Значи правам тест од крв на 16ти ден на пример ( пошто мене така ми кажа ) и доколку тестот е негативен ја прекинувам терапијата така ? Бидејќи јас кога го прашав колку време да ја пијам бидејќи ми е прва инсеминација ми рече додека не добиеш.
Аспирин ти е за циркулација. Пиј си го, немој не си пиела како што си сакаш на своја рака Ееее чекај каква втора? Ајде позитивно, ќе биде успешна оваа, ќе размислуваш за втора ако недај боже треба Ајде позитивно Ако правиш бета на 16-ти ден од инсеминацијата, ако недај боже е негативна, прекинуваш со терапијата. Слободно можеш да му се јавиш на докторот ако е негативен тестот преку крв, и самиот тој ќе ти каже да прекинеш. Ама сега ајде не мислете на прекинување со терапија, пуштам среќа да нема прекинување ич
ne terapija ne smee da se prekine se dodeka ne napravis test preku krv za da se osiguras kakov e ishodot
da mila daj boze... ama nekako imam bolki kako za dobivanje i zatoa se plasam deka ke bide negativen, zavcera napraviv domasen test od ljubopitnost izleze negativen ama aj si vikam rano e si se tesam...
Болките за бременост се исти како и болките за добивање Не мора да значи дека ќе добиеш. Рано е за домашен тест, почекај уште некој ден. И трк во лабораторија
Јас сакав после 1 месец пауза да правам инсеминација но јајникот еден беше смирен а другиот не имав фолекули големи а ми беше 5та ден од циклус и докторот рече мора уште еден месец пауза и така 2 месеца пауза ми даде да пијам Микрогинон ,па здравје Боже ако е се во ред ќе се спремаме за некоја ден
е со малку си поминала јас еден куп со ќесе полно апчиња бев после инсеминација,мене кардиопирин ми препишаа ке ти сликам после од кои земав ,ајде сега уживај си со позитивни мисли инаку болките се нормални,доколку не се издржливи консултирај се со докторот
Аспирин 100, така кажи им во аптека. Сабајле пиј ги на гладно, но ако имаш некоја мака со желудникот, пиј ги после јадење.
Дечки, додека пијам добростон нема никакви шанси да добијам ( ако не дај боже е неуспешна инсиминацијата) ?
Нема да добиеш.Мојата прва инсеминација беше неуспешна,но додека ги пиев Дабростон не добив.Откако ги испив добив на 2ден.Во Вторник ќе правам повторно иуи се надевам дека овој пат ќе е успешна.А тебе ти посакувам позитивен резултат hug: