Од лидл е готова. Со сецкани морков и грашок а јас ставам и брукула некогаш Али на ваков начин можеш да зовриеш вода до коцка за супа па фиде и да ставиш моков грашок и брокула односно по желба
Извини, каснам со одговорот! Едноставна е кашата, ништо посебно. Запржувам кромид, додавам изрендани домати и ова се пржи додека не испари течноста од доматите ( почесто се пребркува за да не загори одоздола) , на крај додавам јајце. Толку!
@mariz Постојано го вариш /печеш овошјето или заради вкусот? Прашувам пошто јас се свежо блендирам ама не знам дали е во ред така. Заради проблеми со столицата ми рекоа јаболко само свежо и јас фатив се свежо .
Ставам и свежо, мешам свежо и варено, зависи што... некогаш се варам, скроз свежо еднаш и дадов и многу мака имаше на стомакот, па затоа повеќе варам...
О што убаво. Уште денес ќе купам. Само тоа свежо или варено? Ќе пробам и сварено да видам разлика, фала. Па има гасови некогаш ама не приметив од што конкретно (имаше и пред да почнеме со кашички). Јас скоро се што му давам од овошје е домашно, периодов и баш си береме и блендираме, ама за купеното во сад со ладна вода и малку сода ги оставаш, така? Колку време?
Месото варено со кромид или лук,путер и холе во топла вода малку погусто го правам од упатството зошто и месото пушта вода па да не му дојде како супа.
Доручек: праска, кајсии, рибизли и 'ржани снегулки. Ручек: боранија, пашканат, морков, ориз, пченка, жолчка и маслиново масло. Вечера: сливи, цреши, круша, кокосово масло и палента.
Доручекот од вчера и денес Палента, зелена тиквичка, семе од коприва и измеѓу кифла и интегрално лебче Круши, омекнато суво грозје, 1лаж ржани