Сецкам малку подебелко од помфрит и прво да одстојат во кисела вода и после, зачини, брашно, јајце па пак брашно. Пржиш во еден ред ама битно се мешат како помфрит, да не треба пребрнување прецизно. И не држат зејтин.
Супа со повеќе морков, пашканат и целер. Ципура печена со маслиново, лук, лимон, сол, магдонос. Парчево без магдонос за мм.. Со печен компир и салата краставица. Бомбици (мелени ореви, мелени бисквити, кокосово масло малку, путер, мед, урми, сува брусница, чипс од кокос и млеко). Американски палачинки спремни за мачкање И еден брз доручек на малата: кус кус со сирење и к.млеко. Се е од различни денови... кога како сум стигнала сум шкрапнала
Се осеќа цвеклото многу? какви се? Ние денес пак кркавме со спанаќ, во смесата и сирење изрендав, намачкани со кајмак, преубави беа и вака. Нареден пат со цвекло Инаку изгледа ист миксер имаме Едит: овој пат го обарив спанаќот 2,3мин зашто ставив повеќе...
Mozebi nijansa se oseka, no na moive ne im smeta. Jas pak mnogu ja sakam kombinacijata svezo cveklo i jogurt. Vo blender ja pravam smesata. Cvekloto go izrendav pa go staviv vo blenderot. So spanak redovno gi pravime, sega nemav spanak pa vo istata smesa go izrendav cvekloto Inaku spanakot po mene najdobro e svez da se stavi zosto vaka dva pati termicki go obrabotuvas.
Да можеби си во право... ама ставив голема количина и со варењето нели малку се собира.. и 2,3мин само обарив. Палачинките после брзо се прават, па не му е проблем мислам. Ке пробаме и со цвекло.. синко не е обожавател на цвекло, а малава нема проблем со ништо
Тие со спанаќ се обична смеса за палачинки + спанаќ додаваш, во блендер блендираш, ако ставаш поголема количина може и малку да го обариш прво, а може и свеж. Јас ставам еве на пр: јајце, к.вода/млеко, сол, брашно какво ми дојде, спанаќ..
Појадок лебче со намаз од авокадо павлака и сусам,јајца од препелица,маслинки Ручек Мисиркини котлети во сос со печурки и салата цвекло и морков