Го очекував прашањето! Искрено, на своја рака дадов а и не е прв пат! Јадеше во пролетниот период зелена салата со туна за прв пат, па синоќа сакаше од нашата вечера и и дадов! Од кознерва е и релано свесни сме дека не е баш некоја здрава варијанта. ама некогаш како за промена мислам дека може да се даде! Исто како и пица кога јаде и давам со сувомеснато, а така сувомеснато не јаде! Што знам, мислам дека не е толку страшно ако не е често!
Ручек: компир, пашканат, зелена пиперка, кромид и блитва + маслиново масло и малку хималајска сол Изедено со сласт
Пирошките ни се вечерата од вчера! Со свекрвами правевме за малата малку поздрава варијанта без мајонез! Полни се со павлака, маслинки, кисели краставички и кашкавал! Малата со сласт ги изеде! Денешниот ручек - грав! И ужинка по ручекот, омилена за ќерка ми - лубеница!
Rucek16+ Vareno zajacko meso i vo istata voda sto se varese dodadov oriz, grasok, lukce, domat. Se varese uste malku se zaedno. Od zacini sushen zelencuk i him. sol. Iako nema ni maslo, ni puterce, tuku samo vareno ispadna preubavo na vkus
Не мораш да ја обаруваш, само исчисти ги средишните жили. Ако ја обариш да не ти се искинат листовите.
Свекрвица е задолжена за сарми (и за многу други работи кои ги јадеме ) затоа што снајка не знае (реално не ни пробала да витка сарма) Инаку ја обарува сосем малку колку да омекне!