиното искуство. Инаку јас одам приватно бидејќи ако има можност зашто со инсеминација да не забременам, не е поентата да ги направам 4 неуспешни и да аплицирам за ваучер за ивф. Дај боже сите да останеме со инсеминација макар и 4та. ИВФ е многу макотрпна процедура :( но, ако мораме.....тоа ни преостанува, нема друго..
    Поздрав,

Последна измена: 1 февруари 2019
    На Stressed Out и Dance27 им се допаѓа ова.
  7. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    И јас одам на приватно.Инаку и мене на ГАК сакаа одма да правиме иуи,па за второ мислење бевме и на приватно,по сите прегледи прво ми предложија хсг,па потоа со стимулации,па подготовки правев на приватно а по иуи ми дадоа терапија додека скоро сите што одат на ГАК се жалат дека после иуи никаква терапија не им давале.Инаку и моја блиска правеше иуи и на ГАК и на приватно и од нејзино искуство два различни света биле.На приватно под терапија и пред и по иуи а ГАК ништо.Навистина незнам зошто е така за иста работа едно прават на ГАК а друго во приватниве.:?:

На Andonia, Stressed Out и monka_bonbonka им се допаѓа ова.
  8. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Можеби зависи кај кого ќе одиш на ГАК. Барем кај Роса Спасова нема шанси да ти се прави инсеминација ако немаш ХСГ, хормони, чисти брисеви, пап, ХИВ и хепатити за двајцата, спермограм.
    Дава блага стимулација ако се договорите или ако мора, а може и на природен циклус.
    Едно 4-5 пати ме виде претходно на ехо.
    Ако нешто немате испитано, дава упат за да се испита.
    А по ИУИ ми дадоа терапија. Аспирин, Утрогестан, мислам некој антибиотик, фолна.

9. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Конкретно за случајот погоре другарката одеше кај Тофовски. Како што реков секој со свое искуство и среќа и погоден доктор, токму така.

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Потполно те поддржувам не е битно на ваков или таков начин битно е да успееме,некој полесно до целта но некој за жал потешко сепак секоја заслужува да биде мамичка барем на едно бебче.Инаку јас од утре почнувам со припрема за втора иуи првата ја правев во декември за жал неуспешно.Ти колку имаш направено до сега?

На monka_bonbonka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Прва ми е, на 28/01 правев :)

На Andonia му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Ти посакува ll цртки релах сега позитивни мисли и се ке е ок :inlove:

На monka_bonbonka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    Јас имав големи болки после 4 ден ,добив и хиперстимулација ваљда од ПЦОС бев преплашена од болките,дури едвај се движев,подуеност имав,кога бев на гинеколог кај матичната ми рече дека 5пати ти се зголемени јајниците од дозволеното и кога се јавив кај докторот ми рече да земам аналгетик по потреба и дека нормални биле болките.
    Така да аконе се издржливи болките консултирај се со доктор.
    Ти посакувам успешна инсеминација.

На 0ли и monka_bonbonka им се допаѓа ова.
  14. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Сметам дека инсеминациит се прават на ист начин и на ГАК и на приватните клиники, единствено што е различно е пристапот кон нас како пациенти.
    Јас три инсеминации правев на ГАК и она што мене искрено најмногу ми пречеше таму е што еден куп практиканти/стажанти се околу тебе и се учат на тебе наместо постапката да ја прави докторот кој те примил и прегледал на амбуланта. Исто така после инсеминација не те гледа никој и не ти препишуваат никаква терапија, јас дури на отпусните писма видов дека всушност ми била “препишана“ :^)
    За жал, инсеминациите се со мал процент на успех, мислам дека не е пресудно каде ќе ги правиш, треба моментот да се погоди :)

На Stressed Out и 0ли им се допаѓа ова.
  15. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Здраво лавици да ве поздравам:*
    Вечер се боцкам
    Понеделник сабале ми е првата инсинимација ќе ја правам во плодност ама сум возбудена (facepalm)

На Andonia, srekice, Martka и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Со среќа срцка дај боже да вроди со плод.И јас се припремам ќе правам втора инсеминација во Петок сум на мерење фоликули и да видеме кој ден ќе ми ја закажат.:hug::muscle:

На Lara 27, srekice, Martka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Ајде со среќа и кај тебе мила и кај сите :*
    Како оди исинимацијата ќе можи да ми кажите
    Треба и вагинални да си си земам терапија Утрогестан ако не ми дај докторот ќе му побарам сама оти некој не дава зависи овој мојот незнам :^)
    Ќе си земам сама :lol:
    Да бев од Скопје ќе си правев кај др Тофоски прекрасен доктор далеку ми е ;)

18. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Незнам за вагинални прашај си најсигурно и немој ништо сама без консултација да земаш.Докторот што те води ке ти одреди терапија.Мене после првата инсеминација ми дадоа само Дабростон и Аспирин друго ништо..

19. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Ќе видам што ќе дај
    А Дабростон за што се тие за подршка

20. Dance27

Dance27 Популарен член