Dorucek- biskviti so ad mleko Rucekot od vcera-tikvica,brokula,grashok,piperka i oriz Deneshnata uzinka-pecena tikva i banana Deneshniot rucek-varivo od zelka,morkov i proso
@eleni27 колкави се близначињата? Како ја поднесуваат зелката? Јас не сум му дала на моево уште, 11 месеци има, ама ми е страв од грчеви, од зелка и грав. Јас лично тешко ги поднесувам, затоа каснам со овие намирници кај малово.
Банана и слива Компир морков ориз Праска слива јаболко Компор морков малку кромид Кајсија праска слива Вода од слива Палента и јаболко Орис праска кајсија Крушка праска слива Банана авокадо Тиква, морков и малку кромид.
Пире од компири и гулаш со телешко и многу зеленчук,без запршка. Малку е голема порцијата ама јадеме без лепче.
9 ipop meseci se bliznacinjata. I jas so golemiot se plashev za zelka i grav, ama ovie dvajca mi se opasni jadaci sega za sega. Dobro ja podnesuvaat zelkata ic nemaat peoblemi, a na edniot mu e omileno jadenje. Demek za polesno varenje treba epten dolgo da ja gotvish, jas zaboravam deka sum staila nesto da se vari
1 лажица просо, 1 праска, 1 кајсија, 1 слива, 1 банана( кајсија, слива и праска само со банана ги јаде) и малку кокосово. 270 мг во еден здив ги лапна
Оба и јас би го јадела богами секој ден многу убаво изгледа. Браво. Може ли рецепт? За мене Ориз со тиквичка
И мене ми беше многу страв ама баш зелката и гравот супер ги поднесе,а грашокот до ден денес и прави најмногу гасови.Зелка прв пат проба во градинка на 9 месеци ,а грав на година.
Леле Галапче не ми прави вака,како што сум гладна ќе влезам во монитор.Туку како и го јаде местот на парчиња,оваа кај мене уште се мачи и не го сака многу затоа подметнувам мелено повеќе или го сецкам на сецкото инаку ќе џвака и ќе го плукне ,страв и да го голтне дека посуво
Фала ти, за синко само ја посолувам сосем малку, и правам ,, џепови,, со нож и ставам лукче, зачини секакви, ја виткам во фолија и правам отвори неколку, ја боцкам одозгора, ставам неколку капки маслиново и за околу половина час е готова. Ем поздрава ем повкусна е, пробајте.