На малава сеуште не сум и дала во оброк кашкавал (до душа му украде тост на батко и пред некое време и проба ). Но ке крка и она некој ден тостче. Кашкавалот е Едамер, без лактоза и без глутен, кравји. Маслинките ми се обични каламата, но мн малку и ставив за шмек дека соленки
Јас за мене си го купувам дека сум интолерантна на лактоза, не ми прави ич проблем Има од истата фирма и чоколадни пудинзи, убави се и тие. Ке ти пишам рецепти за некое време, бањам деца @TheSecret https://moirecepti.mk/post/проја-мафини Секогаш одам по овој рецепт, само ставам млеко без лактоза, ги имам пробано и со оризово млеко убави се. Палачинките се обични палачинки... рецепт немам Ставам јајце, к.вода, брашно, масло лажичка, сол, шекер, се од око, некогаш и со млеко наместо к.вода. После ставаш внатре што сакаш и ги виткаш и ги затвараш со чичкалица. Се валка во јајце па презла и оригиналниот рецепт се пржени, ама јас ги печам... и печени ми се убави
Aaa go znam pudingot sme go jadele, ama nekako ne mi pravi kejf deka e so soja sepak vkusen e.Mafinite moze li bez jajca, t.e samo zolcka bez belka? bas ke probam
Е да со соја и палмино е, ама јас среќна сум што кога ке ми се пријаде палачинка со крем, можам да си каснам, за еднаш на две недели не е проблем И денеска правев посни крофни во апарат, па ставив од него. Инаку не сум пробала без јајца, имаше во групава без јајца со к.вода, мислам @kukla21 го имаше рецептот.
Еве го: 1 шоља пченкарно 1 шоља обично 1 шоља јогурт 1/2 зејтин, маслиново, путер Пециво Солца 1кл Додатоци по желба
Мешаш суви прво, течни на др место, мешаш се заедно со миксер. Горе ми се со посно чоколадо за готвење стопено и една лажица од кремот.
Примам Направив денес дупла доза Ајде додека сме тука и вечерата. 12+ Гриз, какао и мед, се крка од тенџерче
Палачинки полнети со моцарела, многу малку пикнати во релна колку да се растопи. Ги бендиса а богами и јас Ги јадеше со павлака. @mariz ми даде идеја
Супер на здравје, треба техниката на виткање уште да ти ја покажам Ке пробам да објаснам... ставаш во средина што сакаш, ролаш и кога ке ја завиткаш и средината фаќаш преклопуваш по малку од лево и десно и довиткуваш после, позади со чичкалица го закачуваш. Вака е скроз затворено и неможе да истече..
Лебарка е Кога одиме во веро и покрај лебот почнува да се дери Ам ам..и додека не и скршам да касни не престанува