12+ Супа (брокула, морков, целер, малку лист од целер, пашканат, магдонос) и кнедли од гриз со жолчка и мн малку белка и маслиново.
Д:Јапонско јаболко,банана,јаболко зелено,бисквити Хип мелени,3 зрнца аронија,малце маџун Р:Блитва,компир,морков,жолчка и путер
12+ доручек: Снегулки од Хељда потопени во сок од мандарина, па блендирано се со какао, маџун, банана, малку семе од коприва, сува брусница.
Д:Јапонско/обично јаболко,дуња,банана,кокос, ц.цимет(од се по малце) и 8 вида житарки Р:Црвена леќа,тиквичка,морков, лук
Оти суво? На мојот омилено му е лебче и сирење. @kukla21 таман е ваљда. Јас по еден ваков тост јадам само со корката нели.
А како им го давате? Јас се плашам јаде од кашитете 8 + што се со парчиња и корка леб му давам ама не го оставам долго зошто цела ја бута во уста. Вака не сум пробал да го хранам. Незнам некој страв имам со парчиња храна а време е да почне да јаде по малце. Лаком е и брзо јаде па додатен страв ми прави.
Супер е , наздравје нека и е , и мојата јадеше на старт така , после со се корка маф .. к како бе суво , секое малечко ужива у тост , напрај и на малата , дај и у раче нека грицка нека се учи
Му давам залаче по залаче и си џвака, нема заби инаку . Време е да почнеш, таман е. Каша нема да јаде ама за леб е прв.
ќе почниш со мали залчиња/парчиња да му даваш и ќе го набљудуваш , не се секирај имаат осет , ќе му се накрени ако пикне повеќе