Hello! Пребарував на форумов и не најдов ваква слична тема никаде.Ако случајно има избришете ја мојава.. Од што највише црпите инспирација и мотивација, од кого? Кој е вашиот инспиративен "лик" ?
Јaс немaм некoјa пoсебнa личнoст кoјa ми е инспирaцијa или пa мoтивaцијa. Ситни рaбoти или непoзнaти личнoсти кoи ги среќaвaме вo секoјдневиетo мoжaт дa ми бидaт дoстa гoлемa инспирaцијa.
Инспирација ми се рандом личности од секојдневието. Еден постар колега од факултет ме инспирира да истражувам повеќе, да дадам шанса на некои работи на кои претходно не сум им дала, да размислувам повеќе и да создадам став за речиси секоја ситуација, да не дозволам да кажам дека нешто не знам или не ме интересира. Ова е само еден пример од многуте. Освен тоа, мотивација ми се моите родители, да ги направам горди, мојата фамилија, да видат дека јас можам, а потоа и на останатите да им покажам дека можам да бидам успешна. Ме мотивираат и личностите со кои не се сакаме и прават да бидам секогаш силна, за инает да не дозволам да ме видат на колена.
Инспирација најмногу добивам од оние кои биле "ништо" а денес се стварно луѓе цврсто застанати на нозе. Тоа ми се свиѓа многу, и ме поттикнува во основ на: Ако можеле тие можам и јас.
Инспирација и мотивација за што поточно ? Ете јас понекогаш сама си се мотивирам си вика ајде ако правам тоа и тоа ќе испадне убаво ќе бидам среќна, ама не секогаш оди се по планот. Не сакам да идолизирам никого, во поглед на тоа што јас сакам да го постигнам и имам. Инспирација и мотивација имам за љубов само, си го фаворизирам Леонардо ди Каприо, а во многу наврати сум кажала и зошто.
Се трудам да сум инспирина и мотивирана. Зошто преубаво се чуствувам тогаш.Најчесто кога имам некаква непријатна ситуација за да се смирам и да си ги средам мислите барам инспиративни цитати на интернет најчесто на јутјуб. За мене како инспиративен лик би ја издвоила Ана Бучевиќ- хрватски мотиватор, има околу 400 видеа објавено на нејзиниот јутјуб канал за различни животни ситуации.Ми ја препорача една феминка кога се соочував со големи семејни проблеми.Мене Ана некако ме инспирира, увек ми е насмеана, ведра, позитивна, зрачи со некоја посебна енергија и сето тоа мене ми дава инспирација. Иако инспирација можат да бидат и рандом личности од секојдневието. Исто така јас кога сум инспирирана и мотивирана секогаш сум у добро расположение позитивно влијаам и на луѓето околу мене. Неколкупати рандом луѓе ми имаат кажано како сум им го разубавила денот со мојата ведрина и позитивност. И тоа мене уште повеќе ме инспирира - кога знаеш дека некому токму ти си му инспирација.
Инспирацијата доаѓа кај мене од длабоките размислувања и инспиративни пораки. Доста инспирација црпам од книгите на Коста Петров.
Инспирација црпам од луѓето кои секој ден ги среќавам. Мотивација црпам од дешавањата што ми се случуваат...