И кај мене овие со спанаќ не ги сакаше. Јас ставав по една лажица к.млеко внатре и така ја јадеше. Стварно грозно мирисаат.
Стварно не знам какви зеленчукови да му земам за на одмор . Ни месо има пробано, ни млечни производи. Зар морков и компир секој ден ќе јаде?
@kukla21 , @stevemila да ја пробате оваа до спанаќ не е лоша на вкус мојава ја јаде. Да знаете дека оризот е цело зрно, му доаѓа помеѓу блендирано и пасирано
Макарони,путер,домат и сирење Компир,морков,мисиркино,кромид,лук и путер Телешко,модар домат,путер,лук и ориз Макарони,блитва,јајце и к.млеко
Таа од сликата подоле што ти ја покажале. Мојава сака некој вакви шашави комбинации, миризливи... Од кашава додавав во домашно спремена каша за да воведам спанаќ, си ја ручкаше убаво. Не знам дали така само од таа каша ќе јаде, да не биде помешана со друга. А ја имате давано на Холе зеленчуковата ( морков, праз, спанаќ, пашканат) Денес ставив во домашна спремена едно лажиче од таа на Холе , смрде труе, заради празот , ама беба лапкаше со стласт. Поточно направив компир, морков и брокула... јадеше ама некако со лажење, не со стласт. Додадов од смрдливата Холе, бебе се разјаде цела ја мавна. Смрдеше од празот, е да и праз воведов , рано ама немаше проблем. Мојава беба не ја сака брокулата на Хипп, а таа на Холе брокула и ориз ја немаме пробано , ќе се потрудам да ја најдам. Како зеленчукова од Хип добра е компир, грашак, карфиол и морков. Не е гадна, а и беба ја обожава. - доручек - јаболко, банана, ориз - ручек - компир, морков, брокула... така почнавме ама после додадов и зеленчукова со праз и пашканат и не стигнав да сликам
Погрозно од оваа каша нема Колку одвратен вкус има. На малата и ја купив на одморот, скоро цела ја изеде .Не знам како и се бендиса Гриз, банана и мед Точно 11 месеци
Кајсии, банана, аронија, урми и просо. Компир манџа (телешко, благ/обичен компир, морков, кромид, боранија, грашак, тиквичка, модар, магданос и маслиново)
Kakvi veganski kaskaval i sirenje? Bez mleko? Od kade? Moze li slika? Sea vidov. Kazi nesto poveke za ova. Neznaev deka ima nesto vakvo. Znaes i nie sme so mlekoto problem. Od sto e napraveno? Pisuva deka nema soja ama sepak mi e strav da ne ima slucajno a soja ne bi da davam. I kade potocno vo ramstor da go baram da ne lutam po raftovi.