Компир манџичка со свинско домашно мевце. Кога дома готвам манџа,знам дека имам среќни лица. П.С ова е репете,прват чинија беше полна месо,посака уште па јадеше компир
Предлог за десерт,ако не грешам 12+. Потребно: 1л јогурт 700 гр бисквити 200 гр шеќер во прав 100/200 гр чоколадо 400/500 гр вишни/банани/малини... Бисквитите се кршат на половинки,се додава шеќерот во прав.Потоа се истура јогуртот.Се меша со голема лажица,внимавајте да останат парчиња! Се истура во калап. Чоколадото го ставив/рендав на два пати/слоја,бисквитите кога ги излевав во калап. Се става во замрзнувач да се стегне. По желба +- внатре може да се стават јаткасти плодови,суво грозје,брусница...рендано чоколадо или шлаг за горе. Јас не ставив ништо од тоа. Оваа варијанта ми/ни е најосвежителна. Просто,брзо,вкусно,па и евтино
Летна манџа за бебе10+ Зелена пиперка,модар патлиџан,домат,лукче,маслиново масло,интегрален леб,павлака Банана,јаболка,праска и кекс 10+
Denesniot pojadok: banana, avokado, sliva i nektarina. Bebe 7+. I vcerasniot rucek, cel izeden: proso, blitva, piperka, lukce i kromide. Go hranam gol bidejki se izmackuva cel od glava do peti. Vaka posle jadenje pravec pod tus.
*појадокот заборавивме да го сликнеме Црвена леќа, домат, компир, морков, кромид, путер и една мини виршла.
Не ти треба воопшто, нема ништо корисно, виршли и паштета најгрозно нешто се , јас ни за нас не купувам и мислам дека никогаш нема на дете да дадам.