Доручек - тиква, јаболче, 5житарки и малку мелени ореви. И кафето на мама Ручек готова каша од дм зошто шетавме. Вечера - јогурт, двопек, малку банана и јаболко. Слика нема, битно излапкано беше цело.
Доручек: Тиква и малку јаболко на пареа, киноа, маџун и малку кокосово масло. Ручек: Палента, абц јуниор, брокула и на страна к.млеко. Вечерата никако да ја сликнам, нема време одма се крка Вечераше Гриз, банана и малку какао.
Просо, слива, јаболка и вишни Штавељ, ориз ,кромид, морков, маслиново сварено после потпечено со штавељот , wanna be сарма И кисело млекце
Доручек: тиква, банана, ананас, аронија, гоџи, коприва, маџун, јачмен. Ручек: тиква, цвекло, телешко, путер. Вечера: Хип со ориз, праска и јаболко. Слика нема
Банана,аронија,праска,какао и маџун Телешко,зелка,морков,цвекло,брокула,лук и путер Тарана,путер и сирење
3фил.вода да врие и додавам 1фил.тарана,кога ќе испари водата додавам путер и оставам да впие со покриен капак.
Палента, праска, јаболка, банана и кајсија Компир манџа Телешко, компир, морков,батат, модар и црвен патлиџан, чушка, боранија, путер
Доручек: Просо,праска,сливи,урми, цејлонски цимет Ручек: Прв пат оваа комбинација изедено цело со сласт за час Телешко,макарони,батат компир,путер
Зависи и од тараната. Таа на душогубчани и мене ми излегува вака, оние фабричките не. Повеќе вода и подолго варење.
@eli25 Мене ми е најубава таа на душогупчани, многу е вкусна. Како домашна е, другите низ маркетиве не се споредуваат. И јас ја правам со однос 3:1, и на крај кога ќе испари водата додавам путер. Превкусна