Доручек: манго, аронија, гоџи, коприва, какао, просо. Ручек: супа со сирење и двопек. (зајче, леќа, фиде, морков, брокула, карфиол, магданос, пашканат, маслиново). Вечера: батат, ориз, спанаќ, жолчка, маслиново и лепче.
Ај не ми стварај јадови Треба, ама козјо не сака да прифати, на кравче е алергичен. Па ете сирењето во супата е млечно, тоа некако проаѓа, путер кога ставам е цело лажиче и ете му
Нема не те лаже. Немам сретнато последниот месец. Смрзнати се овие , од залихите. За почетокот, за понатаму компот правеше свекрва ми со малку шеќер колку за конзервирање.
Јуфка и моцарела @emkaemka а кашички со ад? Урда,јогурт..... и мене ми напоменаа навечер млечна каша да е .
Просо, јаболка, банана и круша блендирано со сок крушка Хип Спанаќ, ориз, кромид , морков и маслиново
Доручек Круша, авокадо, портокал, овес Ручек - телешко, сладок компир, тиквичка, модар домат, малку печена црвена пиперка, лукче, магдонос
Денеска прв пат дадов свеж (прерходно со кашички) и ми беше шубе дали ќе пројде на блендер, а нема време за преправање, па го излупив (беше сочен па многу лесно излезе лушпата). Нареден пат планирам со се лушпа да видам како ќе излезе.