Доручек 12+ Млечен козји намаз на лебче, домат, варено јајце и за бато + маслинки и за двајцата таратор со козјо к.млеко, свежа краставица и магдонос. Ова најсладок доручек им е
Еј ептен е убав, бар мене и на децава ни е А мене за чудо не ми прави мака, зашто се со лактоза млечно ми прави...
Мелено е мевцето? Како го ставате меленото во манџа, го варите директ или подпржувате прво? Сакав пред некое време да ставам мелено во манџичка за децава, ама поима немав како
Мариз оваа ми е купечка од подравка. Супа со кнедли и мефциња ама јас на моето сум правела од ќофте. Прво правам ќофтиња пропржувам само кратко па ставам у манџа.
Наздравје нека им е Мераци ...Девојката сама си јаде? Мојот уште не! Само да му буташ ќе отвара уста , а сам нема шанса
И сама и јас и давам и ставам мали парченца јајце, залчиња лебче, домат пред неа и си зима си јаде. Ако е поголемо парче, го зима и скубе со едното раче и си става во уста Каши преку ноќ одби, не сака да чуе за каша, а ме види со каша, мижи Па сега и давам сецкано овошје и ретко ако успеам да и дадам каша, пола..
I sin mi preku nok gi odbi kasite. Celi dva dena protestirase so jadenje za na kraj da sfatime deka deteto veke ne saka kasa odnosno saka isto kako nas I brat mu.
Исто.. мислев не јаде поради забите. Кога еднаш седнуваме да јадеме со синко, она доаѓа де де де, за да и дадам Лебче и е омилена храна моментално, дај лебче, мирна куќа
доручек - малини, вишни, ароноја, рибизла, банана , овес о маџун - ручек - пченка, праз, морков, пилешко, грашак, карфиол и брокула + путер
12+ Крем сума или чорба, нз како да ја наречам.. со брокула, пилешко, морков, магдонос, пашканат, маслиново и малку сол.