Што е нај лошо си осеќам вина сега дека немам навика да читам декларации само гледам дали е за бебе и од колку месеци е , а ова ми е трето бебе што давам од вакви бисквитки од нивна 5 ипол месечна возраст , не многу но по 3-4 во каша овошна или за занимација по 1 - 2 да си грицкаат додека кашата биде готова Фала му на Бога немаат никакви реакции од јајцата , а и јас доста јајца јадам и дојам .
@❤️Sneze❤️ не осеќај вина, еве сега знаеш и нема да даваш. Луѓе сме, грешиме, а и нели претпоставката дека се за бебе автоматски ни ствара мисла дека се ок. Ти викам и јас ги купив, ама прочитав. А и благи се стварно. За поголеми деца ајде, ама за бебе не се. Практикувај да читаш состав за се што даваш на бебе и деца, така нема да згрешиш @Среќичка јас не давам често, некогаш ете може да се деси за вечера, или во рака и давам да грицка. Не гледам ништо лошо ако е повремено, таман работа дека си лоша мајка И јас сум со став што повеќе се одложуваат “нездравите” работи тоа подбро, ама па мора и тоа да пробаат некогаш. Не може да се вечно на брокули и карфиоли Треба да си јадат се и да пробаат се, јас барем така мислам и така правам. Нека лижнат и од “забранетото”, ништо нема да им биде Еве и за леб викаат нели да се избегнува, ама сум и дала да грицка, се занимава дете. Не дека ќе ја изеде цела корка, ама вкус да осети што се вика
Да, се сложувам. Ете јас на пример му давам хип сокче, дека не пие само вода, 20мл сок со 150мл вода му растворам хаха Сакам да кажам ни јас не сум како мајките во групата здрава храна, здрави деца ама не дошло на ред. Ниту пак од Лино смоките, (јас многу јадам грицки и пусти страв и на дете да не му створам навика, иако тоа вајда нема веза. Мене ми давале чоколино и сл а јас благо воопшто не јадам)
Ви благодарам мајки Доручек за бебе : - суви модри сливи сварени , пола банана и малку млекце ад 30 мл.
Кај нас нема Тинекс сеуште немам месо дадено (мислам на домашно спремена каша со месео) само на хип купечка со месео имам давано и онаа со тестенини и болоњезе .