@monka_bonbonka Но додека не провериш бета, не се прекинува терапија бидејќи домашен тест може да не покаже бременост, а преку крв да излезе позитивен.
Ајде со среќа и со плод да е, само позитивна и опуштена биди си! Дај Боже последна нека е, да ви се наполнат рацете со љубов. Пуштаме среќа
kaj mene epten se iskomplicira od klomifenot mi se napravile 4 cisti i sega doktorot mi vika prvo laparo so histero pa potoa prodolzuvanje si inseminacii ili ivf ... epten razocarana sum dusicki
Мене ми се правеа такви и кога ќе добиев прскаја со самиот циклус каква лаперо што зборува докторо Не се секирај ќе си пранат сами
Јас примив две овелтре инекции ( незнам точно како им беше називот не ги сликнав не сум сигурна дали така се викаа ) .. Лара е во право. Тоа се цисти настанати при самата инсеминација/овулација кои ќе пукнат со циклус. Лапаро стварно нема потереба, евентуално ако немаш и некој друг проблем па докторот проценил дека треба лапаро да се прави.. Да не се правам паметна незнам стварно, ама ако е само за цистите по инсеминацијата мој совет ти е да почекаш и по циклус повторно да одиш на преглед да те види. Поздрав,
Немој да се разочаруваш, мислам дека ќе пукнат и ќе ги снема. Како што кажа @monka_bonbonka освен ако има друга причина за хистеролапаро. Следи ситуација и со преглед ќе се види дали прснале или не. А болки нешто имаш?
Сепак денес добив циклус, така да не стигнав ни до кај докторот на ехо да отидам, пошто сакаше да ме види Тоа е, повеќе среќа следниот пат )))