12+ Печени тиквички со морков и малу брокула а може и со било кој зеленчук, јајце, пченкарно брашно Се печат 25мин на 200°
Го варам зеленчукот со шпагети/макарони потоа го префрлам во земјената тава, матам едно јајце со јогурт и го преливам. Ставам во рерна да се подпечи. Превкусно е. Вечера. Бебе11+ Гриз, половина авокадо, 1 круша, 5 боровинки и ц.цимет.
Јаболко,праска,лешници,бисквитии какао Компир,јајце,блитва,кромид,морков и путер Тост со абц јуниор,домат и путер
Демек бисквити, биднаа меки колачиња Битно превкусни. Бебе нејќеше па му изедов пола Ручече Лосос, бамји, грашак, лук, морков , магдонос и маслинов.
@vitamina jas koristiv za cerka posebno sto se za deca so + vitamini vnatre od Melin i Plasmon gi sakase najveks. vo supermercato imas kaj bebeskite proizvodi za hrana ima sekakvi vidovi so cereali,grano, semolino..... Nie SME 4+ uste ne SME pocnale so probuvajne na vkusovi,nareden mesec ke pocnime so toa
Штом сам зема и покажува интерес, спремен е, не го кочи. Давај му слободно. Секако дека ќе мачка и ќе фрла повеќе на почеток, ама поинаку и нема да се научи да јаде сам и на парчиња. До 5-6 години сигурно ќе мачка и ќе расфрла наоколу, ако не и подолго. Децата не пазат на чистота кога јадат, тоа само возрасните го прават. Давај му на детето да јаде, да не имаш после мака, па да не ти сака неблендирано.
Доручек Овесни снегулки, јаболко, кајсија, маџун. Мама пресреќна дека синко не се задавуваше од неблендираните снегулки Ручек Спанаќ, ориз, морковче, кромитче, жолчка и малку путер
Јас мислев дека тешко ќе оди неблендираното со оглед на тоа дека имаше нагони при парче но се излажав. Сам од некои си 10 месеци почна да одбива блендирано и да посегнува по залчиња и нешто што ке држи в рака и ќе грицка. Го оставив слободно сам да јаде и кашка се наоколу и ден денес сме вакви он јаде ја по него со крпата Најинтересен е кога не сака нешто или завршува со јадење наместо да одбива тој лапка и плука Он топик Супа со зеленчук и лимон
Доручек имавме домашни бисквити , со сок од круша и сливи +една круша и две сливи, слика нема Ручек Пржени плескавици од тиквичка, кромид, морков, магдонос, жолчка, пченкарно Плус павлака, патлиџан и лепче . Вечера Проја со јогурт или кисело млеко