Леб јаде и мојава(омилено и е)ама тост мене ми е сув и тежок за јадење не пак нејзе. Освен помалку печен јас крцкав го правам
Помалку печен. Јас за мене си правам од тој на кришки на Жито лукс и мек ми излегува. Така и на малата и давам, ама она само три залчиња и толку. Не е јадач воопшто.
Ставив и домат. Тој е водлест и дава течност. Воопшто не е суво. И давав парчиња, па после она сама продолжи. Ми беше страв за корката. Може и ни ја јала. Дел ја смува.
Нареден пат давај и од корката, мојов нема мака со неа, ја топи, плус и полесно ја џвака не му се лепи како срединката. Давам јас и потврд тост, кифла, крајче од леб. Инаку мислам ОК изела и јас немам осет, но отприлика по толку јаде и мојов, па сит ми изгледа
Па од скоро почна да прифаќа, но не се и секогаш 11+ е бебе. Јас почнав и од скоро да сум поупорна, па за време на ужинка најчесто нудам и го вежбам да џвака, некој напредок има, ама воглавно уште кашите се мазно блендани. На 9+ ептен се давеше мојов кога нудев, освен смоки, леб, двопек што прифаќаше..
Кога не е тост, јаде корка. Сега ми беше страв. Она додуша изеде дел корка самата, ама не нудев. @Carpe Diem New на 9+ се давеше од парчиња. Деновиве гледам дека сака повеќе да јаде. Дали дека повеќе разбира и гледа ние како јадеме Почни полека со смокички, лепче, бананка, портокалче. Јас тоа и давав на почеток.
Мојава па корки обожава, особено потврди. Мекиот дел од лебот само го топи во уста и голта, а коркиве си ги шмука мерачки, па ги кине ко ќе омекнат и ги џвака со долните два заба Си ги носи нанапред кај запчињата и си грицка . Јас често како „ужина“ и давам корка да грицка, покрај јаболко, бисквита или смоки. Последниве не ги сака, многу и се лепат за рацете и се нервира, ама лепче штом види очи 5 банки отвара
И мене ми е страв од корката иако е скоро 9м и има 5забчиња Давам да шмука и фрлам Или ја ситнам мали парчиња и така давам да јаде, сам да си кине од големо јок, страв ми е Банана крушка јапонско бисквитка
Две лепчиња, ставам во среде моцарела тенко сечена, домат листови и босилек. Малку путерчњ од горе и во тостер.
Значи да не паничам дека сеуште јадеме блендирано? Јас ќе почнам 12м нека направи но му дадов пасирано се дави башка свиленко не сака бо рака ништо да држи Ќе си видам мака така ми изгледа но па си викам подобро нека јаде да напресува да не е гладен па макар и блендирано...а лебче му давам кога јадеме ние дека ликсурски погледи праќа и си јаде... Цело јајце(со белка) од кога се дава? Палачинки здравје боже ќе му правам па да видиме дали ќе ги јаде
@pile30 јас ич не паничам, еве денес пример нејќеше да стави во уста лепче, вчера две кифли изеде, ама па вчера кашите едвај ги проба, денес цели ги изеде.. @kukla21 која моцарела ја даваш? Понудив к.м Бучен козјак вриштеше 5мин без престан, нејќе да смисли бебе к.м и крај море понудив и АБЦ и на него вриштеше Ама за прв пат лапна ноќна со млеко, бисквити, јаболко, јас кога ја пробав ми се згади, вкус на ништо @vitamina кога даде маслинки? Маслиново давам оддамна, па што не и маслинки а
Моето дете на ништо не се радува и не јаде со сласт освен на маслинки Вака сум слушнала за повеќе деца Многу ги сака Ако го оставам може цело тегле да смачка Преска му ставив и сите ги изеде така Јас од година ипол ама тоа дека тогаш ми текна да дадам Ваљда се 1 плус. Сигурно ќе му се допаднат Јас купувам од тие од лидл што се едни ич несолени ама мнпгу се вкусни го немаат тој класичен кисел солен вкус на маслинка како мк кога сум јадела пример верувам и таму ги има