Доручек: Гриз,крушка,цејлонски цимет,кокос Ручек: Грашак,телешко,компир,морков, кромид и маслиново Ручекот од вчера Мисиркино,батат компир,тиквичка,кромид,путер
Сок од калинка,аронија,круша и мултижитарици Од нашиот ручек:ориз,кромид,морков и пилешко Тост со абц јуниор
За прв пат во темава Бебе 6 месеци цвекло , морков , тиквичка , компирче и едно малечко минијатурно кругче лукче . Изеде се
Малку железото беше накај долна граница и педијатарот кажа спанаќ и цвекло да воведуваме по малку . А инаку од колку дадовте цвекло ?
7+ дадов јас цвекло, не го убрзав ради крвна слика, туку тогаш и ми рекоа да го дадам. Сега се каам што го дадов накај 8ми, требаше и порано, бебе со цвекло пројаде зеленчук и телешко месо
Јас чекав домашно па мала се разболе па дури сега ќе давам 10+ Д:Варена тиква, јаболко,банана,аронија,семе од коприва. Р:телешко,компир,карфиол,бброкула,тиквица,морков и путер. В:К.млеко со двопек.
Јас имам се домашно па затоа му правам почесто зеленчук , а помалку овошје ... Планирам мевце да му воведам деновиве домашно телешко , до сега купечката на хип ми ја сакаше со месо , а за домашната со месо ќе видиме деновиве Сега за сега само на доручек и ручек сме , вечера ќе воведам некаде околу 8 месец .
Штом направивме 10месеци а за 20дена 11м ќе правиме и му ставам по 3-4 ливчиња на Био од дм од тој кокос купив па следев бебе немаше проблем и веќе 3-4 пати сум му ставила...тоа е мала количина да му е нешто така да сега за сега вака колку за вкус малце па понатаму и цело лажиче растресено ќе му ставам нека направи 11.5м бар дадии на лепотицата нека проба малце...
Похована палачинка со моцарела Просо банана јагода Ориз банана 3 лаж крем од какао и лешник 1 лаж кокосово масло бадем бисквита млеко
@mal.ecka кокос јас дадов на 7+ а може и 8+ беше не знам, покасно не, мојот не е фасциниран од кокос ама ич